-->

maanantai 6. helmikuuta 2017

Ratsastin shunshainilla!

Moi! Yhtenä kauniina päivänä selailin laatikoitani ja löysin sieltä kaksi vihkosta joihin olin kirjoitellut ratsastustunneistani. Toinen on vuodelta 2013 ja toinen on vuodelta 2015. Tietenkään kaikilta vuosien tunneilta ei ole kirjoittamaani tekstiä laiskuuden vuoksi, mutta suurimmalta osalta. Ajattelin kirjoittaa teille muutaman tunti kirjoituksen, suoraan vihkosta. Eli älkää ihmetelkö suuria kirjoitusvirheitä mitä tekstit sisältää!  Postaukseen lisänä vielä vanhoja ratsastuskuvia.


21.12.2012

"Meillä oli tasapaino harjoituksia. ensiksi piti mennä ihan tavallisesti ravia. Sitten piti ottaa toinen käsi irti ja pitää toisella kiinni. Sit tuli vaihto. Sitte ravia ilma kumpaakaa kättä. Pami sano ku meil meni nii hyvi et laittakaa kädet kypärän päälle ja ravatkaa niipä tietyst toppahousut oli nii liukkaat et tipahin Jasun selästä. se oli kivaa. tipahin melkee uusiks mut (miun serkku, joka talutti) sai mut kii. tunnin jälkee en pysyny pystyssä ni vedin spakaatin ja naama melkee kakka kasas"

14.2.2013

"Laukattiin kaikki yksin sain shunshainin (shunshinen) ja Allu Ikean. Mun poni oli ärsyttävä ku se voltis alko temppuilee. Allul ja Mul meni siihe oikeesee suuntaa laukka sika huonost mul ainaki vasempaa suuntaa lähti tokal ja kolmannel kerral iha automaattisesti jopa liian aikasi. Tavallinen tunti!"


14.3.2013

"Menin Coliprilla (Colibrilla) joka on dartmoori Alina meni Jasonilla (yks tuntilaine) Ikealla (toine tuntilaine) Fionalla. Colibri oli tosi vilkas se oli kiivaa mut se oli koko aja melkee pää alhaalla se nyki paljo vissii ois pitäny päätä samal taval ku kisaajat laukka oli tosi nopeeta en oo menny koskaa nii nopeeta laukkaa. Kysyin Jamina. Mentii puomeja ja ravattii."

12.3.2015

"Eli tänään menin Ciriuksella. Se oli ihana mutta ei kauhean reipas. Poni tuntui jo alusta lähtie erillaisen tuntuinen. En ollut mennyt sellaisilla poneilla jotka pitää kaulan kaarella. Aluksi haimme poneihin tuntumaa. Teimme voltteja ja pysäytyksiä. Ponia sain vauhdittaa kuin hidastella. Sitten aloimme mennä keskihalkasijalla muutamaa ravipuomii ja vaihdettiin suuntaa joka kerta. Sen jälkeen yritin laukata mutta poni ei laukannut muutama nosto onnistui. Sit loppuravit ei enää jaksanu mut ridan jälkee tallissa se oli ihan mahoton."3.9.2015

"Menin Jasonilla tälläkertaa meillä oli esteitä. Ensiksi teimme ympyröitä ja tulimme puomikavaletti hommaa. Sen jälkeen laukkasimme. Sitten aloimme tulemaan pientä pystyä. Sen jälkeen tulimme sarjaa. Sitten aloimme tulemaan muutamaa rataa. Jotkuun hypyt onnistui hyvin. Sitten tulimme vielä kerran vähän korkeamman. Se oli 60cm. Sitten vielä loppuverkkasimme ja kävelimme."

8.10.2015

"Tällä kertaa Fionalla. Alkuun teimme kaulanarujen ja istunnan avulla pysäytyksiä. Sitteen ravailtiin. Otimme jalustimet pois ja ravailtiin keskiympyrällä. Fiona oli vähän laiska. Sitten ympyrällä taivuttelimme poneja. Sit käveltiin. Laukkasimme suoralla ja teimme ympyröitä. Sen jälkeen teimme loppu ravit ja käynnit."


Tässä nämä tältä kerralta. Kertokaahan kommenteissa mitä piditte ja haluaisitteko toisen osan tälle postaukselle!

16 kommenttia:

 1. Tää oli kiva ja hauska postaus ;) Tee ihmees toinen osa!

  VastaaPoista
 2. Hei tää oli hauska postaus! Repesin paris kohtaa ja en kestä oikeesti😂 Lisää näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos, varmaan tuleekin lisää, kun näistä on tykätty sen verran!

   Poista
 3. Olipa hauska idea! :') Tämmösiä ois kiva lukee jatkossakin.

  VastaaPoista
 4. Tää oli iha hirmu hauska, kiva lisää näitö💞💞

  VastaaPoista
 5. Haha, ehdottomasti näitä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä varmaan tuleekin lisää, koska tästä on tykätty sen verran!

   Poista
 6. Olipa hauska lukea näitä:) Ehdottomasti lisää.

  VastaaPoista
 7. Haha hauska postaus! Tälläisia en oo muissa blogeissa nähnytkää, tosi hyvä postausidea kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Roosa! Kiva lukea tällaisia kivoja kommentteja!

   Poista
 8. Hauska tämmöinen vanhojen muistelu! Muutaman kerran pääsi ihan naurukin :D
  Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan tässä välillä ihan hauskoja kohtia, joten varmasti nauratti!

   Poista