-->

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Mielipiteeni Riders Magazinesta + ARVONTA

Postaus tehty yhteistyössä Playsson.net:in ja Riders Magazine:n kanssa!

Useimmat teistä on saattanut nähdä ja kuullakkin viime viikolla julkaistusta täysin uudesta kotimaisesta hevosjulkaisusta Rider Magazine:sta, joka on enemmän kuin hevoslehti. Lehti on siitä erikoinen, että lehden lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa lehden sisältöön esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Lehti on suunnattu nuorisolle sekä nuorille aikuisille, joita kiinnosta hevosblogit ja sosiaalinen media sekä tietysti hevosurheilu.

Lehden voit ostaa lehtipisteen myyntipaikoista eli melkeinpä mistä vaan kaupasta. Näitä kauppoja ovat mm. S-kaupat, K-kaupat, R-kioskit, Sokokset ja Minimanit. Lehden hinta on 6.50e, mutta nyt teillä on mahdollisuus osallistua Riders Magazine -lehden ensimmäisen numeron arvontaan ja voittaa lehti itsellesi ja aivan ilmaiseksi, mutta siitä lisää postauksen lopussa!

Seuraavaksi haluan jakaa kanssanne mielipiteeni lehdestä, jonka jälkeen pääsemmekin arvonnan ohjeisiin. Vaikka postaus onkin toteutettu yhteistyönä playsson.net:in kanssa, niin kaikki alla mainitsemani mielipiteet ovat minun omia mielipiteitäni, eikä kukaan muu ole vaikuttanut niihin!


Lehden kansi antaa mielestäni hyvän ensivaikutelman, joka on mielestäni tärkeää. Pidän kannen väreistä sekä erityisesti tuo Aadan ja Marocon kuva on upea ja se tuo tietynlaista tunnelmaa lehden kanteen. Näiden lisäksi pidän myös kovasti kannen fonteista, jotka ovat kaikki erilaisia. Tykkään, siitä, ettei kaikki ole samanlaisia, vaan fontit vaihtelevat sekä ulkonäön, että värin suhteen. Kannessa ainut miinus mielestäni on valkoiset reunat, jonkun mielestä ne saattavat olla kivasti kehystämässä kannen kuvaa, mutten itse tykkää niistä, vaan toivoisin, että kuva peittäisi koko kannen.

Heti, kun lehden avaa, niin löytyykin kaksi sivua pitkä sisällysluettelo, jossa on lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottu pinkkeihin laatikoihin aseteltuna, mitä lehti ja lehden artikkelit oikein sisältävätkään. Sisällysluettelossa tykkään, kun lehdessä on nuolia, jotka kertovat missä järjestyksessä mikäkin artikkeli tulee.

Sisällysluettelon jälkeen löytyykin juuri sopivan pituinen pääkirjoitus, joka sisältää mielestäni hyvin tiiviin tekstiosuuden, joka on hyvin selkeästi kirjoitettu. Samalta sivulta löytyy tietoa Riders Magazine lehden tekijöitä sekä mainos Playsson.net:in someista.Ensimmäinen lehden artikkeleista esitteli hevosbloggaajaa Aada Lättiä, joka kirjoittaa hyvin tunnettua blogia Aadan hevoselämää. Kyseessä on siis 23-vuotiaan Aada haastattelu, jossa käydään läpi kuka hän on, ja miten hän on nyt siinä, missä hän nyt on?

Mielestäni artikkeli on todella kivasti toteutettu ja sopivan pituinen. Kuvat ovat todella hienoja ja kuvien värit pyörivät kivasti lehden värimaailman ympärillä. Itse henkilökohtaisesti pidän kovasti lainauksista, joita on laitettu kuvien läheisyyteen ja ne korostuvat kivasti artikkelista. Yhden artikkelin kuvan reunat ovat pyöristetty ja sen vasemmalla puolella oleva teksti on mielestäni todella hassusti laitettu kuvaan kiinni ja se ei näytä kovinkaan fiksulta. Joissakin kohdissa (oikeastaan jokaisessa artikkelissa) minua alkoi häiritsemään tasatut rivit, sillä joidenkin sanojen väleissä on hyvin epämääräisen suuret välit.

Sa(n)kari-ponin saarnat ovat enemmän pienemmille suunnattu lyhyehkö artikkeli, missä Sa(n)kari-poni saarnaa syksyn tulosta ja erityisesti ponien takeista eli loimista. Mielenkiintoinen, mutta hauska artikkeli on kivasti toteutettu! Mielestäni tällaisia tekstejä olisi kiva lueskella lisää tulevissa lehdissä.Jotta teillekkin jäisi jotain luettavaa, niin en nyt paljasta kaikkia lehdessä olevia artikkeleja, joten mainitsen vain niistä, jotka herätti minulle mielenkiintoa. Hyvin mielenkiintoinen artikkeli oli Turun cityhevosesta, 14-vuotiaasta suomenhevostamma Nupusta. Artikkelissa kerrottiin siitä, miten Nupusta ylipäänsä tuli nykyisen omistajansa Heikki Mikkolan hevonen sekä myös siitä, miten Nupusta on tullut kaupunkihevonen ja miten se reagoi kaupungilla oloon.

"Nuppu on liikkunut keskustassa jo niin paljon, että
ennakoi liikenteen kulkua ja tarkkailee ympäristöään"

Nupusta kertova artikkeli on todella hyvin ja mielenkiintoisella tavalla kirjoitettu. Tekstiä oli mukava määrä ja sen jaksoi lukea todella hyvin loppuun ja mielenkiinnon vuoksi sen lukemista olisi voinut jatkaa vielä enemmänkin. Artikkelia koristaa kivat kuvat Nupusta sekä Heikki Mikkolasta Turun keskustassa. 

Haluan myös mainita ennen Nupun artikkelia olevasta jutusta, jonka otsikko on "Kuolaimet vai kuolaimetta?". Olettaisin, että monia teistä lukijakunnassani kiinnostaa tämä artikkeli, jossa kerrotaan kuolaimien käytöstä. Artikkeli ei ole ehkä eniten omaa kiinnostustani vastaava, joten henkilökohtaisesti artikkelin lukeminen kävi suuren tekstimäärän vuoksi hiukan tylsähköksi, mutta varmasti, niitä joita kuolaimien käyttö kiinnostaa enemmän, niin kannattaa lukaista tämä artikkeli läpi, sillä täältä löytyy hyviä esimerkkejä, miten kuolaimet ovat esimerkiksi vaikuttaneet hevoseen.Tämä uutuus lehti ei todellakaan ole vain artikkeleiden peitossa, vaan mukaan mahtuu paljon erilaisia mainoksia sekä lukijakisa, josta voikin voittaa BackOnTrack:in pipon. Kilpailuun pystyt osallistua kertomalla, mitä pidit ensimmäisestä numerosta, joka tapahtuu nettilomakkeen välityksellä.

Lehdestä löytyy myös juttu siitä, mitä pitää tehdä, jos käykin niin köpelösti, että on "aika lähteä valmennukseen... mutta hevosella on kenkä irti! Osaatko lyödä irtokengät paikalleen itse vai onko päivä pilalla?" Kyseessä siis hyvin hyödyllinen artikkeli, johon on kivasti laitettu järjestelmällisesti pieniin laatikoihin, mitä pitää tehdä ja missäkin järjestyksessä. Erityisesti pidän tämän jutun ulkoasusta.

Irtokenkä-artikkelin vierestä löytyi pieni sarjakuva, joka oli ihan kivalla idealla tehty, mutta siitä jäi jotenkin lapsellinen kuva kuvituksen suhteen. Omaan makuun sarjakuva olisi voinut olla enemmän todenmukaisemmin tehty ja siinä olisi voinut olla vähän enemmän tekstiä ja pituudeltaan se olisi voinut olla hiukan pidempi.Ehkä lehden kiinnostavin juttu on artikkeli, jossa Personal Trainer Pia Ali-Rekola kertoo itsestään, miten voi päästä parempaan ratsastuskuntoon, jakaa ruokailu vinkkejä ja artikkelin lopuksi on keskivartalolle suunnattu treeni, jossa Pia kertoo 6 liikettä, miten ne tehdään ja miten paljon niitä tehdään. 

Itse tykkäsin jutun toteutuksesta todella paljon. Tekstiä oli paljon, mutta se oli ymmärrettävää, helppolukuista ja sujuvaa, joten jutun lukeminen ei käynyt ollenkaan tylsäksi. Jutun päätteeksi olevan keskivartalotreeni oli myös hyvin toteutettu. Jotkut liikkeiden selityksistä olivat hiukan epäselviä, mutta liikkeiden selityksien vieressä olleet kuvat havainnollistavat liikkeitä jonkin verran. 

Pia Ali-Rekolan treenivinkkien jälkeen oli vuorossa hyödyllinen treenivinkki ratsastajalle ja hevoselle. Lehdessä oli kokonainen artikkeli etuosakäännöksestä ja siinä kerrottiin mitä se on, miten sen voi tehdä sekä miten sitä voi harjoittaa. Ja jottei vinkkejä olisi vielä yhtään tarpeeksi, niin  parin sivun päästä löytyi Katrin kirjoittama vinkkipostaus aloitteleville bloggaajille. Ja ymmärtääkseni melkeinpä koko juttu oltiin kopioitu suoraan blogista, joten se oli ehkä hiukan tylsähkö varsinkin minulle, kun olin kyseisen postauksen lukenut aijemmin, mutta varmasti sellaisille hyödyllinen, jotka suunnittelevat kovasti blogin aloittamista. Erityisesti lehdessä pidän sen värimaailmasta, joka pyörii aikalailla pastellinsävyisessä harmaassa ja vaaleanpunaisessa, mutta lehden sivuilta löytyy myös hiukan oranssin ja keltaisen sävyä. Esimerkiksi oranssia löytyy Instagramkuville omistetulta sivulta, johon pääsee parhaimmat kuvat, jotka on tägätty #ridersmagazinefi. Ig-kuvien sivu on mielestäni hiukan sekava, koska kuvia on laitettu toistensa päälle ja itse en henkilökohtaisesti pidä hirvittävästi, kun kuvat ovat aseteltu liian järjestelmällisesti.

Viimeisien artikkelien joukossa oli Malin Baryardista eli 41-vuotiaasta Ruotsalaisesta kilparatsastajasta kertova haastattelu. Haastattelussa selviää hiukan Malinin urasta ja haastattelun lopuksi Malin antaa kolme hyvin hyödyllistä vinkkiä ratsastukseen. Mielestäni tämä juttu oli varsin mielenkiintoinen ja Malinista olisi voinut kuulla enemmänkin. 

Lopuksi lehdestä löytyi Facebookin talliniksit, jotka sisälsivätkin oikein oivallisia ideoita tallihommiin. Näiden lukeminen kiinnostaisi minua jatkossakin ja tykkäsin kyllä tästä sivusta todella paljon!


Kokonaisuudessaan lehti on hyvin onnistunut ensimmäiseksi lehdeksi ja lehteen on koottu kivoja artikkeleja, joidenka toteutus on onnistunut hyvin. Tässä vielä pieni yhteenveto lehdestä:

+ Lehden kansi on huomiota herättävä ja visuaalisesti kaunis
+ Lehdellä kiva värimaailma
+ Paljon mielenkiintoisia artikkeleita

- Teksti näyttää viimeisillä sivuilla tyhmältä, kun se on tasattu
- Pyöristetyt kuvat voisi jättää pyöristämättä, tai edes antaa tekstille niiden vierestä enemmän tilaa
- Jotkut kuvista ehkä hiukan lapsellisia


Sitten vuorossa arvonta ja siihen osallistumisen ohjeet

Nyt kahdella teistä lukijoistani on mahdollisuus voittaa Riders Magazine -hevoslehti. Lehtien arpomisen minulle on mahdollistanut Playsson.net, jotka ryhtyivät kanssani yhteistyöhön ja lähettivät minulle muutaman lehden arvottavaksi. Arvontaan voit osallistua niinkin yksinkertaisella tavalla kuin kommentoimalla anonyymisti tai rekisteröityneenä tämän postauksen kommentteihin, miksi juuri sinä haluaisit voittaa lehden ja tietysti samalla sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyttä, jos satut voittamaan arvonnan.

Arvonta on siis voittajille täysin ilmainen, joten jos lehti yhtään kiinnostaa, niin kannattaa kokeilla onnea ja osallistua arvontaan. Arvonta suoritetaan 1.11 eli siihen päivään asti on aikaa osallistua. Arvonnan voittajaan otan sähköpostilla yhteyttä, joten arvontapäivänä kannattaa kurkistaa, jospa sähköpostia saattaisi tulla juuri sinulle! Nyt siis kaikki vauhdilla kommentoimaan, miksi juuri sinä haluaisit voittaa lehden ja kommenttiin mukaan myös sähköpostiosoitteesi! 

Onnea kaikille arvontaan!


38 kommenttia:

 1. tuuliww2002@gmail.com
  Olisi kiva voittaa :)

  VastaaPoista
 2. Tämä oli hyvin toteutettu postaus!:)
  Olenkin aikaisemmin kuullut kyseisestä lehdestä, mutta tämän postauksen myötä kiinnostukseni heräsi. Haluaisin siis voittaa lehden ihan vain mielenkiinnosta nähdä kuinka somettaminen ja erityisesti bloggaaminen on lisätty osaksi hevoslehteä!

  roosa.jarvenpaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Kiitos myös siulle, että osallistuit arvontaan!

   Poista
 3. Haluaisin kyseisen lehden voittaa,jotta pääsisin lukemaan sen itse ja arvostelemaan omaan blogiini :)

  essi.huida@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kun sain tietooni tuon lehden olemassa olon, olen siitä lähtien halunnut sen mutta äiti sanoo et se on liian kallis:( Miulla ois nyt vihdoin mahdollisuus saada tuo lehti ja päästä lukemaan se <3 iitukka.sairanen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Haluaisin päästä lukemaan tuon kyseisen lehden ja siihen vihdoinkik olisi mahdollisuus.

  senni.salmi05.ss@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Haluaisin päästä tämän lehden lukemaan, mutta se on ehkä turhan kallis enkä ole sitä siksi saanut. Olisi kiva voittaa lehti ja päästä se lukemaan, lehti kuulostaa nii mukavalta!

  alina.tamminen@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Haluaisin vain lukea tämän kyseisen lehden koska se vaikuttaa jo kuvien perusteella hyvältä!
  kettumiimi05@gmail.com

  VastaaPoista
 8. olisi mielenkiintoista lukea tämä:)

  resuella@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Haluaisin lukea tämän lehden, sillä se vaikuttaa todella hyvältä! elsi.uski@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja näyttää sisältävän hyödyllisiä vinkkejä!
  Mun sähköpostiosoite: iina.joensuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen lehti luettavaksi ihan vain, koska kyseessä on niin uunituore tapaus ja mukana tuota toteuttamassa on ollut tuttuja bloggaajia!
  suvapony@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Haluaisin voittaa lehden, koska se on herättänyt paljon erilaisia mielipiteitä. Se vaikuttaa kiinnostavalta ja postauksessa mainitsemasi artikkelit vaikuttivat hyviltä. Minua kiinnostaa myös miten some ja bloggaaminen on lehdessä mukana, koska en ole vastaavaa lehteä ennen lukenut. kyrola.esteri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun osallistuit lehden arvontaan ja onnea voitosta vielä kertaalleen!

   Poista
 13. Lehti vaikuttaa mielenkiintoiselta ja haluaisin ehdottomasti lukea sen, meidän lähikupasta kun ei kyseistä tuotetta tietääkseni löydy. kaisaollik@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Lehti vaikuttaa postauksen perusteella hyvin toteutetulle, ja näyttää sisältävän paljon mielenkiintoisia artikkeleita! Postauksen perusteella se olisi minulle erittäin hyödyllinen.
  heimala.veera@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Haluaisin voittaa lehden, koska siinä vaikuttaa olevan tosi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä artikkeleja.
  ojanahokaroliinaa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Lehden haluaisin voittaa sen takia, että se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja en ole nähnyt lehteä kotipaikkakunnallani jotta olisin voinut ostaa sen!
  idan.heppajutut@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun osaliistuit lehden arvontaan ja onnea vielä kertaalledn lehden voitosta!

   Poista
 17. En ole vielä tutustunut lehteen ja olisi kyllä mielenkiintoista nähdä millainen tämä runsaasti mielipiteitä jakanut lehti todellisuudessa on.
  aino.leino@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. En ole saanut lehteä vielä hyppyysiini joten olisi kiva lukaista lehti jos siellä olisi jotain kiinnostavaa luettavaa😋 helluli2002@gmail.com

  VastaaPoista
 19. En ole vielä ostanut lehteä, joten se olisi kiva saada! Monet ovat kehuneet mielenkiintoiseksi!

  tammatalli.cambel@gmail.com

  VastaaPoista