-->

lauantai 15. lokakuuta 2016

Valkoiset ratsuni

Moikka! Viime postaus toikin kivasti kommentteja taisi valittaminen tehdä ihan hyvää :)! Tänään kerron teille muutamasta ratsastuskerrasta ->

Viimeviikon perjantaina meillä oli Alinan kanssa yksityisestetunti kiviojalla. Kuvat ovat aika huonoja pimeyden vuoksi, mutta onneksi jotain materiaalia saatiin. Kiitos Saralle kuvista ja videoista!

Tunnille olin toivonut, jotain connemaraa ja sain Queenin. Queenilla en ollut mennyt koskaan, joten olihan se ihan jännä mennä ponilla ensimmäistä kertaa yksityistunnilla ja vielä esteitä.

Ihan ensimmäisenä kävelimme alkukäynnit. Käyntien jälkeen tulimme yhden harjoituksen jota tulimme jälkeenpäin ravissa, sekä laukassa esteiden kera. Tehtävässä piti käännellä aika nopeasti ja tiheään tahtiin. Ravissa, sekä käynnissä tämä onnistui ihan hyvin, ilman ongelmia. Kun olimme ravailleet otimme laukkaa. Queenilla on hyvin omituinen laukka, joten meni aina hetki, että sen sai kivasti pyörimään. Vauhtiakin ponilla oli ja kiitettävästi. Kun olimme laukkailleet aloimme tulemaan sitä harjoitusta, joka näkyy osittain videolla. Alkuun se tuotti hankaluuksia, mutta kyllä se lopulta meni ihan kiitettävästi ja isommilla estekorkeuksilla. Lopuksi tulimme vielä kaksi estettä korkeampana. Pysty 80cm ja okseri jotain samaa luokkaa. Kun olimme hypänneet aloimme ravaamaan ja lopuksi kävelimme vielä loppu käynnit.

Queen kuvat ja videot: Sara LTorstaina 13.10 meillä oli oma ratsatustunti. Menin Etydillä ja tunnilla hyppäsimme jumppasarjaa. Hiukan jännitti tuo tunti, koska en ollut mennyt pitkään aikaan Etydillä ja se osaa olla joskus liiankin vauhdikas.

Alkuun kävelimme alkukäynnit. Heti käynneistä lähtien testailin Etydiä, että se pysyisi kontrollissa koko tunnin, eikä päästelisi menemään. Kävelyjen jälkeen otimme ravia. Teimme ravissa ympyröitä ja menimme puomeja. Sen jälkeen otimme vähän laukkaa. Etydi oli silloin vielä hyvässä kontrollissa ja meni minulle sopivaa tahtia. Laukkailujen jälkeen aloimme menemään jumppasarjaa. Ensimmäinen kerta meni vähän miten meni, koska yritin hidastella ponia jonkin verran ja sitten se olikin aika hidas. No kertakerralta suoritukset parani. Loppujen lopuksi viimeinen este olikin jo 85cm ja se onkin tämän hetkinen este-enkka. Hyppelyiden jälkeen otimme vielä ravia ja käyntiä.


Tässä tämä postaus! Toivottavasti piditte! Nähdään ens postauksessa!

12 kommenttia:

 1. Kiva postaus,kivat kuvat,ja kiva video!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja kiva blogi :) Liityin lukijaksi! :)

  Laikunseikkailut.blogdpot.fi

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana postaus! Kivat kuvat ja video oli paras! Ei ollut mitenkään erityisen huono laatu :)

  Tammi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä jos laatu ei ollut huono, mutta vähän pimeä se siitä huolimatta oli! :D

   Poista
 4. Söpö poni! On kiva lukea näitä hevos -aiheisia postauksia, koska samalla voi muistella niitä aikoja kun itsekkin pääsi vielä ratsastamaan. Ei se nykyäänkään mahdotonta olisi mutta kaikki muu vie liikaa aikaa.

  vinuski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjähän ne ponit on! En tiennytkään että olet harrastanut ratsastusta! Todella kiva, kun pidät näistä, koska näitä täällä blogissa eniten onkin!

   Poista
 5. Mahtava postaus, hienosti ratsastat kummallakin valkoisella ponilla :)

  VastaaPoista
 6. Todella kivannäköistä menoa ja ihanat valkoiset ponit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Queen ja varsinkin Etydi ovat molemmat todella ihania! Kiitos kommentistasi!

   Poista