-->

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Motivaatiota valokuvaamiseen

Moikka! Tänään tarkoituksena olisi puhua vähän valokuvaamisesta ja siitä minkä kuvaaminen minua tällä hetkellä kiinnostaa. Toivottavasti pidätte postauksesta!

Aloitetaan vaikka siitä millä kameralla minä oikein kuvailen. Eli kamerani on Nikonin D3200 ja se on ollut minulla nyt vuoden 2014 jouluaatosta saakka. Olen kyllä ollut kameraan tyytyväinen ja on oikein sopiva kamera omaan harraste käyttööni. Minulla on kaksi objektiivia kameran oma mukana tullut 18mm-55mm ja keväällä 2016 ostettu Nikonin 18mm-140mm objektiivi. Tällä hetkellä olen oikeastaan käyttänyt vain tätä pidempää putkea!

Lisäksi joitakin kuvia tulee otettua puhelimellani mm. kuukausipostauksien kuvat. Puhelimeni on Samsung galaxy A5. Omistuksessa on myös vaaleanpunainen pokkari. Tosi en ole käyttänyt sitä pitkään pitkään aikaan.


Tällä hetkellä minulla on hirveästi motivaatiota oppia kaikkea uutta kuvaamisesta ja uusien asioiden/kohteiden kuvauksesta! Lisäksi liityin erääseen hevosbloggaajien whatsapp-ryhmään, josta olen saanut vähän avustusta asetuksien kanssa. Olen nimittäin ollut vähän hukassa kaikkien iso-arvojen ja suljinaikojen kanssa. Nyt tiedän jopa mistä niitä säädetään ja olen myös yrittänyt käyttää niitä.

Nyt viikonlopun aikana olen yrittänyt selailla mahdollisimman paljon kaikkia eri blogeja ja nettisivuja mistä saisin kuvausvinkkejä. Eilen satuin sitten selailemaan Kuviakin kiinnostaa blogia ja sain sieltä hyvän idean, että voisin kokeilla vesipisaroiden kuvaamista. Niiden kuvailu oli minulle ihan uusi ulottuvuus. Se oli hauskaa, mutta osittain hyvin haastavaa!

Tässä muutama kuva tämän päivän otoksista!
No minkä kuvaaminen sitten minua kiinnostaa juuri tällä hetkellä? Tällä hetkellä olen tykännyt kuvata kaikkea muuta kuin hevosia. Hevosten kuvaaminen on tosi kivaa ja tykkään siitä  todella paljon, mutta tähän vuodenaikaan se ei vaan motivoi. Sen sijaan minua on motivoinut kuun ja luonnon kuvaaminen. Kuuta on kiva kuvata ja ne kuvat ovat jokseenkin onnistuneet, mutta putkeni on sen verran lyhyt, että se kuu jää niin kauaksi ja sitten kun sitä zoomaa laatu menee pilalle. Kuun ja kameran asetuksien kanssa on kyllä kiva leikkiä. Sitten huomaa miten paljon erilaisia kuvia voi saada vain muuttamalla hiukan asetuksia!

Olen myös tykännyt kuvata Lorua ja siitä onkin tullut ihan kivoja kuvia! Varsinkin ne kuvat missä se leikkii ja temmeltää, sekä ne kuvat missä se istuu kököttää. Lisäksi talviset kuvat on niin ihania, kun tausta on luminen! Laitan tähän vielä muutaman kuvan minkä olen ottanut Lorusta tämän maaliskuun aikana.
Tässä olisi nyt postaus missä on vähän omia ajatuksiani tällä hetkellä valokuvaamisesta! Toivottavasti piditte. Vielä sellaista asiaa, että ajattelin tehdä elämäni aakkoset kuvina, mitäs mieltä olisitte siitä? :) Ens postaukseen!

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Oot taitava kuvaamaan! :)

  kuviteltu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tykästyin vikaan pisara kuvaan sekä ensimmäiseen kuu kuvaan! :D Taitava kuvailija oot, mikä objektiivi kamerassa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alina! Nuo kuvat ovat kyllä yksiä munkin suosikkeja noista kuu ja vesipisara kuvista! Ja objektiiveina toimi vesipisaroissa 18-55mm ja lopuissa kuvissa 18-140mm.

   Poista
 3. Todella hienoa, että olet kiinnostunut kuvaamisesta enemmän ja alkanut tutkia itsekin mitä kaikkea voikaan tehdä kameran kanssa!
  Hienoja kuvia olet kyllä saanut aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Pitääkin vähän tutkailla noita kameran ominaisuuksia, että oppisin ottamaan parempia kuvia.

   Poista
 4. Kiva postaus ja nuo vesipisara kuvat on tosi hyvin onnistuneita! Elämäni aakkoset kiinnostaisi myös nähdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne onnistui kyllä ihan kivasti, kunhan sain otettu ensin muutaman harjoituskuvan.

   Poista
 5. Hei tosi hienoja kuvia olet saanut! Tästä sain itsellenikin motivaatiota taas käyttämään kameraa entistä ahkerammin☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olga! Voi kuinka kiva, on se kamera ja sillä kuvaaminen kyllä kiva harrastus.

   Poista
 6. Vau! Oot todella mieletön kuvaaja! Ja ideasi ovat vielä sitäkin hienompia! Jos ei haittaa käyttäisin mielelläni tuota, että pudotan nopan vesilasiin ;) Ja todellakin linkkaan blogisi siihen, jos laitan semmoisen kuvan blogiini tai jonnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos! Ilman muuta, voit käyttää tuota ideaa! Ihan mahtavaa, jos siekin kokeilet vesipisara kuvausta!

   Poista
 7. Ihania kuvia ja kiva postaus! Liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva! Tervettuloa pieneen lukiakuntaani! Mutta kiitos jokatapauksessa!

   Poista