-->

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen ratsastus

Moi! Torstaina oli vuoden ensimmäinen ratsastustunti. Tunnilla menin Pokemonilla ja alkuun ajattelin, että taasko menen sillä. Se nimittäin on pyörinyt ratsunani lähiaikoina useempia kertoja. Muttei se haitannut lopulta yhtään, että menin Pokemonilla, koska se oli tosi kiva ja sen kanssa oli oikein kiva työskennellä koko tunnin ajan.

Tunnilta ei ole mitään materiaalia, joten kaikki kuvat ovat vanhoja otoksia:


Kun olin hoitanut Pokemonin lähdimme kentälle. Siellä kiristin satulavyön ja laitoin jalustimet sopivan kokoisiksi ja hyppäsin kyytiin. Tunnin aloitimme kävelemällä pitkin ohjin ja sen jälkeen teimme käynnissä jokaisen sivun puoleen väliin pysäytyksen. En muista enää mitä tämän jälkeen teimme mutta luultavasti menimme keskiympyrälle ravaamaan harjoitusravia ja siellä teimme voltteja käynnissä ympyrästä ulospäin lyhyiden sivujen kohdalla. Poksu meni kokoajan kivaa tahtia, hiukan oli löysän tuntuinen.


Jatkoimme samaa keskiympyrä tehtävää toisessa suunnassa, mutta silloin teimme ulospäin tulevat voltit ravissa, ja voltille mentäessä ja siltä tultaessa piti tehdä ravin hidastus. Saimme hyviä pätkiä aina välillä, mutta välillä Pokemon ei meinannut millään taipua. Kun olimme tehneet tehtävää jonkun aikaa menimme uralle ja siellä otimme käyntiä ja annoimme poneille pitkät ohjat.


Hetken kävelyjen jälkeen jatkoimme työskentelyä vieläkin harjoitusravissa, kenttä oli sen verran liukas, ettei voitu ottaa laukkaa, mutta menimme ympäri kenttää. Lyhyiden sivujen puolessa välissä piti tehdä pelkkä pysäytys ja pitkien sivujen puolessa välissä pysäytys ja peruutus. Nämä sujuivat meiltä ihan hyvin, varsinkin nuo perutukset. Kun olimme peruuttaneet muutaman kerran otimme sen jälkeen kevyttä ravia ja aloimme ravailemaan loppuraveja. Teimme isoja ympyröitä ympäri kenttää. Kun olimme ravanneet otimme käyntiä ja annoimme poneille pitkät ohjat. Muutaman kävely kierroksen jälkeen menimme kaartoon, hyppäsimme pois selästä ja menimme takaisin talliin. Siellä hoidin Pokemonin pois.


Tällä kertaa tälläinen ratsastuspostaus! Mietin kauan minkä postauksen voisin tehdä, mutta sitten tajusin, että meillähän oli vasta ratsastustunti ja siitä voisin kertoa. Noh tässä nyt  tämä ja ensi kerralla joku muu postaus! Heippa!

10 kommenttia:

 1. Kiva tunti! Tässä alkaa itsekkin kaipailemaan niitä tunteja :) näitä on tosi kiva lukea.

  VastaaPoista
 2. Hei tää oli tosi kivaa luettavaa! Tee useammin näitä! Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä tulee melkeinpä aina, kun saan materiaalia tarpeeksi!

   Poista
 3. Tätä oli kiva lukea, vaikken itse ratsastuksesta kauheasti ymmärräkkään :D Ihania kuvia ja muutenkin hyvin kirjoitettu ♥. En tiiä ootko huomannut, mutta pistin sulle muutama päivä sitten ajat yms. sähkäpostissa... :)

  VastaaPoista
 4. On tuo Poksu vaan supernätti poni, vautsi!

  VastaaPoista
 5. Voi että kuinka suloinen nimi Pokemonilla <3 Ja upea poni vikassa kuvassa!
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika söppänä, se kyllä on, poni ja nimi! Itsekkin pidän tuosta vikasta kuvasta, kun Poksu on siinä niin komeana!

   Poista