-->

tiistai 31. toukokuuta 2016

Pikkuponskit ratsuina


Pikkuponskit ratsuina

Moi! Taas on tullut taukoa viime postauksesta ja tällä hetkellä postauksia olisi tulossa niin paljon etten tiedä miten kerkeän kaikki kirjoittamaan ajallaan! Onneksi viimeistä kouluviikkoa viedään ja alkaa olla enemmän aikaa blogin kanssa!

Kahtena viime viikkona minulla on ratsuina toiminut Sunshine ja Elegia. Molemmat ovat rodultaan Shetlanninponeja.

Ratsastustunti 20.5

Kun näin meidän tuntilistan ihmettelin hiukan sitä, että kohdallani luki Sunshine ja vielä estetunnille. En yleensä ole mennyt pikkuponeilla, joten tämä tuli hieman  yllätyksenä! Kun kello näytti kuutta menin hakemaan Sunshinen toiselta tunnilta ja menin toiselle kentälle ja nousin selkään. Aluksi verkkasimme ponit. Kävimme läpi kaikki askellajit. Sunshine tuntui kauhean pieneltä ja kipittävältä, kun olin Ciriuksella mennyt niin monta kertaa putkeen.
     Kun oltiin saatu verkattua aloimme hyppäämään. Sunshine tekee usein loikkia joten olin aina varautunut niihin, mutta yllätyin kovasti, että poni ei loikkinutkaan. Ensimmäinen este meni hyvin ja muutkin esteen, mutta sitten kun oli okserin vuoro Sunshine kielsi, se mentiin sitten muutama kerta uudestaan, kielsi muutaman lisäkerran oman ratsastuksen vuoksi. Loppujen lopuksi se vähän pienempänä päästiin ylitettyä! Kun olimme käyneet kaikki esteet tulimme radan ja sen jälkeen tulimme toisenkin radan, jonka saimme itse päättää. Radat meni muuten tosi hyvin, mutta Sunshine kielsi kapealla ristikolla ja vielä uudestaan okserilla. Yhdellä kerralla melkein kaadettiin se okseri ja tippuminen oli aika lähellä, mutta pääsimme sen okserin loppujen lopuksi ongelmitta yli! Lopuksi saimme tulla jotain uudestaan tai korkeampana ja halusin tulla linjan jonka toinen este korotettiin. Se oli ehkä n. 40-50cm. Hyppyjen jälkeen vielä tehtiin loppuverkat ja hoidettiin ponit ja vietiin talliin! Olin todella tyytyväinen poniin ja Sunshine ylitti odotukset tunnista!

Kaikki Sunshine kuvat (c): Iina Ahtiainen

Ratsastustunti 26.5

Kun näin listan ihmettelin taas, että kohdallani oli pikkuponi. Listassa luki Aino - Elegia. En ollut kovinkaan innoissaan siitä, että menin Elegialla. Se ei siis ole mikään lempi ponini. Kun saavuimme tallille laitoin Elegian kuntoon. Sitten kävelimme kentälle ja hyppäsimme ponien kyytiin! Aluksi kävelimme ihan pitkin ohjin, sitten otettiin ravia tehtiin ympyröitä, käyntiinsiirtymisiä, kolmikaaristakiemurauraa ja menimme myös kahta puomia, ja niiden puomien välissä piti mennä käytiin. Ensimmäinen kerta ei mennyt mitenkään nappiin meidän osalta, mutta saimme muutaman hyvän suorituksen tunnin aikana.
      Ravailujen jälkeen kävelimme välikäynnit. Sitten vaihdoimme suuntaa ja nostimme laukan ja laukkasimme kenttää ympäri. Elegialle oli jotenkin tosi vaikea nostaa laukkaa nostin sen ehkä kaks askelta laukkaa ja siirtyi heti raviin. Yhdessä vaiheessa poni kompastui ja siinä oli tippuminen lähellä. Laukkojen jälkeen otimme raviin teimme neljäkaarisenkiemurauran ja samalla vaihdoimme suunnan. Teimme sitä samaa puomiharjoitusta. Nostimme sitten vielä uudestaan laukan. Siihen suuntaan Elegia laukkasi paremmin vaikka teki myös samaa kuin edellisessä suunnassa. Laukkojen jälkeen ravailtiin ja käveltiin pitkin ohjin. Kokonaisuudessaan Elegia oli ihan kiva olisi voinut liikkua hiukan paremmin.

Kaikki Elegia kuvat (c) Elsa PatanenMitäs piditte postauksesta? Taas ratsastustuntipostaus, mutta lyhyempänä, kuin edelliset ja kaksi ratsastustuntia samassa. Kaksi kuvapainotteista postausta on tulossa heti kun saan ne tehtyä hyvällä tuurilla jo tänään tai huomenna, muistakaahan kommentoida, tämän postauksen kommentit käyvät vielä kuukauden suosikeiksi!

Ens postaukseen! Moikka!!

12 kommenttia:

 1. Ihan sairaaaaaan kiva postaus lisää tälläsii ja paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ratsastustunti postausta on tulossa lähiaikoina jonkin verran, kun leirikin on tässä heti toisella viikolla! ;)!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Oli kiva kun kerroit kummastakin tunnista melko tarkasti, mutta et kuitenkaan liian tarkasti :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! Olen tainut edelliset ratsastustunti postaukset kirjoittaa aika tarkasti, joten ajattelin kirjoittaa vähän "epätarkemmin"!

   Poista
 3. Ihania kuvia, oot ihan sairaan hyvä ratsastamaan! :) Noi ponit on kyllä niin suloisia että♥ Kivasti sait asiat tiivistettyä tähän postaukseen, tätä oli tosi kiva lukea. Tosin niinhän sun kaikkia postauksia on♥

  VastaaPoista
 4. Vitsit oot liian hyvä ratsastaan :D

  VastaaPoista
 5. Suloisia kuvia ja kivasti kirjoitettu postaus! Vielä kun pikku poneilla pääsee ratsastamaan niin siitä kannattaa kyllä ottaa ilo irti!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Roosa! Olen kyllä toistaiseksi tyytyväinen, että olen vielä näin lyhyt ja pääsen menemään vielä pikkuisilla!

   Poista
 6. Vitsi kuinka söpöjä pikkuponeja! :3 Etenkin tää vaaleempi on suloinen! Olisipa sitä vielä itsekin shettiskokoinen :D Mahtava postaus!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ne ei muuta ookkaan, kun söpöjä! Harmi, kun kaikki ei enää vaan pituuden kannalta voi mennä shettiksillä :(! Toisaalta pidemmät pääsee taas menemään enemmän isoilla! Kiitos Suvi!

   Poista