-->

lauantai 5. marraskuuta 2016

Historian ensimmäinen yhteistyöpostaus

Moi!
Tänään olen tullut tänne Ainon blogiin kirjoittelemaan aiheesta Kun omaa koiraa ei ole. Ainon postaus löytyy omasta blogistani, joka on nimeltään Kaksosivirnistys. Omassa blogissani kerron elämästäni ja bullmastiffiystävistäni, mutta niistä en tänään sen enempää kirjoita, jotta pysyn aiheessa :D Niistä aiheistahan löytyy "omalta puoleltani".

Mulla ei tosiaan ole kotona omaa koiraa, eikä luultavasti moneen vuoteen ole tulossa mm. koska äidilläni on keskitasoinen koira-allergia. Silti erityisesti vuoden sisällä minuun on iskenyt ns. koirahulluus, ja olen päässyt mukaan tätini bullmastiffien touhuihin mukaan. Tänään kerronkin keinoja, miten päästä mukaan koiramaailmaan vaikka omaa koiraa ei ole.

Ennen vinkkejäni on kuitenkin pakko sanoa sananen bullmastiffeista, koska muuten tämä postaus ei tule onnistumaan. Tämä jättikokoinen ja ruttunaamainen rotu on hurmannut minut vuoden kuluessa täysin ja vielä jälkitautina on tullut kuten Ainolla, kiinnostus koiranäyttelyihin ja koirien (erityisesti bullmastiffien) esittämiseen.


No sitten ne vinkit koirattomille.

1.
 Ihan ekana sanoisin, että katsasta ekana sukulaistesi ja tuttaviesi koirat / onko niitä olemassa. Sitten kysy (kiltisti ja enkelimäisen reippaasti :D), että saisitko harrastaa tai puuhailla tuttavan koiran kanssa joskus jotain. 
-> Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin miettiä, että mitä haluat harrastaa. Mahdollisuuksia on paljon, ja vaihtoehtoja ja muutenkin hyvä sivusto löytyy täältä Suuomen kennelliiton sivuilta. 
No, jos vastaus tutun suusta on myönteinen, niin eikun vaan treenaamaan tai puuhailemaan. Sitä ennen kannattaaa kuitenkin lukea tämä postaus ja vinkkini loppuun.

2.
Jos niitä koiria ei lähipiirissä/tuttavistossa ole tai saat jostain  syystä kieltävän vastauksen (mutta jos olet 8-v ja et saa naapurisi mastiffia kaveriksesi niin elä ota niin raskaasti, sellaista se elämä on), niin vieraile vaikka koiranäyttelyssä/match showssa/koirapuistossa ym. paikassa missä niitä koiria on ja yritä rohkeasti mennä koiranomistajille kertomaan itsestäsi ja haluistasi :D Tiedän, että tämä vinkki kuulostaa kamalalta ja jännittävältä, mutta kannattaa silti yrittää.

3.
Tää on se tylsä vinkki, mutta ensin kannattaa opiskella jotain koirista. Lämpimästi suosittelen esim. seuraavia kirjoja:
- Suuri koiraharrastajan opas, Mia Lääti.
- Koirarodut Suomessa, Maarit Laaksonen
- Caesar Millanin tuotanto.

4.
Sitten vinkki niille, joka on löytänyt mahdollisen harrastuskoirakaveriehdokkaan, ja haluaa oppia lisää. Nimittäin YouTubessa näkee paljon esim. eri harrastusvaihtoehdoista. Jne...
-> Linkki YouTubeen.

5.
Sain blogini alkuaikoina kunnian haastatella Molli Nymania, yhtä Suomen huippukoirankasvattajista ja koiraharrastajista. Hänen terveisensä nuorille koiraharrastajille oli seuraavat:

- Positiivisuus, hyvät käytöstavat ja koiran kaunis kohtelu ovat kaiken perusta.
Mieti mitä rotua haluat harrastaa. Etsi mentoriksesi paras mahdollinen kasvattaja. Toimi kenneltyttönä- tai poikana ja opi niin paljon kuin vain voit niin koirien hoitamisesta, kasvattamisesta kuin näyttelyttämisestäkin. Katso Suomen rajojen ulkopuolelle, mikäli sinulla on mahdollisuus lähteä töihin ulkomaiseen kenneliin esim. kesäloman ajaksi, tartu mahdollisuuteen.
 Mollin vastausta ei saa kopioida eikä muutenkaan käyttää uudestaan ilman lupaa!


Semmoisia vinkkejä mulla oli teille, tervetuloa pistäytymään mun blogiin ja olisi kiva saada kommenttia tekstistäni. Ja käykäähän toki lukemassa Ainon postaus blogistani!

Terveisin Olga

15 kommenttia:

 1. Tää olikin tosi kiva ja asiallinen postaus, vaikka itse en mikään koiraihminen olekaan. Postauksen idea oli loistava enkä ainakaan itse koskaan tälläiseen ole vielä törmännyt! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus, idea oli hyvä! :) Oikein mukavaa luettavaa ja oikeanlaiset ohjeet. Tässä oli ideaa!! :))

  Tammi ;)

  VastaaPoista
 3. Woow mikä postaus! Hyviä vinkkejä eikä mitään mahdottoman vaikeita, jos koirien kanssa haluaisi päästä puuhalilemaan.

  VastaaPoista
 4. Mahtavia vinkkejä! Kiva lukea tämmöistä yhteistyöpostausta täältäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yhteistyö postauksia tulee varmaan jatkossakin ;)!

   Poista