-->

torstai 18. toukokuuta 2017

Maailman hienoin poni!

Moikka! Perjantaina 12.5 oli jokseenkin aika ihana päivä, koska juuri silloin minä starttasin ensimmäiset kisat Eetun kanssa. Sitä oltiin odotettu! Kyseessä oli siis tallin järjestämät koulukisat, joissa menin C-merkin kouluohjelman 1997.

Päivää ennen perjantaita eli torstaina meillä oli viimeiset treenit Eetun kanssa ennen oikeaa rataa. En nyt sanoisi, että ne menivät super hyvin, tai no ainakaan laukan osalta. Silloin laukassa tuli ne virheet, joita oikeastaan pelkäsinkin tulevan... Tiesin kyllä, että laukannosto käynnistä ei ole meille mitenkään erityisen helppo ja vielä oikean laukan nostaminen + Eetu on viimeaikoina punkenut hirvittävästi laukkaympyröiltä pois. No tietenkin Eetu päätti sitten nostaa käynnistä väärän laukan ja vielä muutamalla kerralla punkea siitä ympyrältä ihan kunnolla. Lopuksi otin vielä molempiin suuntiin laukat ja ne sitten onnistui ihan hyvin. Tuolta tunnilta ei kyllä jäänyt mitenkään erityisen varma fiilis, varsinkaan laukkojen osalta, mutta toivoin silti parasta ja sitä, että rata menisi perjantaina hyvin! Tunnin lopussa ratsastuksenopettajani sanoi vielä, ettei Eetu tuli päästämään minua helpolla!

Kuva torstailta
(c) Alina Tamminen

Kuva torstailta
(c) Alina Tamminen
Vihdoin koitti se odotettu perjantai. Päivä meni koulussa ja iltapäivä kaupassa käyden ja kotona ollessa. Hiusten kanssa tuli myös säädettyä jonkin verran. Lähdimme joskus vähän vaille viisi ajelemaan kohti Kiviojaa ja tallilla olimme suunnilleen heti viiden jälkeen. Silloin radalla oli meneillään raviluokka. Sitä katsellessa ja kuvatessa kävi ilmi, että aika moni poni pelkäsi tuomaripäätyä, myös Eetu. Onneksi ensimmäisen radan jälkeen Eetun mielestä se pääty ei ollutkaan niin pelottava. Se oli suuri helpotus minulle.

Olin itse vasta kolmannessa luokassa ja siinäkin kolmanneksi viimeinen. Ennen luokkani alkua vaihdoin valkoiset pöksyt päälleni ja hoidin ponin. Sitten olikin aika mennä verkkaamaan. Siellä Eetu meni tosi kivasti, taipui hyvin ja kuunteli minua. Lisäksi laukat nousivat hyvin, eikä poni punkenut yhtään ympyröillä, joka oli tosi positiivinen asia. Verkkasin ehkä n. 15 minuuttia, jonka jälkeen oli aika mennä alakentältä yläkentälle odottamaan omaa vuoroa. Siinä vielä kertasin radan ilman minkäänlaista jännitystä!

(c) Salla Lohtander
Kohta oli minua edeltävä ratsastaja ratsastanut ratansa ja oli minun vuoro mennä kentälle. Siellä ravailin, tein ympyröitä ja näytin Eetulla tuomaripäädyn. Sitten kuulinkin jo pillin vihellyksen ja siitä se sitten alkoi. Ensimmäisenä vuorossa oli perinteisesti keskihalkaisija harjoitusravissa ja keskelle kenttää pysähdys ja tervehdys. Pysähdyksen aikana Eetu alkoi pyörimään vähän, mutta sisälle tehtävään mentiin tarmokkaassa ravissa. Alkutervehdyksien jälkeen oli lävistäjä ME, jossa piti tehdä askeleen pidennys kevyessä ravissa ja heti sen perään toinen lävistäjä BH ja I:ssä piti tehdä neljä askelta käyntiä ja siitä sitten raviin. Lopuksi H:sta käyntiä.

(c) Sara Laakkonen
(c) Elanur Yildrim

(c) Riina Vanhanen
H:sta käyntiä C:hen asti ja C:stä laukka ja se siis nostettiin käynnistä. Minun onnekseni nousi oikea laukka suoraan, eikä Eetu punkenut yhtään ympyröillä, joita piti tehdä siis kaksi C päädyssä. Tämä ympyrä tehtävä meni todellakin odotettua paremmin. Laukkaa piti jatkaa vielä R:ään asti, mutta Eetu puotti omien mokieni takia raviin jo hiukan ennen. Sitten ravissa täyskaarto ja C-päädyn suuntaan ja M:stä keskikäyntiä.

(c) Salla Lohtander
(c) Kia Kähö
(c) Elanur Yildrim
(c) Sara Laakkoonen
Toiseen suuntaan nostettiin myös laukka C:stä ja käynnistä, sekä tehtiin kaksi pääty-ympyrää. Nyt nousi myös ihan oikea laukka, mutta tällä kertaa tie jäi vähän pieneksi molemmilla ympyröillä ja Eetu yritti punkea ympyrältä pois, mutta onneksi sain sen takaisin sinne. Tähän kierrokseen laukattiin myös pitkän sivun puoleenväliin ja siitä ravia ja ravissa täyskaarto. Tällä kertaa sain pidettyä Eetun laukassa loppuun asti ja tahtikin löytyi aika nopeasti heti laukan jälkeen, onneksi, koska muuten olisin pomppinut siellä selässä, kun joku jauhosäkki!

(c) Kia Kähö

(c) Sara Laakkonen
Täyskaarron jälkeen jatkettiin taas vaihteeksi takaisin C:tä kohti, mutta tällä kertaa menimme sen ohi. R:ästä oli aika kääntyä oikealle ja keskellä kenttää tehdä pysähdys. Siitä tuli hiukan töksähtävä, jonka takia menin itse pysähdyksen mukana hiukan eteenpäin. Eetu seisoi nyt hienosti ja jaksoi olla herpaantumatta. Siitä sitten ravia ja S:stä vasemmalle ja sitten olikin jo lopputervehdyksien aika. Siinäkin Eetu oli hiukan malttamaton, eikä jaksanut seisoa kunnolla.

(c) Salla Lohtander

(c) Sara Laakkonen
Lopputervehdyksen jälkeen radalta pois. Sen jälkeen menin suoraa tietä ottamaan muutamat kuvat  Eetun kanssa. Sen jälkeen vein Eetun talliin ja hoidin sen pois kavereideni pienellä avustuksella!

(c) Salla Lohtander

(c) Salla Lohtander

(c) Salla Lohtander
Sitten olikin jo luokkani loppunut ja oli aika mennä jännittämään palkintojen jakoa. Ensimmäisenä sanottiin ensimmäiseksi sijoittunut, ja sitten toiseksi ja kolmanneksi. Ennen neljännettä sanottiin, että nyt siirrytään pikkuponeihin ja sieltähän se minun nimeni tuli seuraavaksi! Siinä vaiheessa olin ihan innoissani ja jokseenkin hämilläni. Tiesin kyllä, että rata meni hyvin, mutten tiennyt, että se meni niin hyvin. Sain punaisen ruusukkeen, karkkipussin ja arvostelun. Arvostelukin, tai miksi sitä nyt ikinä haluakaan kutsua, oli hyvä! Pisteet olivat 5,5-8.0 väliltä ja yhteispistemäärä 121 ja täydet olisi ollut 180. Prosentit olivat 67.22%! Tämän jälkeen menin vielä katsomaan ja kuvaamaan viimeistä luokkaa, jonka jälkeen lähdimme sitten kotiin.


Kokonaisuudessaan ihan mahtava päivä ja onnistunut suoritus maailman parhaimman ponin kanssa! Toivottavasti tykkäsitte postauksesta. Lopuksi vielä voitte mennä katsomaan rata videon, jonka on kuvannut Siiri Pitkänen! Lisäksi suur kiitos kaikille kuvia ottaneille! Ens postaukseen, moikka!


12 kommenttia:

 1. Kivan oloinen blogi sulla :) Yllätyin kirjoittajan iästä, ihanan selkeää ja siistiä tektiä! Sait uuden lukian välittömösti.
  (http://hulinahullu.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kiitos paljon! Saisipa tällaisia kommentteja useamminkin! Ainiin... tervetuloa pieneen lukiakuntaani! :)

   Poista
 2. Hyvä Eetu ja sinä, olette ihana mahtava ratsukko! Hyvä että kisoissa onnistui nuo laukat kuitenkin, vaikkei treeneissä ilmeisesti mennytkään niin hyvin. Pääasia että sulla on nyt hyvä fiilis tosta kerrasta! ♥ Olitte kyllä supernätti ratsukko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos paljon! Joo, laukat onnistuivat paljon paremmin kisoissa, kun tunnilla, onneksi, en nimittäin tiedä mitä olisi oikein tapahtunutkaan, jos Eetu ei olisi pelittänyt laukassa. Tosiaan Super hyvä fiilis jäi radasta ja koko ponskista! Kiitos vielä ihanasta kommentista!

   Poista
 3. Tosi kivan näköistä menoa ja onnittelut vielä sijoituksesta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon kiitoksia! Kiva jos ratamme miellyttää! ;)

   Poista
 4. Hyviä kuvia sekä todella söpö poni!
  Liityin lukijaksi!
  vaaranvoima.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Eetu on kyllä söpö! Tervetuloa pieneen lukijajoukkoon ja seurailemaan blogiani! :)

   Poista
 5. Voi että miten suloinen poni! :) Onnittelut hyvästä radasta! :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut teille! Suloinen poni <33

  VastaaPoista