-->

tiistai 20. helmikuuta 2018

Mitä tehdä messuilla? - Helsinki Horse Fair 2018

Reilun viikon päästä oleva Helsinki Horse Fair alkaa kolkuttelemaan jo ovella. Moni hevosihmisistä löytää itsensä 2-4.3 Helsingin messukeskuksesta viettämässä päivää hevosten ympäröimänä. Tässä postauksessa puidaan messujen ohjelmaa sekä minun ajatuksiani tulevista messuista. 

Reilu viikko sitten sain kuulla, että sain messuille bloggaajapassin eli minut voi mahdollisesti tavata tapahtumassa viikonlopun aikana. En tiedä vielä minä päivinä olen tulossa, mutta toivottavasti ainakin lauantaina. Kolusin läpi kuitenkin jokaisen päivän ohjelma tarjonnan ja ohjelmasta löytyikin paljon kaikenlaista. Sieltä löytyy varmasti kaikille jotain kiinnostavaa ohjelmaa!

Postauksen kuvat: http://mediabank.messukeskus.com/
Messuilla on paljon ohjelmaa, jota löytyy jokaiselta päivältä ja mielestäni on hienoa, että joitain ohjelmanumeroita on saatu kaikille kolmelle päivälle, sillä niitä pääsee sitten näkemään, vaikkei jonain päivänä pääsisikään paikalle. Kokonaisuutenaan tapahtumassa on paljon kilpailuja ja näytöksiä sekä suuren valikoiman erilaisia hevosrotuja, joista osa on jopa kosketusetäisyydellä tapahtumaan osallistujien rapsutettavana. Perheiden pienemmät on myös huomioitu talutusratsastuksella. Kaiken ohjelman lisäksi messuilla pääsee keventämään myös lompakkoa hevosiin liittyvien ostoksien merkeissä.

Perjantaina sekä muina tapahtumapäivinä on tarjolla vikellysesitys - Afrikan savannit ja leijonakuningas. Nykyään minua on kiinnostanut vikellys entistä enemmän ja todella toivon, että pääsen näkemän esityksen edes jonain päivänä. Alpakat ovat myös päässeet osaksi Horse Fairia jokaisena päivänä mm. Alpakka-agilityn sekä agilitykisojen, alpakka-talutuksien ja alpakoiden korkeushyppykilpailuin merkeissä.


Erilaisia esteratsastukseen liittyviä ohjelmia on luvassa koko viikonlopun aikana, joista kaikki vaikuttavat todella kiinnostavilta. Luvassa on varmasti hienoja luokkia. Omat vinkkini esteohjelmiin ovat perjantain Prix de Kraffit - estetehtäväluokka, jossa shetlanninponit suorittamassa erilaisia tehtäviä pienillä estekorkeuksilla. Prix de Biofarm - 100cm estekilpailu ja Prix de Ajalin -  120cm estekilpailu ovat lauantaina isot esteluokat, joissa varmasti luvassa hyviä esteratsukoita. Sunnuntain puolella on Prix de Kilon ratsastuskerho 50v, jossa ponit ja kenttähevoset ottavat mittaa toisistaan 100-105cm esteluokassa. Lisäksi sunnuntaina on nähtävillä 125-130cm estekilpailu Prix de Horse Fair.

Myös meille bloggaajille on järjestetty tapahtumaa jokaiselle päivälle. Erityisesti minua kiinnostaa perjantaina Susanna Lehdon, tutummin Suvililjan ohjelmanumero, jossa hän kertoo hevosvalokuvaamisesta sekä kuvien käsittelystä. Tämä on varmasti todella hyödyllinen kaikille hevoskuvaajille. Lauantaina luvassa on blogiexpon palkintojen jako, jossa palkitaan vuoden 2017 parhaimmat hevosblogit. Myös minä olen ehdolla "nuori nousija" -kategoriassa, joten jos blogini kiinnostaa, voitte käydä äänestämässä sitä täältä. Myös bloggaaja haastattelu on päässyt ohjelmaan mukaan sunnuntaille. Haastattelu tapahtuu Katri Vesalan toimesta ja kiperiin kysymyksiin on vastaamassa nuoria hevosbloggaajia: Pihla ParikkaTytti Lind sekä Essi Huida.


Viikonlopun aikana messuilla on runsas määrä erilaisia luentoja ja jokaiselle varmasti löytyy yksi itseään kiinnostava luento. Perjantain ohjelmasta minun silmääni pisti luento Ryhdin merkityksestä suorituskykyyn ja tuloksiin. Ratsastajan kunto: Onko harjoittelusi säännöllistä luento kuulosti mielestäni mielenkiintoiselta. Siinä kerrotaan tietoa ratsastajan fysiikasta. Tämän luennon voi käydä kuuntelemassa joko lauantaina tai sunnuntaina. Jokaisena päivänä luvassa on myös varusteuutuuksia, jossa JustDressage esittelee uusia hevosystävällisiä varusteita.

Westernratsastus pääsee myös valloilleen jokaisena päivänä, kun Ranch Horsemanship ry näyttää, miten hevosilla onnistuu karjankäsittely. Kiinnostaa nähdä, mitenkä karjankäsittely todellisuudessa sujuu hevosten kanssa. Onko se niin helppoa tai vaikeaa, kun sen ajatellaan olevan? Lauantaina ja sunnuntaina voi nähdä Irish Fairytalesin, jossa Irlannincobit pääsevät ratsastajiensa kanssa esittämään katrilliesityksen.


Näiden kaikkien ohjelmien lisäksi minulla pisti silmään ohjelmaa selatessa lauantaina oleva Driving Dressage Battle presented by Hevari. Siinä maajoukkuetason kuskit ottavat mittaa toisistaan kaksintaistelussa, joka suoritetaan vaikealla tasolla käytettävillä kouluohjelman liikkeillä. Mielenkiintoa tähän tuo mielestäni se, että valjakot esiintyvät juhlavaunuilla. Sunnuntaina puolestaan on King of the cones presented by Hevari, jossa maajoukkuetason kuskit ottavat mittaa tarkkuusajon näytöskilpailussa. Myös tämä ohjelmanumero toteutetaan juhlavaunuilla. Sunnuntaina on myös kiinnostava kouluratsastusnäytös, jossa Suomenhevoshurmuri Salmiakki Poika ja ystävä esiintyy hienoin liikkein ratsastajansa Tiina Rikkosen kanssa.

Keppihevoset ovat iso osa hevosmessuja ja niistä kiinnostuneille löytyy paljon tekemistä jokaisena päivänä. Ratsastuksen lisäksi raviurheilukin on päässyt hieman esille esimerkiksi ravien huumaa ohjelmanumeron myötä. Myös nähtävillä on rotukavalkadeja, joissa 10-12 eri rotuista hevosta ja ponia pääsee kulkemaan valokeilan läpi. Aaseja sekä muulia ei  saa myöskään unohtaa. Niitä löytää myös messuilta. Viikonlopun aikana on luvassa siis paljon kaikenlaista ohjelmaa ja lisää ohjelmasta löydätte täältä.


Toivottavasti Horse Fair -viikonlopusta tulee kaikin puolin onnistunut ja hieno! Jos jokin on vielä lippuja vaille, niin voit käydä osallistumassa Instagramissani @elaimetsydamessa kahden lipun arvontaan. Eihän sitä tiedä, jos arpaonni suosisi sinua ja pääsisit viettämään mukavaa päivää messuilla yhdessä kavereidesi kanssa!Olisi kiva kuulla teidän ajatuksianne tästä postauksesta ja, mitä te meinaatte mennä katsomaan Horse Fairissa. Toivottavasti joillekkin oli tästä postauksesta vinkkejä ja saitte ideoita teidän messupäivienne ohjelmaan! 

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen tuo ohjelmatarjonta! Harmi, etten itse pääse paikalle, kun en ehtinyt suunnitella reissua ajoissa aikatauluihini :/ Toivottavasti teet postauksen messuista vielä messujen jälkeenkin, niin tavallaan pääsisi edes hiukan kurkistamaan, millaista siellä on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, paljon on luvassa kaikenlaista ohjelmaa! Tarkoitus kyllä olisi tehdä messuista postausta näin jälkeenpäin, niin muutkin pääsevät fiilistelemään messujen tunnelmaa.

      Poista