-->

lauantai 27. helmikuuta 2016

Blogistasi hyvä?

    

                                    Blogista ja postauksista kiinnostavat?


Moi! Olen jo pitkään halunnut tehdä bloggaamiseen liittyvän postauksen. Ongelmana on ollut se mistä aiheesta tekisin, noh selailin tuntemattomien kehittyneempien ja aloittelijoiden blogeja ja tajusin, että monissa blogeissa olisi muokattavaa, en myönnä ettei minulla olisi. Ajattelin sitten tehdä postauksen  missä kerron OMIA ajatuksia blogien ulkoasuista. Toivottavasti pidätte tästä postauksesta ja olisi kiva saada kommenttia mitä piditte ja oliko tästä teille hyötyä.

1. Fontit

Minun mielestäni blogissa pitää olla selvä ja helposti luettavissa oleva fontti. Fontti ei saa olla myöskään sellainen mitä ei voi lukea kauhean pitkään. Itse pidän näistä seuraavista fonteista jos ei ole oletus fonttia: Arial, Georgia, Helvetica, Times, Trebuchet ja Verdana. En pidä kauheasti Courierista!
     Olen koonnut eri fontteja mitkä sopivat mielestäni postauksiin, nämä fontit ovat helppo lukuisia vanhemmille, kuin nuoremmillekin. Olen myös koonnut sellaisia fontteja mitkä eivät sovi postauksiin hyvin, eikä niitä ole helppo lukea.


Tuossa kuvassa on fontteja mitkä ovat helppo lukuisia ja hyviä vaihtoehtoja postauksiin. Pahoittelut siitä, en muista fonttien nimiä, koska en ajatellut, kun vain niiden ulkonäköä !


Tuossa kuvassa niitä fontteja mitä en suosittele enkä itse tykkää lukea postauksissa. Näitä fontteja on paljon muitakin, mutta tässä ensimmäisiä mitkä silmään kävivät!
Muista, että muissa kohdissa on kiva jos on joku erikoisempi fontti esimerkiksi päivämäärissä ja postauksien otsikoissa. Älä kumminkaan laita fontteja laidasta laitaan.

2. Kuvat ja kuvien koko

Kuvilla on paljon merkitystä onko hyvä postaus vai ei. Kuvat tuovat blogiin ja postauksiin "elämää" ja väriä. Kuvista ei ole kauheasti iloa jos ne ovat kauhean huonoa laatuisia ja epätarkkoja. Kuvissa eri kuvakulmat ovat myös hauskoja.

Tässä näette eri kuvakulmista otettuja kuvia.
Muista, eläimet saattavat näyttää aika hurjilta jos niitä kuvaa  jonkin verran ylhäältä päin. Jos kuvaat pieniä koiria tai muita eläimiä mene matalaksi, mutta muista varoa ettei joku ole nuolaissut jo linssiä ennen kuin kerkeät ottaa kuvan.
Kuvan muokannut Roosa
Tuossa kuvassa on kaksi eri laatuista kuvaa. Huomaatte varmaan, että oikean puoleista on paljon kivempi katsoa, kuin vasenta.
Monet muokkaavat kuviaan jokaiseen postaukseen. Itse en ole aloittanut kuvien muokkausta, mutta meinaan kyllä jossain vaiheessa aloittaa. Jos ei osaa muokata kuvia kunnolla ei kannata edes muokata niitä. Näytän teille esimerkki kuvan missä on muokattu toista kuvaa vähän ja toista paljon.
Kuvan muokkasi Roosa
Itse jos muokkaisin pitäisin kuvat mahdollisimman yksikertaisina ja alkuperäisinä, niin kuin vasemmassa kuvassa on. Mielestäni oikean puoleinen on jo liian muokattu.
Kuvien koko merkitsee paljon isoja kuvia on paljon kivempi katsoa, kuin pieniä. Itse käytän usein kokoa Suuri.
Jos meinaat käyttää kokoa Erittäin suuri muista katsoa että leveykset sopivat, koska on sellaisiakin postauksia nähty missä suuret kuvat tulevat "postaus alueen" läpi.
Tämä kuva on kokoa pieni

Tämä kuva on keskikokoa

Tämä suuri


Tämä on erittäin suuri!
Tässä on vaihtoehtoiset koot suosittelen käyttämään kokoa Suuri tai erittäin suuri, muuten ei tarvitse katsoa kuvia muuten vaan suurennettuina.
3. Postausaiheet ja postauksien otsikot
Jos postauksen nimenä on "Vuonna nakki ja muussi" tai "Kuvia viime vuosilta" kumman postauksen lukisit mielummin? Itse valitsisin "Vuonna nakki ja muussi" postauksen. Postauksien nimet vaikuttavat postauksen mielenkiinotoisuuteen. Myös erikoiset blogien nimet ovat kivempia tämä "Eläimet sydämessä" ei ole kovinkaan kummallinen, mutta esimerkiksi Tiian blogin nimi "Voitto kotiin" on sopivan erikoinen.
Älä käytä kumminkaan joka postauksessa erillaisia otsikoita!!
Luetko mielummin blogia, jossa jokainen postaus on saman aiheinen vai sellaista missä postaukset on eri aiheisia? Yleensä itseltäni jää usein miten luettua postaukset missä kerrotaan pelkästä ratsastustunnista. Riippuu miten se on kirjoitettu. Blogeja on kiva lukea, jos jokainen postaus ole samanlainen.
Muista tehdä myös välillä erikoispostauksia!!
4. Kirjoittaminen ja kirjoitusvirheet
 Postauksia on kivempi lukea jos niissä ei ole ainakaan mitään suurempia kirjoitus virheitä. Joskus olisi kiva myös saada selvää mitä on lukemassa. En ole vielä tavannut sellaista blogia missä olisi kauheasti "joka" sanassa kirjoitus virhe. En sanoisi, ettei itselläni koskaan olisi kirjoitus virheitä tai muita virheitä.
Kannattaa tarkistaa postaukset aina ennen, kuin ne julkaisee.
Postauksia on myös kivempi lukea jos ne on kirjoitettu selkeästi ja huolella. Yleensä minulla menee kirjoittamiseen monia päiviä toisaalta en, koskaan jaksa kirjoittaa kaikkea kerralla ja on muutakin tekemistä. <- Toivottavasti sen huomaa? 
      Myös kappale jaot ovat suositeltavia. Postauksista ainakin itse saan enemmän selkoa jos niissä on kappale jaot. Tälläisiä blogejakin olen nähnyt missä ei ole kappale jakoja.
5. Bannerit ja ulkoasu
Itse pidän aika yksinkertaisista, mutta en kumminkaan liian yksinkertaisista bannereista. Kaikkein kauhein mahdollinen banneri on sellainen täyteen tungettu värihaitari, mikä ei  näytä, kun vain kuva läjäykseltä. Oma bannerini on mielestäni sopivan yksinkertainen, mutta silti hieno. Roosa on siis tehnyt sen. Kommenteissakin siitä on tullut paljon kehuja siitä.

Tässä on värihaitari banneri, jonka Roosa on tehnyt!

Tämä myös Roosan käsialaa. Tämä on mielestäni sopivan yksinkertainen.
Ulkoasuna pidän mahdollisimman yksin kertaisesta myös sellainen värihaitari ulkoasuna on aika kauhea, suoraan sanottuna. Myös suosisin vaaleita värejä eikä tummia mm. viininpunainen, musta, ruskea... Kannattaa myös pitää sellainen tausta että tekstistä saa selvää jos siinä ei ole siis sellaista erillistä taustaa tekstillä. 
Kannattaa pitää banneri ja ulkoasu samoissa väri sävyissä!
Laitan vielä muutaman ruman taustan XD!

Tuossa oikealla on se läpinäkyvä tausta mitä tarkoitin.

Tämä ei ole yhtään minun makuun, liian värikäs.

Tämä ei sitten muuta olekaan, kuin kauhea!
Haluan vielä tähän loppuun mainostaa ja kertoa Roosan blogista tästä blogiin. Roosalla on siis banneri blogi ja menkää ihmeessä tilamaan bannereita! Roosa teki siis suurimman osan näistä kuva muokkauksista ja nuo bannerit oli molemmat sen tekemiä ja myös minun tämän hetkinen on Roosan käsialaa. Paljon kiitoksia avusta!
Vielä pientä tiedotus asiaa: Lorulla on 1- vuotis synttärit maaliskuun alulla ja sitä varten olisi, joku erikoispostaus Lorusta toteutettava. Toivoisin, että saisin mahdollisimman paljon ideoita sitä varten tämän postauksen kommentteihin.
Toivottavasti tästä postauksesta oli jotain hyötyä ja piditte tästä, sillä tämä ei ollut yhden päivän projekti. Muistakaa kommentoida ja liittyä lukijoiksi. Nähdään ensi postauksessa!
 Hei Hei!!


16 kommenttia:

 1. Vitsi miten hyvin kirjoitettu postaus ja kaikki asiat olivat täyttä totta. Huomasi että oot panostanu tähän! Ja kiitos miun blogin "mainostamisesta" ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus!
  Ja hyvin kirjoitettu.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitit asiat selkeästi ja hyvin, kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus! osaat kirjoittaa tosi hyvin!:)

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä! Tää on kirjotettu semmoi et saa luettuu hyvi ja asiat oli totta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että onnistuin tässä postauksessa. :))

   Poista
 6. Huomaa kyllä että oot panostanut tähän tosi hyvin! Moni kun ei nykyään panosta... Kuvat oli tosi selkeitä ja sai selkoa mitä tarkoitit. Mahtavaa työtä!
  Ehdotuksia: Lorun tarina hänen itsensä kertomana, Miksi ostitte juuri Lorun ja Lorun tarina.

  Hartsujaemil.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)! Olen huomannut itsekkin,että useat ei panosta kauheasti postauksiin. Hyvä jos saa selkoa mitä tarkoitan. Kiitos vielä ehdoituksista ja kivasta kommentista :))!

   Poista
 7. Kiva postaus ja oon kyllä samaa mieltä noista kaikista asiosta!:) Sie oot nyt alkanu panostamaa kunnol postauksii ja sen kyl huomaa! Nyt lähiaikoina olis kiva lukea ns ajankohtaista postausta vaikka joku tallipäivä tai joku semmone postaus ois kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että muutkin ovat samaa mieltä. Ratsastus ja talli postauksia varmaan laitan sitten, kun saan jonkun kuvaamaan ja on tarpeeksi valoisaa :))!

   Poista
 8. Tosi kiva postaus! Nää oli kaikki kyllä hyviä pointteja! :)

  VastaaPoista