-->

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ratsastustunti Fionalla

Moi! Pitkästä aikaa postausta ja pitkästä pitkästä aikaa perinteistä ratsastuspostausta! Syy siihen, etten ole kirjoittanut ratsastuksista on se, etten ole viittinyt alkaa kirjoittamaan ratsastuspostausta ilman hyviä ja sen tunnin aikana otettuja kuvia ja niitä kuvia en ole sitten saanut pimeyden vuoksi.

Pidemmittä puheitta voidaankin mennä torstain ratsastustuntiin, joka oli siis 23.3 ja tunnilla menin Fionalla pitkän (yli vuoden) tauon jälkeen. Fionan selkään oli siis kiva hypätä. Ja jos joku ei vielä teinnyt niin Fiona on rodultaan connemara.

Kuvassa: Fiona edessä ja Daalia takana

Tunnilla meillä oli aiheena puomit. Menimme eräänlaista puomitehtävää, jossa oli kahdeksan puomia jotka muodostivat kaksi neliötä kentän keskelle. Tätä tehtävää menimme alkuun käynnissä ja sen jälkeen ravissa ja laukassa, mutta hiukan muokatusti. Mielestäni se tehtävä oli tosi kiva, koska emme ole ennen menneet samanlaista, emmekä saman tyyppistäkään.

Kaikki kuvat: Nea KettunenHeti alusta alkaen Fiona tuntui aika laiskalta ja yritin saada sitä vertymään, mutta tulosta alkoi syntyä vasta lopputunnista. Meidän osalta neliötehtävä sujui hyvin. Välillä saatiin kehuja ja hyviäkin pätkiä aina osittain.  Käyntien ja ravailujen jälkeen otimme hiukan verkkalaukkaa ympäri kenttää + tarvittaessa pääty-ympyrät. Fiona laukkasi ihan kivasti, jos virtaa olisi ollut enemmän niin poni olisi mennyt vielä paremmin. Verkkalaukkojen jälkeen otimme käyntiä ja kävelimme välikäynnit pitkin ohjin.
Käyntien jälkeen teimme laukkapuomi tehtävää. Tehtävä suoritettiin kokonaan laukassa ja siinä oli molempiin suuntiin laukkaa puomien yli ja neliöiden keskellä olevan x kirjaimen ylitystä, joka näkyykin yhdessä edellä olevassa kuvassa. Tehtävä ei ollut mikään ihan helppo, mutta kunnialla suoriuduttiin Fionan kanssa kumminkin tästä tehtävästä. Laukan aikana Fiona alkoi jopa liikkumaan hiukan energisemmin.
Lopuksi meillä oli vielä loppuverkat. Silloin sitten Fiona alkoi jo pidentämään askelta ja energiaakin alkoi löytyä. Teimme ympyröitä ja muita kaaria. Ravailujen jälkeen otimme käyntiä ja kävelimme loppukäynnit. Tunnin jälkeen menimme talliin ja hoidimme ponit.Kertokaahan kommenteissa mitä piditte! Ens postaukseen, moikka!

10 kommenttia:

 1. Kivat kuvat ja tais olla kiva tuntikin, ainakin siltä kuulostaa!:) Ja Fiona ei tosiaankaan ole aina se reippain ratsu.:') Mutta kivalta näyttää teidän meno!:)
  Henriika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva tunti. Normaalia erilaisempi tai no tuo tehtävä! Kiitos paljon Henriika!

   Poista
 2. Olipas kiva kuulla pitkästä aikaa tuntipostausta:) Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alina! Tätä postausta oli muutenkin tosi kiva kirjoittaa, kun tuntipostausten kirjoittaminen onkin jäänyt nyt talven aikana vähän väiseksi!

   Poista
 3. Tuo tehtävä oli kyllä todella kiva! Oltiinkin lauantaina Kiviojalla Hugon kanssa niin tuli tehtävä silloin tutuksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mukavaa, että siekin oot päässyt kokeilemaan näitä Pamin puomitehtäviä!

   Poista
 4. Hauska lukee Fionasta, se on siis mun entinen poni! Sille taitaa kuulua hyvää? :)

  VastaaPoista