-->

Gerda

Pirttirannan Gerda
"Gerda"

Sukupuoli: Tamma
Rotu: Dartmoor
Syntynyt: 2012
Omistaja: Kiviojan Ponitalli


Gerda on 6-vuotias dartmoorinponi tamma ja yksi lempiponeistani. Se asustaa Kiviojan Ponitallilla ja on tallin oma kasvatti sekä on Kiviojan omistuksessa, joten Gerda ei ole oma ponini, eikä myöskään minun vuokra-, hoito- tai liikutusponi. Gerda on kuitenkin minulle todella tärkeä ja on toinen suosikkiponeistani. Pikkuinen esiintyy jonkin verran täällä blogissa, joten sen vuoksi Gerdasta löytyy oma esittelysivu.

Gerda on luonteeltaan ehkä hieman temperamenttinen tapaus ja ponilla on kyllä pilkettä silmän kulmassa, joka tekee ponista juuri niin kultaisen, kuin se on. Hoitaessa Gerda ei ole sieltä kaikista mukavimmasta päästä, sillä mahan alta harjatessa sekä satulavyötä laittaessa poni saattaa osoittaa mieltään, erityisesti tunnille hoitaessa, mutta yleensä ratsastustunnin jälkeen hoitaminen on paljon helpompaa ja silloin poni on kaikin puolin paljon rennompi. 


Ratsastaessa Gerda on kehittynyt jonkin verran siitä, kun menin sillä ensimmäistä kertaa. Silloin meidän meno oli aika paljon enemmän sähläämistä, mutta nykyään Gerda on todella kiva ja mukava ratsastaa. Ratsastaessa Gerda kulkee mukavan vauhdikkaasti. Joskus se on ehkä vähän kiireinen, mutta silti kuuntelee hyvin ratsastajaa. Laukannostoissa se yleensä lähtee hiukan vauhdikkaasti, mutta hidastaa hyvin, kunhan istuu tarpeeksi tiiviisti satulaan. Yleensä loppu raveissa Gerda rentoutuu tosi kivasti ja kuuntelee hyvin.

Eniten tykkään itse mennä koulua sekä käydä maastossa. Maastossa Gerda on super mukava ja kulkee oikein kiltisti muiden ponien mukana. Laukkailut Gerdan kanssa maastossa on parhautta, varsinkin silloin, kun päästellään menemään ja kovaa! Ilman satulaa en ole koskaan päässyt menemään, mutta uskon, että Gerda toimii siinäkin oikein kivasti.


Esteitä en ole hypännyt Gerdan kanssa, kun vain kaksi kertaa, joista toinen oli kesällä 2016  maastoesteitä ja toinen keväällä 2018 erikoisesteitä. Molemmilla kerroilla esteet ovat olleet ponille kaikin puolin jännittäviä, ja sen seurauksena hypyt olivatkin sen mukaisia. Yleisesti ottaen Gerda on hiukan epävarma vielä esteillä, mutta, kunhan jännitys laantuu, niin uskon, että Gerdasta tulee vielä hieno estetykki. Siltä ainakin löytyy potentiaalia siihen hommaan!


Gerda on siis valloittavan kultainen poni ja toivon kovasti, että pääsen jatkossa touhuamaan ja ratsastamaan Gerdan kanssa. Onhan se kuitenkin niin ihana! <3

1 kommentti: