-->

lauantai 9. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 9: Jouluisia leivonnaisia


Tänään yhdeksännessä luukussa ollaan postauksen parissa, jossa tarkoituksena on leipoa jouluaiheisia nopeita ja yksinkertaisia leivoksia. Postauksessa ohjeet kahden jouluisen leivonnaisen tekemiseen. Toivottavasti tykkäätte!

Joulukuusi brownie

Ensimmäisenä leivonnaisena on browniet, jotka ovat koristeltu joulukuusiksi. Seuraavaksi ohjeet, mitä niihin tarvitsee ja miten ne tehdään!


200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
150 g voita
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauho

Ensimmäisenä sulata suklaa mikrossa siten, että sekoitat sitä 10 sekunnin välein. Kun suklaa on sulatettu, ota esille erillinen kulho johon mittaat sokerin, vaniljasokerin, suolan sekä huoneenlämpöisen pehmeän voin. Kun kaikki ainekset ovat kulhossa, niin vaahdota sokerit, suola ja voi vaahdoksi sähkövatkaimella.



Kun sokerit, suola ja voi on vaahtoutunut, niin sen jälkeen laita vaahdon joukkoon kananmunia yksitellen ja sekoita sähkövatkaimella. Sekoita vaahdon joukkoon lopuksi vielä sulatettu suklaa.  Sen jälkeen ota vielä yksi erillinen kulho, johon pistät vehnäjauhot ja kaakaojauhot ja sekoita ne keskenään. Kun jauhot ovat hyvin sekoittuneet, lisää seos taikinaan, jossa on kaikki loput ainesosat.

Sen jälkeen pistä taikina 20cm (kertaa) 30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Vuoka voi olla esimerkiksi uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka. Pistä brownie uuniin noin 20 minuutiksi 175 asteiseen uuniin. Kannattaa vahtia brownieta siten, ettei siitä tule liian kuivaa, eikä liian märkää, vaan juuri sopivan kosteaa.



Browine palojen lisäksi voi valmistaa suklaakastikkeen, mutta minä tein sen sijasta joulukuusi koristelun, johon tarvitsee:

Vihreää joulupipareiden sokerikuorrutetta
nonparelleja
m&m karkkeja tai muuta vastaavia
karkkikeppejä

Ensimmäisenä paloittele brownielevy kolmion muotoisiksi. Sen jälkeen laita vihreää sokerikuorrutetta haluamallasi tavalla kuulen päälle ja asettele koristeiksi m&m karkkeja ja halutessasi sirottele siihen vielä vähän erilaisia nonparelleja. Lopuksi tökkää karkkikeppi kolmion leveämpään osaan kuusen jalaksi?.




Porokakkutikkari

Toisena reseptinä tein kakkutikkareita, jotka koristelin poroiksi. Seuraavaksi ne, mitä niihin tarvitset:

yksi pötkö dominoja/muita täytekeksejä
2rkl vaniljatuorejuustoa/appelsiinituorejuusto tms.
+ koristeluun +
karkkeja
prezeleitä
suklaata

Itse käytin mintun makuisia täytekeksejä ja suklaista tuorejuusto

Murskaa keksit pienissä erissä tehosekoittimella sekaisin pieniksi murusiksi tai käsin esimerkiksi lihanuijalla. Pistä keksimurujen sekaan tuorejuusto. Tuorejuustoa saattaa joutua lisäämään jonkin verran, jotta pallon pyörittäminen on helpompaa. Kun taikina on valmista, pyörittele siitä palloja ja tökkää niihin jonkinlaiset tikut päähän, josta kakkutikkarista voi pitää kiinni. Pistä ne sen jälkeen hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.



Kun pallot ovat hiukan kovettuneet, sulatin suklaan ja dippasin pallon suklaaseen. Suklaan päälle laitoin valkoiset ranskanpastillit silmiksi, joihinka tein suklaalla ruskeat yksityiskohdat. Lisäksi silmien alle laitoin punaisen m&m karkin nenäksi. Sarviksi pistin vielä puolitetun prezelin.


Toivottavasti saitte tästä postauksesta edes jonkinlaista ideaa mahdollisista jouluisista leivonnaisista. Tämä postaus oli tässä, toivottavasti piditte! Huomenna taas uuden joulukalenteriluukun parissa!

12 kommenttia:

  1. Tosi kiva luukku! Miulle ainakin tulee ohjeet tarpeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Elsi. Mukava kuulla, että ohjeet tulevat tarpeeseen!

      Poista
  2. Tosi hauskoja ideoita, varsinkin tuo poro on hauska! :D

    ponivoimatpelissa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eevi! Varsinaisesti sain ideat näihin netistä, ja tuo poro on kyllä kieltämättä aika veikeän näköinen!

      Poista
  3. Todella hyvä postaus ajattelin koikeilla porokakkutikkareita itsekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elli! Nuo kakkutikkarit ovat kyllä hyviä, joten kannattaa kokeilla!

      Poista
  4. Hauska postaus! Herkullisen näköisiä leivoksia, ja söpöt koristelut! Erityisesti tuo porokakkutikkari tulee tarpeeseen!😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Alina! Hyviä nämä olikin ja erityisesti tykkäsin itse juurikin noista kakkutikkareista!

      Poista
  5. Tosi hyviä ideoita! Miullekkii menee toi porokakkutikkari testii😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elsa! Kiva, jos on aikomusta testata kakkutikkareita!

      Poista
  6. Tosi hyviä jouluisia leivontaideoita, pitääpi itse laittaa jompi kumpi tai molemmat testiin! Nää oli kivan erilaisia ideoita, en oo missään muualla törmänny. Näytti hienoilta ja varmasti maistuivatkin hyviltä!

    viisiaskellajia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Pihla! Kannattaa kyllä kokeilla, sillä olivat ihan maistamisen veroisia, erityisesti nuo kakkutikkarit! Hyviä siis olivat!

      Poista