-->

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vähän mielenkiintoisempi estetunti


Vähän mielenkiintoisempi estetunti
Moi! Tänään olisi luvassa taas kerran ratsastustunti postausta :)! Tämä postaus tulee taas vähän myöhässä... tunti oli siis 14.4. Tällä kertaa oli kunnon paparatzit,  nimittäin kolmekuvajaa hyvillä kameroillaan! Eli kuvia tuli ihan kiitettävästi ja saatiin ikuistettua hyvin mielenkiintoinen estetunti! Kaikki kuvat: Viivi Viskari, Viivi Vanhanen ja Iina Ahtinen.
Tunnin aiheena oli esteet ja menin Colibrilla. Olin toivonut Colibria ja tiesin, että hypätään, mutta en silti ollut innoissaan siitä, että menin kyseisellä ponilla. Colibri oli edellisellä tunnilla, joten menin katsomaan  tuntia. Sen jälkeen menin laittamaan omat varusteet ja lähdin hakemaan Colibria. Kentällä kiristin vyön ja laitoin jalustimet sopivan pituisiksi.

 Aluksi kävelmimme hetken pitkin ohjin. Sen jälkeen otimme ohjat tuntumalle ja aloimme tekemään ravissa itsenäisesti voltteja ja tempomuutoksia. Colibri oli vähän känkkäränkkä jäkkäili muutaman kerran ja taisi pukittaakin, mutta muuten se meni yllättävän hyvin. Ravien jälkeen aloimme laukkaamaan. Colibri lähti muutaman kerran aika kovaa, mutta saimme myös muutaman omasta mielestä hyvänkin laukkapätkän. Laukkojen jälkeen siirryimme raviin ja käytiin. Käynnissä säädimme vielä jalustimia ja annoimme pitkät ohja.

Ilmeellä mennään

Vähän pitkäl askeleel
Tää on niin ihana kuva <3
 Kayntien jälkeen aloimme hyppäämään. Alkuun tulimme kahta estettä ravissa. Ensimmäinen niistä n. H-B-linjalla. Este oli pysty missä oli pieni lankku alla. Sen esteen jälkeen kiersimme uraa pitkin. Toinen este oli E-M-linjalla ja sekin oli pysty. Colibri meni ihan kivasti, vähän reippaammin olisi voinut mennä. Sen jälkeen tulimme saman laukassa. Toinen esteistä oli hieman korkeampi, kuin edellis kerralla. Ekalle esteelle Colibri kielsi huonon tien ja oman ratsastuksen vuoksi, mutta uudelleen poni meni sen hyvin ja toinenkin este ylitettiin mallikkaasti. Laitan kuvan vielä radasta.

Tässä on ensimmäinen rata
Ensimmäinen esteitä ja tää on se matalampi versio.

Sori, kuva on vähän epätarkka.
Kun olimme tulleet tuon kahden esteen radan tulimme kahden esteen sarjan s-puoleisella pitkällä sivulla. En enää muista tulimmeko sen yhden vai kaksi kertaa. Colibri hyppäsi ne tosi kivasti. Olisi taaskin voinut liikkua enemmän eteen päin. Sitten aloimme tulemaan noitaa kaikkia neljää estettä ensimmäisenä oli H-B linjan este ja sitten E-M linjan este ja sen jälkeen vielä sarja. E-M linjan esteelle Colibri teki jätti loikan ja lensin kaulalle. Jos poni olisi vetänyt pään alas olisin tipahtanut, mutta pääsin kumminkin takaisin selkään. Ja sarjan toiselle esteelle Colibri päätti kieltää. Se tultiin sitten uudestaan.
Jälkimmäinen rata on siis tuo ilman tuota liilaa viivaa.
R:n kohdalla oleva este on muuri joka on seuraavassa radassa!

Tämäkin on hiukan epätarkka, toivottavasti ei haittaa!

Tämä on sen esteen jälkeen kun lensin kaulalle

Tämä on sarjan eka


Tälle esteelle Colibri kielsi.

Tuon radan jälkeen otimme muurin mukaan. Tulimme sen ensin yksittäisenä. Ensimmäiselle kerralle Colibri kielsi ja toisellekkin?? No sillä kerralla millä Colibri ylitti sen tuli jätti yllätys loikka, joten lensin samalla tavalla kaulalle, kuin sillä yhdellä esteellä. Siitä tuli hienoa kuva matskua XD! Sen jälkeen tulimme kokoradan + muurin, joka on siis ylemmän ratakuvan lila kohdalla oleva este. Rata meni ihan hyvin paitsi tuolle keltaiselle lankulle tuli kielto ja se mentiin sitten yli käynnissä. Muuri teki sitten tästä tunnista mielenkiintoisen, joten se saa oman storyn alas!

Näitä kuvia olisi tullut niin paljon joten laitoin nuo kollaasiin!
Tuossa on siis ensimmäinen muuri ylitys!

Tässä ei kielletty versio :D!
Tässäkin kollaasi. Kyseessä kielletty este!
Saimme valita menemmekö muurin vai ei tuolla radalla ja halusin mennä sen. Ensimmäiseksi se kielsi ja seuraavalle ja sitä seuraavalle ja sitä sitä seuravalle jne. Yhdellä kerralla se, jopa kielsi niin yllättäin, että pääsin testaamaan kentän pohjaa. Ei onneksi sattunut. Colibri ei mennyt millään sitä estettä annoin raippaa ja yritin olla päättäväinen, mutta ei. Sitten se sai minut toisenkin kerran yllättäin alas. No tipahdin pepulleen puomin päälle ei sattunut kauheasti, mutta enemmän, kuin se edellinen tippuminen. Siinä vaiheessa jo alkoi epätoivo iskeä, kun poni vaan ei ylitä estettä. Yhdessä vaiheessa testattiin jopa silleen, että Colibrin edessä Pihla meni muurin, mutta ei se Colibri sitä siltikään mennyt. Kello oli jo aika paljon yli 18.00:an. No sitten hyppäsin selästä alas ja ratsastuksenopettajani alkoi antamaan raippaa Colibrille ja yritti saada sen ylittämään muuria, ei se meinannut mennä sitä ilman ratsastajaa, mutta kyllä se lopulta saatiin muutamaankin otteeseen.

Välillä hypittiin sivulla olleiden puomien yli.


Colibrin ilme on aika tyytyväisen näköne!

Ilmeillä mennäään

Colibri hypäämässä ilman ratsastajaa
No sitten ratsastuksenopettaja sanoi yhdelle toiselle tuntilaiselle, kun ne olivat jo tullet alas selästä ja niin, että tuo Ainolle Anni, että se pääsisi hyppäämään sen muurin. No sitten hyppäsin Annin selkään ja laitoin jalustimet ja menin sen saman radan muutama kieltäminen tuli pitäneen ottaa se huomioon, että poni muuttui aika lailla jäkkäilevästä dartmoorista connemaraan. No sillä sitten ratsastin sen radan. Muurille tuli ensimmäisellä kerralla kielto ja toisella kerralla päästiin se ongelmitta yli. Tulimme vielä sen kolmannen kerran yli ja Anni meni tosi upeasti. Sen jälkeen ravattiin nopeat loppu ravit ja käynnit ja menimme kaartoon. Kun tulimme kaartoon kello oli jo 18.30! Puolituntia yli aikaa..
Rakastan tätä <3!
Ratsastustunnista jäí vähän oudot fiilikset niitä on vähän vaikea kuvailla. Noh se siitä.

Tämä postaus taisi olla tässä toivottavasti piditte ja saitte nauraa hienoille kuville! Kuukauden kommentiksi´kin on vielä muutama minuutti mahdollista päästä! Ainiin ja MUISTAKAA KOMMENTOIDA SUMMER BUCKET LIST POSTAUKSEEN!!!!!!!!! JOS EHDOTUKSIA EI TULE RIITTÄVÄSTI SE EI TOTEUDU! Mutta ei tällä kertaa muuta, kun näkemiin :)!

10 kommenttia:

 1. Nyt ei kaikki hypyt tainnu mennä ihan putkeen... Mutta onneksi sulla tuli niitä tosi onnistuneitakin hyppyjä, se on tärkeintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, alkuun onnistui, mutta lopussa ei enää onnistunutkaan!

   Poista
 2. Näille hevosten ajatuksille ja päähän pistoille ei voi mitään, jos ne päättää pysähtyä tai olla hyppäämättä estettä, niin ne on aika vaikeaa siitä sitten saada yli. :D Mutta hyvin ratsastit, ja onneksi pääsit menemään sen muutenkin yli :) Colibri on nätti poni ♥

  Ihana kirjoitus, tykkään näistä siksi, että kerrot kaikesta niin rehellisesti ja selkeästi.
  Ja tämän postauksen kuvat olivat hienoja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! Colibri on kyllä nätti tykkään itse myös sen ulkonäöstä!

   Poista
 3. Todella hyvin kirjoitettu postaus ja ihania kuvia! :D Huomaa et oot panostanu tähä podtauksee paljo! :)

  VastaaPoista
 4. Olipa hyvä postaus, oli ilo tulla kuvaamaan teidän tuntianne!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos itsellesi kun saatiin ikuistettua tämä hieno tunti!

   Poista
 5. Colibri on nätti poni kyllä ♥ Ehdotuksia:
  Hyppää ilman käsiä ja ilman satulaa este.
  Uita hevosta tai ponia
  Opeta hevoselle tai ponille temppu jos saat siihen luvan.
  Onnistu tavoitteessasi.

  En keksinyt enempää :(

  VastaaPoista