-->

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Matka maailman ympäri

Moni on varmasti huomannut, ettei blogiini ole ilmestynyt pitkään pitkään aikaan ratsastustuntipostausta, vaikka materiaalia olisi ja vaikka millä mitalla. Jos teillä on ikävä näitä ratsastustuntipostauksia, käykäähän ottamassa haltuun Instagramissa @elaimetsydamessa. Sinne tulee ennemmin tai myöhemmin päivityksiä menneistä ratsastustunneista.

Viikko sitten torstaina  9.11.2017 meillä oli ratsastustunti ja menimme tunnilla ilmansatulaa ja onnekseni sain mennä tunnin Eetulla. Tunnista teki vielä erikoisen se, että menin Eetulla ensimmäistä kertaa ilman satulaa, en ollut mennyt ponilla pitkään aikaan ja kaiken lisäksi siitä oli tasan vuosi ja kuusi päivää, kun ensimmäisen kerran ratsastin tällä maailman suloisimmalla pikkuponilla!

Kuvat Jenna Pasonen

Eetu tuli ponikoulun tunnilta pois 18.00, joten tallissa otimme vain satulan pois ja tarkistin kaviot ja sen jälkeen olikin aika lähteä kohti maneesia. Jos joku ei tiennyt, tallillemme on valmistunut maneesi lokakuussa ja siitä lähtien olemmekin ratsastaneet pelkästään siellä. Kun pääsimme maneesin sisälle, kiipesin Eetun selkään ja lähdin kävelemään ympäri kenttää. Heti alusta alkaen Eetu tuntui varsin reippaalta omalta itseltään.

Aluksi ravailimme ympäri kenttää ja teimme toiselle pitkälle sivulle loivaa kiemuraa, jonka keskikohdassa teimme voltin uralle päin. Eetu tuntui tosi hyvältä ja voltitkin onnistuivat oikein kivasti, kunhan itse muistin kääntää sitä päätä sinne, minne oltiin menossa. Hetken ravattuamme jatkoimme samaa tehtävää, johon lisäsimme toiselle pitkälle sivulle laukan. Laukka nousi Eetulta tosi hyvin ja se olikin yllättävän tasainen. Ponilla riitti myös virtaa, sillä muutamalla pätkällä päästeltiinkin menemään aika kovaa.Hetken päästä otimme vielä laukkaa ympäri kenttää, joka sujuikin hetken aikaa ihan hyvin, kunnes vauhti alkoi kiihtymään ja Eetu pisti päätä hiukan normaalia alemmaksi, jonka seurauksena menetin tasapainoni ja lensin ihan kunnon lennolla Eetun selästä alas. Hiukan sattui lonkkaan, mutta heti, kun poni saatiin kiinni, nousin selkään ja jatkoimme laukkaamista. Tosin nyt otin vähän varovaisemmin, ettei vauhti pääsisi yltymään, etten lentäisi Eetun selästä uudelleen. En muista otimmeko vielä toiseen suuntaan laukkaa vai emme, mutta jos otimme, niin silloin ei tapahtunut mitään erikoista. Laukkojen jälkeen otimme käyntiä ja kävelimme pitkin ohjin.Käveltyämme keräsimme ohjat tuntumalle ja laitoimme ohjien päähän solmun. Meidän piti pystyä tasapainoilemaan ponien selässä ilman pitämättä ohjista kiinni, ettei ohjat sotkeudu ponin jalkoihin. Jatkoimme koko ajan tasapainoilua siten, että pitkät sivut ravissa ja lyhyet sivut käynnissä. Ensimmäisenä tehtävänä oli pitää toista kättä sivulla ja sitä teimme muutaman pitkän sivun. Sen jälkeen teimme toisella kädellä saman. Sitten laitoimme molemmat kädet sivuille. Kaikki nämä olivat tasapainon suhteen varsin helppoja. Tosin haastetta hiukan tähän toi se, että Eetu välillä tuppasi  kiihdyttämään, vaikka ei olisi tarvinnut.

Kun kolme tasapainoharjoitusta oli tehty, tehtävämme muuttuivatkin vähän haasteellisemmiksi. Ensimmäisenä meidän piti päästää kädet sivuille ja alkaa pyörittämään käsiä eri tai samaan aikaan. Meidän osalta se sujui oikein hyvin. Sen jälkeen meillä oli vielä ravissa tasapainoharjoitus, jossa kädet piti pitää kypärän päällä. Sekin sujui oikein hyvin. Ravi tasapainoharjoitusten jälkeen otimme vielä toisella pitkällä sivulla laukkaa yksitellen. Laukassa sai pitää kättä/käsiä sivulla ja rohkenin kokeilemaan Eetun kanssa laukkaamista kädet sivuilla. Laukkaaminen sujuikin oikein kivasti, eikä Eetu erityisemmin kiihdyttänytkään laukassa. Viimeisellä laukka pätkällä pääsin, jopa pyörittämään käsiä onnistuneesti! Super poni!
Tasapainoharjoitusten jälkeen leikimme vielä tehtävä leikkiä. Leikissä ideana on antaa tehtäviä, jotka pitää suorittaa ponin kanssa ja se, kuka on hitain tehtävän suorittamisessa, joutuu määräämään tehtävän, joka muiden tuntilaisten täytyy tehdä. Tällä kertaa kerkesimme tekemään kaikenlaisia tehtäviä ja niitä oli yllättävän monipuolisesti.

Leikissä tehtävänämme oli mm. tehdä maailmanympärysmatkoja, ja ne matkat kestivätkin harmittavan vähän aikaa. Niiden lisäksi piti tulla ponin selästä alas ja kiivetä takaisin ylös, tehdä vatsalihaksia, ratsastaa naistensatulassa, tehdä saksia, laukata ponien kanssa siten, että ratsastaja juoksee vieressä sekä muutamaan otteeseen piti mennä kenttä laukassa päästä päähän, jossa olimmekin Eetun kanssa aika hyviä. Tosin yhdellä kerralla lensin Eetun selästä alas, kun laukkasimme ehkä vähän liiankin kovaa, ja menetin tasapainoni. Siinä ei silloin sattunut, mutta  jälkeenpäin seuraavina päivinä huomasi, että käsi oli tärähtänyt tippuessani, sillä se tuntui hiukan kipeältä.

Ylipäänsä tehtäväleikissä olimme aika hyviä, koska emme jääneet Eetun kanssa kertaakaan keskelle jakelemaan tehtäviä. Tosin tehtävien tekijänä on kyllä oikein kiva olla, jos tehtävät ovat haasteellisia, eikä mitään ihan normaaleja. Tehtävä leikkiä leikimme aika kauan, jonka jälkeen oli aika tehdä loppuverryttely.

Teimme ihan kevyen loppuverryttelyn. Ravissa meidän tehtävänämme oli tehdä ympyröitä, jonka jälkeen otimme käyntiä. Kokonaisuudessaan tunti oli oikein kiva ja Eetu oli ihan super ihana ja sillä oli todella kiva mennä pitkästä aikaan! Eetu jatkoi vielä seuraavalle tunnille, joten kävin tallilla  ja sen jälkeen menin takaisin maneesille katsomaan toisten ratsastustuntia.Pitkästä aikaa ratsastuspostausta, mitä piditte? Nyt marraskuun aikana olisi tarkoitus saada ainakin yksi postaus ulos ja muuten varmaan loppu kuukausi meneekin joulukalenterin parissa. Hiukan jännittää miten sen kanssa tulee käymään, mutta pidetään peukut pystyssä ja toivotaan parasta, että joulukuun aikana saadaan ulos yhteensä 24 postausta, ennen joulukuuta!

Tässä oli tämä postaus. Toivottavasti piditte ja ratsastustuntipostaukset vielä maistuu! Kertokaahan kommenteissa mielipiteenne tästä postauksesta!


6 kommenttia:

 1. Olipa hauska postaus, ja harmi että tipuit, mutta nuo tippumiskuvat olivat kyllä super hauskoja, varsinkin toi missä sä vaan istut maassa ja katot karkaavan ponin perään :D lisää tuntipostauksia jatkossakin, tää oli tosi kiva! Itsekin julkasin just tuntipostauksen blogiin viime torstain täyden kympin puomitreenistä Örkillä!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Tippumiskuvat ovat kyllä niitä kaikista parhaimpia ja juuri tuo istumis kuva on ihan lemppari! Mukava kuulla, että tuntipostaukset miellyttävät!

   Poista
 2. Minä tykkäsin tästä postauksesta kovasti! :) Minä se vain taidan jäädä ikuisiksi ajoiksi miettimään, miltä tuollaisen pikkuponin harjoitusravi oikein tuntuu, kun en ole koskaan edes ratsastanut millään alle 140cm säkäkorkeuden omaavalla ponilla :D Varmaan on melkoista tikkausta, en varmasti pysyisi selässä! Tai miltä noin pienen ponin selästä näyttää vaikka 50cm este?! Apua, niin paljon on näkemättä ja kokematta kun on pitänyt kasvaa ihan yli pikkuponimitoista jo ennen kuin edes aloitin harrastuksen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri, todella kiva kuulla! On se hirvittävää, kun et ikinä taida päästä kapuamaan pienien ponien selkään. Ja se ei kyllä tunnu erityisen pomputtavalta se niiden ravi, tosin joillain on vähän enemmän pompottavampi ravi ja toisilla vähän vähemmän. Ja kyllä se 50cm este näyttää ihan mukavan kokoiselta tuollaisen pienen ponin selästä, mutta sitten, kun siihen hyppäys fiilikseen pääsee, niin eihän se ole vielä este eikä mikään!

   Poista
 3. Hyvä postaus! Jäi kyllä harmittamaan, kun en itse ehtinyt tätä tuntia jäädä katsomaan. Olisi varmasti ollut näkemisen arvoinen! Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alina! Jäit kyllä paljosta pois, kun lähdit ennen aikojaan, jospa joskus muulloin sitten! :)

   Poista