-->

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Colibrilla kavaletteja


Colibrilla kavaletteja
Moi! Tänään olisi luvassa postausta ratsastustunnistani, joka oli 31.3. Tunnin aiheena oli Kavaletit. Kun sain tietää, että menen Colibrilla ajattelin heti, mitäköhän tästäkin tunnista tulee, mutta loppujen lopuksi poni oli super.
Kun menimme tallille harjasin Colibrin ja laitoin varusteet. Otin myös Colibrista muutaman kuvan.
Minä ja Colibri
(c) Pihla Tapanainen

Kun kello oli 18.00 menimme kentälle ja nousimme selkään. Aluksi kävelimme pitkin ohjin. Colibri päätti jo heti alkukäynneissä alkaa jäkkäilemään, mutta sain sen liikkumaan ja sen jälkeen ei ollut enää mitään ongelmaa.
      Alkukäyntien jälkeen otimme ohjat tuntumalle ja lähdimme ravaamaan. Ravissa aloimme menemään yhtä harjoitusta siitä tulee kuva tuohon alas. Colibri pysähtyi muutaman kerran puomille, kun siinä piti tehdä voltti. Muuten poni meni tosi hienosti. Colibri teki myös muutaman loikan kavaletille.

Kulmassa olevan puomin päälle (riippuen suunnasta) piti tehdä
 voltti sen jälkeen jatkaa suoraa puomi-kavaletti-puomi sarjalle
sen jälkeen (riippuen suunnasta) piti tehdä kavaletille voltti.

Tuon harjotuksen jälkeen nostimme laukan ja menimme koko kenttää ympäri laukassa. Colibri laukkasi oikein mallikkaasti. Yhdessä vaiheessa minun edessäni oleva Sunshine pysähtyi ja Colibri päätti myös tehdä saman laukasta ja vetäisi myös pään alas. Olin lähellä tippua, mutta kyydissä pysyttiin. Verkka laukkojen jälkeen siirsimme ravin kautta käyntiin ja annoimme pitkät ohjat.
Ratsastuskuvat (c) Peppi Karjalainen
Colibri oli tosi hieno <3!
Pihla ja Sunshine on edessä ja minä ja Colibri takana.
Kuvassa näkyy vähän sitä harjoitusta.
Välikäyntien jälkeen keräsimme ohjat tuntumalle ja aloimme menemään muutamaa rataa. Ensiksi tulimme saman radan laukassa + yksi kokorata leikkaa halkaisijalla oleva kavaletti/este korkeutta n. 30cm. Sen jälkeen teimme saman, mutta käännyimme sen viimeisen esteen jälkeen R sivulle ja laukkasimme siitä ja tulimme toisen sivun kavaletit ja puomit.
     Colibri meni radat tosi hyvin. Kentän keskeltä oli välillä haastetta lähteä, mutta muuten poni oli super. Yhdellä kerralla sain jopa vaihdettua laukan tuolla yksittäisellä esteellä.
Pinkillä aloitettiin ja sinisestä jatketaan
Ratojen jälkeen kysyin, että voimmeko mennä sen yksittäisen vielä vähän korkeampana ja sehän onnistui. Este oli ehkä jotain 40cm. Colibri meni sen todella nätisti, eikä loikannut yhtään.
Tyylillä mennään!
Tässä se yksittäinen este
Tämä este on se isompi :)
Sitten menimme loppu ravit ja käynnit. Sen jälkeen tunti oli paketissa. Colibri oli kokonaisuudessaan todella hieno ja nousi yhdeksi suosikeistani. Tunti meni hyvin.
     Tulimme ponien selästä alas, veimme talliin, harjasimme ja jätimme karsinaan.

Tämä postaus on nyt tässä. Voisin tehdä ratsastus tunneistani useammin postauksia jos saisin kuvaajan paikalle. Toivottavasti piditte tästä postauksesta, muistakaa kommentoida, jonkun kommentti voi päästä kuukauden suosikiksi!! Ei tällä kertaa muuta Moikkaa!!


12 kommenttia:

 1. Mun mielestä tää postaus on ihana.tykään paljon sun hevos aiheisista postauksista😊

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus, ratsastat tosi hienosti ❤

  VastaaPoista
 3. Vautsi tosi kivasti toteutettu postaus! Ihania kuvia ja sopivasti sujuvaa tekstiä. Myös nuo piirrokset molemmista ratsastustehtävistä oli hauska lisä ja ne havainnollistivat paljon mitä milloinkin teitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti. En olis osannu selittää niitä ni oli pakko piirtää!

   Poista
 4. Kiva postaus ja hyviä kuvia! :) Kirjoitit selkeesti ja sujuvasti sitä oli mukava lukea :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus! Minullakin on muutaman hevosen kanssa käynyt ennen tuntia sellainen tunne, että mitähän tästäkin tulee:D.
  Kannattaa vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan uusia polleija!:)
  www.unelmoidenkohtitavoitteita.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;)! Tuo on oikea asenne, mutta mulla ei kyseessä ollut vieras polle. Ponilla olin mennyt useita kertoja, mutta olihan siitä aikaa!

   Poista