-->

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ratsastusleirillä osa 1


Ratsastusleirillä osa 1

Moi! Tänään teen teille postausta ratsastusleiristäni, joka oli viimeviikolla 14.6-17.6 Kiviojanponitallilla, eli siellä missä käyn ratsastamassa. Leiri oli päiväleiri, eli aamulla mentiin tallille ja illalla lähdettiin pois. Meillä oli tosi hyvä porukka ja kaikilla oli hauskaa. Paras leiri tähän mennessä missä olen koskaan ollut! :D!

Kaikki kuvat (c) Alina Tamminen, ellei toisin mainita


Tiistai 14.6

Aamulla lähdimme tallille ennen kahdeksaa ja olimme tallilla n. 8.15. Katsoimme tuntilistan ja lähdimme hakemaan ensimmäisen tunnin poneja, itse olin toisella tunnilla. Kun ensimmäiset tuntilaiset menivät ratsastamaan aloimme siivoamaan karsinoita ja sitten haimme omat ponimme. Sillä tunnilla menin Jasulla. Kun saimme Jasun kiinni hänen varsansa ei suostunut lähtemään mukaan, käänsi vain peppua, joten varsa jäi muiden ponien kanssa laitumelle. Hoidimme ponit, lähdimme kentälle ja nousimme selkään. Ensimmäinen tunti oli perus koulutunti. Teimme peruutuksia, pysäytyksiä ja siirtymisiä. Jasu ei ollut kovinkaan reipas, mutta paikoittain tuli ihan hyviä pätkiä. Tunnin jälkeen hoidimme ponit. Sen jälkeen menimme syömään.


Ruuan jälkeen meillä oli hetki vapaata aikaa ja sen jälkeen alkoi teoria. Teoriassa meillä oli irtohypytystä, jokaiselle jaettiin pari ja parille hevonen tai poni. Minun parini oli Sara ja hevonen oli Jori. Hoidimme Joria ja samalla minua pyydettiin taluttamaan Etydiä ja sen varsaa, kun se meni ensimmäistä kertaa ulos. Se varsa oli niin suloinen, kun tallin omistaja ohjasi sitä oikeaan suuntaan varsa vain pukitteli! <3!
      Ensimmäisenä irtohypytimme pienempiä poneja ja sitten, kun tuli meidän vuoro hypytimme Saran kanssa Joria. Jori on Suomenhevonen, joka on sairaannopee, joten sen vierellä sai juosta todella kovaa. Irtohypytyksen jälkeen meillä oli välipala. Välipalan jälkeen menimme hakemaan seuraavia poneja tunnille. Minulle oltiin annettu Robin ja meillä oli esteitä.
      Kun kello oli sen verran, että tuntimme alkoi, lähdimme kentälle ja hyppäsimme ponien kyytiin. Laitoin Robinin alustaasti liikkeelle. Alkuverkoissa teimme ympyröitä ja menimme puomeja. Laukassa tulimme kolmenpuomin puomikasaa. Robin liikkui  yllättävän hyvin. Sitten aloimme hyppäämään. Tulimme aika pieniä esteitä. Välillä Robin teki kummallisia loikkia, mutta suurin osa oli ihan hyviä ja pääsin hyppyihin mukaan. Tulimme rataa se meni ihan hyvin ja lopuksi hyppäsimme vielä yhden korkeemman esteen. Se oli 55cm ruotsalainen okseri. Sitten teimme vielä loppuverkat. Tunnin jälkeen kannoimme vettä yhdelle laitumelle ja jäimme kuvaamaan toista tuntia. Sitten lähdimme kotiin.


Keskiviikko 15.6

Keskiviikkona meillä oli ensimmäinen tunti. Meillä oli maastoesteitä ja menin Gerdalla. Gerdasta en ole täällä blogin puolella vielä mitään maininnut, mutta menin Gerdalla ensimmäisen kerran torstaina 9.6. Gerda on siis nuori dartmoorinponi tamma, joka aloitti tuntitoiminnan helmikuussa.
     Gerdalla ei oltu hypätty maastoesteitä, kun  vain kerran ja niitä oli uudistettu vielä sen kerran jälkeen, joten minua jännitti hiukan miten poni menee. Selkään noustessa Gerda tuntui mukavalta ja kuunteli hyvin minua. Alkuverkoissa teimme pujottelua kevyessäistunnassa ja loivaakiemurauraa keventäen. Gerda meni hyvin. Sitten laukkasimme ympäri kenttää. Kentällä otimme vielä kaksi verkkahyppyä. Ensimmäisella kerralla Gerda kielsi ja haisteli estettä, ja sitten hyppäsi sen. Toisella kerralla Gerda hyppäsi tosi hyvin! ´Kun olimme saaneet verkattua lähdimme pellon puolelle. Tulimme jokaisen esteen yksitellen, Gerda kielsi melkein jokaiselle, toki se oli ihan ymmärrettävää. Muuten Gerda meni tosi kivasti. Kun tulimme kaikki esteet ratana Gerda kielsi ensimmäiselle toisen se ylitti kolmannelle kielto, mutta kun tulin sen uudestaan Gerda hyppäsi sen hyvin ja siitä seuraavat kaksi estettä tultiin superisti! Olin tosi tyytyväinen Gerdaan. Sen jälkeen teimme vielä loppuverkat kentällä.


     Kun olin hoitanut Gerdan menimme kuvaamaan ja katsomaan toista tuntia. Sen jälkeen menimme syömään. Sitten meillä oli taas teoriaa. Teoriassa meillä oli ohjasajoa. Kun Elegiaa ja Caraa hoidettiin menimme tekemään rataa mikä piti ohjasajaa. Ohjasajoimme ensin Elegialla sen radan ja sen jälkeen sama rata Caralla. Se oli kivaa. Teorian jälkeen ´meillä oli taas välipala ja sen jälkeen ratsastusta.
     Seuraavan tunnin menin Ennillä. Isolla connemaraponilla jolla en ennen ollut mennyt. Enni oli mukavantuntuinen kiskoi ärsyttävästi päätä ja oli hieman raskaat askeleet, mutta muuten tosi mukava ja ihana poni. Tunnilla teimme pohkeenväistöjä ja taivuttelimme poneja, ne menivät ihan hyvin. Laukassa teimme keskiympyröitä.
     Leirin loppuessa jäimme vielä tallille, kuvaamaan ja katsomaan tunteja. Kävimme myös hakemassa poneja ulkonta. Tallilta lähdimme vasta kello. 19.00.


Tässä ensimmäinen osa leiripostauksista, joku päivä tulee vielä toinen osa! Kertokaahan kommenteissa mitä piditte ja muistakaahan liittyä lukijaksi jos ette sitä vielä ole tehneet! ;)

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä hevosia ja poneja sun ratsuina, oli varmasti kiva leiri! Innolla odotan toista osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki Kiviojan ponit on ihania! Kivaa meillä oli ja toinen osa on julki ;)!

   Poista
 2. Kiva postaus, hyvin ratsastat! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Ratsastat tosi hyvin!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, ratsastat aivan superhyvin ja tosi suloisia poneja♥

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat ja toivottavasti munkii leiri on yhtä kiva! Toivottavasti toinen osa tulee pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Kyllä uskon, että teidänkin leiri on kiva, sillä aina kiviojan leirit ovat olleet kivoja ja hyviä! Toinen osa jo julki ;)!

   Poista
 6. Tosi kiva postaus! Ihana ku oli nii paljo kuvii ja myös sopisvasti tekstii! :D

  VastaaPoista