-->

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Paljon kuvia ja hassuja tapoja

Torstaina kävin Alinan ja Lorun kanssa kuvailemassa voikukkien seassa ja sieltä sainkin oikein onnistuneita otoksia, joten päätin julkaista niitä täällä blogissa. Jottei tämä postaus jäisi vain pelkäksi kuvapostaukseksi ajattelin lisätä tähän vähän outoja ja hassuja sekä muita tapoja, mitä Loru tekee. Tosin nämä ovat sellaisia, mitä varmasti monet muutkin koirat tekevät, eikä pelkästään meidän Loru.

1.

Yksi Lorun yleisimmistä tavoista on meidän nimittämä sammakkoasento, jossa Loru on aika usein. Tuo sammakkoasento meinaa sitä, että Loru makaa maassa ja jalat sammakkomaisesti levällään. On se kyllä ihan hupsu, kun se sillä lailla makaa, ja joskus, jopa nukkuu. Ei luulisi ainakaan lonkissa olevan mitään vikaa.

2.

3.

Lorulla ainoana "outona" asentona ei ole pelkästään sammakkoasento, vaan sillä on myös kaksi muutakin "outoa" asentoa.

Joskus, kun Loru menee portaita ylös, tai sitten alas, se saattaa jäädä puoleen väliin matkaa ja siihen katselemaan ympärilleen. Joskus se istahtaa siten, että sen peppu on ylemmällä portaalla ja jalat alemmalla portaalla, eli se kököttää kahdella portaalla samaan aikaan. Tosin välillä Loru istuu portailla ihan normaalilla tavalla ihan yhdellä portaalla, mutta joskus myös kahdella portaalla saman aikaisesti.

En ole varma, olenko laittanut koskaan tänne kuvia Lorun pedistä, mutta se on siis sellainen "puutarhalaatikko", johon on laitettu patja. Tämä peti sijaitsee seinien välissä, eräässä kulma kohdassa (toivottavasti ymmärsitte). Mutta siis joskus, kun Loru ei makaa pedillään, se istuu röhnöttää siinä kulmassa. Eihän siinä mitään hauskaa olisi, mutta aina, kun se siinä röhnöttää, sen jalat ovat ihan levällään ja se suorastaan makaa siinä, eikä istu.

4.

5.

6.

Sitten vähän syömiseen ja juomiseen liittyviä juttuja:

Tämä taitaa olla jokseenkin yleistä, että, kun koira on syönyt, hän menee pyyhkimään suunsa johonkin, vähän niin kuin ihminen paperiin. Meillä Loru tekee tämän suunsa pyyhkimisoperaation yleensä mattoon, joka sijaitsee olohuoneessamme. Siihen Loru hankaa aina partansa ja samalla pitää omia ääniään.

Lisäksi Lorulla on toinenkin syömiseen liittyvä tapa. Joka on sellainen, kun se välillä syö nappuloita ruokakupistaan, se hakee aika usein aina aluksi yhden nappulan ja vie sen olohuoneen matolle. Siellä se hetken saattaa katsella sitä, tai sitten syö sen vain siellä. Sen jälkeen Loru menee takaisin ruokakupilleen, ottaa toisen nappulan ja menee syömään senkin olohuoneeseen. Tämän se saattaa toistaa pari kertaa ja sitten se vasta asettuu ruokakupilleen syömään loputkin nappulat.

7.

8.

9.

Tämä seuraava tapa ei ole oikeastaan hassu, mutta ajattelin kertoa sen silti. Loru ei kovinkaan usein juo omasta juomakupistaan vettä (älkää käsittäkö väärin, Loru juo kyllä joka päivä), mutta silloin, kun sen vie tassupesulle suihkulle se juo aina ihan hirvittävästi. Sama myös huomattu ulkona, kun meillä on lampi pihassa, niin Loru ei juo siitä usein, mutta sitten kun antaa saunalta kauhasta vettä, se juo siitä aika paljonkin!

10.

11.

12.

Lorun rodulle eli kromfohrländereille on hyvin tyypillistä nauraminen ja Loru harrastaa sitä joka päivä. Tämä nauraminen tapahtuu aina silloin, kun joku tulee kotiin tai, sitten Loru ei ole nähnyt jotain henkilöä "pitkään" aikaan. Joskus se on nauranut ihan muutenkin vain. Aina, kun Loru nauraa se näyttää niin suloiselta, se irvistää ja niiskuttaa hauskasti. Joskus vielä otan tuon videolle ja laitan sen tänne!

Tämä tapa on varmasti lähes jokaisessa koiraperheessä yleistä. Välillä, kun istuu sohvalla ja Loru istuu lattialla siinä vieressä, Loru kaipaa huomiota nostamalla tassunsa sohvan reunalle. Silloin Lorua pitäisi rapsuttaa. Sitten, jos rapsuttaa ja lopettaa sen rapsuttamisen Loru nostaa tassun uudelleen sohvan reunalle ja kaipaa lisää rapsutusta. Onhan se aika ovela tapa hakea huomiota.

13.

14.

En tosiaan tiedä onko tämä kovinkaan yleistä, mutta Loru tanssii aina kakkatanssit ennen kun se käy kakalle. Eli käytännössä se pyörii hirveästi hyppien itsensä ympäri. Kaikkia varmasti kiinnostaa, mutta tämä kuuluu yksiin Lorun hassuihin tapoihin!

Tämäkin taitaa olla aika normaalia muillakin koirilla. Varmasti myös monen teidänkin koirat vetävät hepuleita ulkona. Se on Lorulle suunnilleen joka päiväistä. Jos joku ei tiedä mitä hepulit meinaavat, niin silloin Loru vetää ympäri pihaa täyttä vauhtia. Onhan se ihan hauskan näköinen kun se vetää kunnon roundia, mutta välillä pelottaa, ettei se törmää kovassa vauhdissa mihinkään.

15.

Toivottavasti piditte vähän rennommasta postauksesta! Olisi kiva kuulla, mikä näistä kuvista oli teidän lempparinne ja oletteko te käyneet kuvailemassa jo tänä kesänä!?

12 kommenttia:

 1. Voi että, Loru kuulostaa niin höpsöltä koiralta! :D Mahdottoman hienoja kuvia, en osaa sanoa varmaa suosikkia, mutta ainakin 6, 8, 14 & 15 olivat tosi nättejä! Loru on niin suloinen ja sinä niin kaunis! ♥

  Harmikseni me ei olla vielä ehditty käydä kuvaamassa, mutta tarkoitus olisi kyllä ehtiä! Nyt kun vielä on tätä voikukkamerta, viimevuonna siitä sai ihania kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En nyt tiedä onko se ihan höpsö, mutta aina välillä!

   Toivottavasti kerkeätte ottamaan voikukka kuvat ennen kuin kaikki voikukat ovat muuttuneet! Meillä kävi tuuri, kun löysimme oikein oivallisen voikukkameren!

   Poista
 2. 1,7 ja 13 oli mun erityiset lempparit. Tykkäsin kyl kaikista mut 1,7 ja 13 oli kivoimmat:)

  VastaaPoista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia, vaikeaa päättää suosikkia!
  Pakko vielä mainita, että meidän Ronja tekee ihan samaa juttua meidän kolmella portaalla jotka vie terassilta alas. Se siis istuu juuri noin takapuoli ylemmällä ja tassut alemmalla portaalla. :D

  anskukoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itselläkin olisi valinnan vaikeus, jos noin paljon onnistuneita kuvia löytyisi jonkun blogista!

   Tuo porras juttu on ilmeisesti muillakin koirilla tapana! :D

   Poista
 4. 1,2,8 ja 4 oli ihania<3 missä tää paikka muute oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alina! KÄytiin kuvaamassa ihan meidän talon lähellä eräällä pellolla kerrostalojen vieressä.

   Poista
 5. Mä olen haaveillut tällaisista kukkapelto kuvista koko kesän, mutta missään ei tunnu oikein olevan :/ Olen harkinnut myös hevosten laidunalueella vierailemista illalla, kun hevoset eivät siellä enää ole- siellä riittää niitä kukkia, kun hevoset mutustavat ruohot alta pois ja jättävät kukat rauhaan :D Täytynee pistää harkintaan, sillä täytyyhän joka kesä nyt yhdet kesäkuvat saada! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sä vielä kerkeät löytämään kukkapellon, sillä onhan tässä vielä tätä kesää jäljellä jonkin verran! Jepjep, pakkohan kesäkuvat on aina ottaa!

   Poista