-->

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Alakoulu paketissa 2010-2016


Alakoulu paketissa 2010-2016

Lauantaina 4.6 oli aika jättää alakoulu hyvän todistuksen, stipendin ja haikeiden fiiliksien merkeissä.


Sinä iltana aloin miettimään mitä kaikkea alakoulu on tuonut tullessaan. Selailin vanhoja koulukirjoja ja vihkoja ensimmäisiltä vuosiluokilta  ja tajusin, että 6-vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon kaikkea. En olisi saanut koskaan kokea mitään ihanaa ilman rakkaita luokkakavereitani. Kiitos kaikille!

Ensimmäinenluokka

...Silloin alkoi minun alakoulu taipaleeni...

Aloitin koulun vuonna 2010. Silloin alakoulu oli vielä edessä. Ensimmäisellä luokalla olin pieni 7. vuotias niin kuin muutkin. Leikimme välitunneilla ja meillä oli todella lyhyitä koulupäiviä. Kävin koulua Alakylässä, koska  oikea koulu oli homeessa se purettiin ja maijoittauduimme koko koulu moniin parakkeihin ne olivat todella kotoisat. Ensimmäiseltä luokalta mieleen painuvia juttuja on ollut lelupäivät, postilaatikko, punahilkka näytelmä ja kaikki myyjäiset joissa saimme käydä.


Toinenluokka

...Olimme koulun toiseksi nuorempia...

Toisella luokalla koulu ei ollut enää niin uutta, vaikka paljon oli vielä opittavaa ja kaiken näköistä touhuilua oli edessä. Toisella luokalla meillä oli vieläkin lelupäiviä ja myyjäisiä. Luokallamme oli myös tähtioppilas päivä, jolloin sai esitellä itselle tärkeitä asioita. Keväällä kävimme myös linnoituksessa ja satamassa syömässä jäätelöt. Toisella luokalla meillä oli myös musiikkiluokalle pääsykokeet joista selviydyin ja pääsin musiikkiluokalle. Silloin oli aika hyvästellä vanha luokka ja opettaja.



Kolmasluokka

...Uusi luokka, uusi opettaja ja kolmas luokka-aste...

Silloin oltiin koulun  pienimpiä musareita. Tutustuimme uusiin luokkalaisiin aika nopeasti eri leikkien kautta. Kolmosluokalla edessä oli monet konsertit ja tapahtumat. Meillä oli myös muuataman kerran vuodessa luokkajuhlat. Esitimme myös jouluna evankeliumin, jossa toimin Mariana. Joulujuhlassa esitimme yhden laulun jossa sain kunnian olla solisti. Se oli unohtumaton kokemus laulaa yksinään koko kaupungintalolle. Kolmannella luokalla pidimme ensimmäiset myyjäiseni. Kolmannelta luokalta jäi myös mieleen liikunta tunnit jolloin pelasimme pesäpalloa tai lauloimme! Kolmannen luokan jälkeen oli aika siirtyä uuteen Kimpisen kouluun!





Neljäsluokka

...Emme olleet enää mitään pieniä alakoulussa, mutta yläkoulun seassa olimme...

Nelosluokalla vaihdoimme koulua Kimpisen kampukseen, jossa olemme vieläkin. Kimpisessä on siis oppilaita eskarista lukioon. Nelosluokalla osasimme laulaa paremmin ja meillä oli enemmän konsertteja ja keikkoja. Aloimme harjoitttelemaan myös tiernapoikia ja joulun alla kävimme esiintymässä monissa paikoissa. Esiinnyime myös suuressa musiikkiluokkien tukikonsertissa. Luokkajuhlat jatkuivat ja meillä oli kaverin vaihtoviikko jolloin ei saanut olla oman parhaankaverin kanssa. Kävimme myös retkellä Hämäläistenmaatilalla.

Viidesluokka

...Alakoulun puolella jo toisiksii vanhimpia...

Viides luokka alkoi ja sinä vuonna meillä oli paljon kaikkea. Jouluna teimme luokkamme yhteisen Joululevyn, jolla tienasimme rahaa luokkaretkeä varten. Joululevyllä oli viisi kivaa biisiä, joista yhdessä olin solistina. Meillä oli myös levynjulkistamis konsertti, jossa lauloimme levyn kappaleita. Vitosluokalla pidimme myös myyjäiset. Lauleskelimme elokuvamusiikkia ja meillä oli  avaruusiltakoulu rinnakkaisluokkiemme kanssa. Tiernapoikakeikat ja luokkajuhlat jatkuivat. Keväällä aloimme soittamaan bändeissä. Luokkamme bändit esiintyivät koulun Wappulavalla. Kävimme myös spektroliittilouhoksella ja Salpalinjan bunkkereilla. Lauloimme myös IsoKristiinan avajaisissa.



Kuudesluokka

...Viimeinen vuosi alakoulussa...

Heti kuudennenluokan alussa lähdimme Vuokattiin leirikouluun. Siellä olimme kolmeyötä ja neljäpäivää. Niihin neljään päivään mahtui kaikenlaista: Vaellus, frisbeegolffia, suunnistusta, vierailu Kajaaniin, keilausta, kylpylässä uintia, Angry birds activity parkissa käynti, tehtävä vai tehtävä luokkalaisten kanssa.... Se oli unohtumaton kokemus! Kuudennellaluokalla aloimme harjoittelemaan myös 5m luokan kanssa Jannen salaisuus koululaisoopperaa, jonka esitimme Suomen kansallisoopperasta olevien henkilöiden kanssa. Silloin meidät pyydettiin katsomaan taikahuilu oopperan kenraalia helmikuussa. Esiinnyimme syksyllä Sibeliuksen konserteissa ja muissa pikkukonserteissa. Keväällä kaiken muun mahdollisen keskellä menimme rinnakkaisluokkamme kanssa Helsinkiin ja Linnanmäelle, siellä oli kivaa. Äänitimme myös opettajallemme levyn salaa, hänen ollessaan koulutuksissa. Bänditoiminta jatkui ja luokkamme bändit esiintyivät Wappulavalla ja bändimatineassa. Kevätjuhlan jälkeen menimme vielä porukalla piknikille linnoitukseen ja otimme kuvia! Koko alakoulu huipentui vielä 6.6 olleeseen kuorokilpailuun Espoossa. Sieltä tuli voitto kotiin.



...Sitten oli aika hyvästellä alakoulu ja lähteä kesäloman kautta yläkoulun pariin...

Ihan mahtavaa saada viettää nämä kuusivuotta alakoulussa ja neljä viimeistä vuotta ihanien luokkalaisten kanssa! Onneksi meidän luokkamme jakautui vaan puoliksi ja meillä tulee olemaan paljon yhteisiä tunteja! Kiitos kaikille!




Toivottavasti pidit postauksesta, muista kommentoida mitä pidit! Ens postaukseen!

8 kommenttia:

  1. Vau, tehän olettekin tehneet kaikenlaista tässä kouluvuosien aikana! Tuo kaverien vaihtoviikko kuulostaa hauskalta idealta! :D Täytyy kyllä sanoa, että alakoulussa oli hauskaa ja helppoa, mutta yläkoulun vuodet olivat niitä parhaimpia! Toivottavasti sun viimeiset peruskouluvuodet ovat myös kokemusrikkaita ja ikimuistoisia! :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaanhan me aika paljon kaikkea tehty! Yläkoulua odotellessa!

      Poista
  2. Onpas sulla ollut erittäin vaihde- ja tapahtumarikas alakoulu, todella kivan kuuloista toi teidän toiminta! Oot ollu ilmeisesti aika hyvä laulamaan ( ja oot varmasti vieläkin ), kun oot päässy olemaan sen verran solistina! Tosi kiva idea sun luokalta myös toi levy opettajalle, varmaan piristi ihan hirveästi sen päivää :D
    Tosi mukavaa ja hyvää kesälomaa sulle, toivottavasti myös sun yläkouluajat tulee olemaan yhtä ihania ja ikimuistoisia, kuin sun alakouluvuodet!

    Ihanasti kirjoitettu postaus, todella hyvää ja laadukasta tekstiä sulla taas kerran! Sun blogia jaksaa vaan lukee aina vaan ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pakko myöntää että ollaan kaikkea tehty ja tästä vielä puuttuu jonkin verran! Itseasiassa se levy alkoi jopa itkettämään opettajaamme! Kesälomia sullekkin ja kiitos ihanasta kommentista!

      Poista
  3. Ihana postaus, oli kiva huomata että olit oikeasti käyttänyt aikaa ja vaivaa tämän tekemiseen! :) Onnea yläkoulun puolelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tähän meni aikaa kun piti miettiä mitä ollaan tehty ja niin! Kiitos!

      Poista