-->

tiistai 11. syyskuuta 2018

Onnistuneet estekisat

Muutama viikko sitten, 24.8.2018 oli Kiviojan ponitallin omat harjoitusestekisat, joihin osallistuin Gerdan kanssa. Saman viikon estetreenit kisoja varten olivat menneet todella huonosti, eikä Gerda jostain syystä ollut toiminut ollenkaan. Odotukset eivät siis olleet kovinkaan korkealla kisapäivän suhteen. Oletuksena oli, että kisat tulevat menemään joko hyvin tai huonosti. 

Päätin, että otamme Gerdan kanssa varman päälle ja menimme 50cm, sillä luvassa oli Gerdan ensimmäiset estekilpailut ja hyvin Gerdamaista olisi se, että poni tuijottelisi jokaista estettä, jota hyppäsi ensimmäistä kertaa. Lisäksi kyseisessä luokassa ei ollut esteiden alla mitään erikoisuuksia, joten sen puoleen luokka oli meille juuri sopiva!

Kiitos kaikille kuvaajille, tämä kuva: (c) Sara Laakkonen

Tallille saavuttua hain Gerdan sisälle ja aloin hoitamaan  sitä. Kun poni oli puunattu puhtaaksi, sen jälkeen varustin sen ja laitoin omat varusteet päälle ja sitten menin verryttelemään yläkentälle. Kävelyn jälkeen otin ohjat tuntumalle ja tein muutamia pysähdyksiä, jotta saisin Gerdaan enemmän reaktiota sen jälkeen ravia ja muutamia siirtymiä käyntiin. Verryttelyssä selvisimme aika pitkälti ilman erimielisyyksiä ja se oli varsin positiivinen asia. Laukkaa otin ensin vähän suoralla ja sen jälkeen lähdin radan kävelyyn.

50cm luokan rata oli aika yksinkertainen ja helppo kahdeksan esteen rata, eikä sen muistaminen tuottanut haasteita. Radan kävelyn jälkeen hyppäsin Gerdan kyytiin ja aloin tulemaan esteitä. Tulin pystyn pari kertaa ja okserin pari kertaa. Hypyt olivat ihan hyviä, vaikka Gerda vähän tuijotteli ensimmäisillä kerroilla, mutta muuten sujui kivasti. Sen lisäksi ensimmäisellä yrittämällä ei päästy okserin yli, mutta sen jälkeen meitä onnisti ja se sujui hienosti.

(c) Anni Juutilainen
(c) Alina Tervonen

Esteradat suoritettiin alakentällä ja oman vuoron tultaessa menin kentälle ja siellä kertasin nopeasti radan sekä näytin Gerdalle okseria, mutta sitä ei kiinnostanut se ollenkaan. Sitten tuomarin tervehdys ja lähdin liikkeelle. Ensimmäinen este oli lävistäjällä oleva pysty, jolle mentiin laukassa, mutta poni laski raville ja hypättiin este ravissa. Sen jälkeen oli suora linja, jolle tultiin ravissa ja ensimmäiselle esteelle, pystylle lähestyminen oli sellainen, että mietinkin, että näinköhän päästään esteestä yli. Päästiin kuitenkin puhtaasti yli ja siitä jatkettiin linjan jälkimmäiselle esteelle, joka oli okseri ja päästiin siitäkin puhtaasti yli.

Suoran linjan jälkeen oli kaareva linja, jossa ensimmäisenä hypättiin pysty ja sen jälkeen edellisen suoran linjan ensimmäinen pysty. Meillä sujui hyvin esteeltä toiselle meno ja Gerda meni sujuvaa laukkaa, mutta jälkimmäiselle esteelle tuli pudotus. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta se jäi kyllä ärsyttämään jonkin verran, sillä Gerda ei lähes koskaan pudota ja eniten pudotuksessa ärsyttää se, että yläpuomi tippui vain toiselta puolelta, eikä molemmilta kannattimilta, mutta sille ei nyt voi oikein mitään.

(c) Fei Ikonen

(c) Elsi Uski

(c) Sara Laakkonen

Kolmanneksi viimeinen este oli pysty lävistäjällä, jonka jälkeen toisella pitkällä sivulla hypättiin yksittäinen pysty. Nämä esteet sujuivat hyvin, vaikka yksittäiselle tulimmekin aika pitkällä ravilähestymisellä. Viimeisenä esteenä oli lävistäjällä ollut okseri, jolle tultiin ravissa ja aika reunaan. Sen hyppääminen arvelutti myös hieman minua, mutta Gerda suoriutui siitä hyvin, eikä kieltänyt, vaikka se olisikin voinut olla mahdollista.

Kokonaisuudessaan selvittiin radalta ajalla 50.44s ja neljällä virhepisteellä. Olen Gerdaan kuitenkin todella tyytyväinen, kun se suoriutui ensimmäisistään estekisoista noinkin hyvin. Ajallisesti meillähän olisi ollut mahdollisuudet sijoittua, mutta ei voi minkään sillä puoliksi pudonneelle puomille. Estetreenit eivät kuitenkaan jääneet meidän osalta tähän, joten ehkä joskus tulevaisuudessa startataan estekisoissa toivottavasti yhtä hyvällä menestyksellä.

(c) Sara Laakkonen

(c) Sara Laakkonen

(c) Alina Tervonen

Tässä kuitenkin teille tämä kisapostaus, vaikka tulikin vähän jälkijunassa, mutta ajattelin, että parempi kirjoittaa tämä tekstiksi tänne blogiin, jotta on tallessa ja voin täältä lueskella vähän tarkemmin, miten meidän kisat oikein menivätkään. Alla on vielä video meidän radasta, mutta kiitos kun luit postauksen, toivottavasti tykkäsitte!

(c) Jenna Pasonen

1 kommentti:

  1. Onnea hyvin menneistä kisoista ja tsemppiä syksyn treeneihin! Ihania kuvia ja kiva video❤️

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista