-->

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Hiihtoloman heppailut

Viikko sitten oli meneillään viimeiset päivät hiihtolomastani, joka osoittautui oikein antoisaksi lomaksi hevostelujen kannalta. Pääsin hevosten kanssa tekemisiin enemmän kuin olisin ajatellut ja jokaisesta kerrasta on hieman kerrottavaa, joten ajattelin koota koko hiihtoloman hevostelut tähän postaukseen kuvien kera.

Lauantai 24.02.2018

Heti seuraavana päivänä kouluviikon päätyttyä menimme Alinan kanssa Sallalle ja sieltä suuntasimme tallille, jossa olemme käyneetkin muutaman kerran aikaisemminkin. Suunnitelmissa meillä oli ratsastaa Alinan kanssa shtelanninponi Eltsulla ja käydä Sallan ja Hartjen mukana maastossa. Lisäksi tehtävänä oli ottaa kuvia Sallasta sekä Hartjesta.

Otimme ensin Eltsun sisälle talliin, jossa hoidimme sen ratsastuskuntoon, jonka jälkeen suuntasimme pellolle. Alina ratsasti ensin ponilla kaikissa askellajeissa, jolloin minä kuvasin Alinaa ja sen jälkeen vaihdoimme paikkoja ja minä menin Eltsun kyytiin. Ensin kävelin muutaman kierrokseen ympyrällä, jonka jälkeen siirsin ponin raviin. Pikkuinen testasi hieman ratsastaessa, kun yritti hirmuisesti punkea pois haluamaltani reitiltä.

(c) Alina T.


Pienien verryttelyjen jälkeen menin pienen lenkin, jonka alkumatkan kävelin, jonka jälkeen nostin ponin raviin ja sitten laukkaan. Laukkasimme Eltsun kanssa mäen ylös. Poni meni ihan kivasti, vaikka vähän hyytyikin loppua kohden raviin. Lopuksi otin vielä ravia ja käyntiä ympyrällä ja tein muutamia voltteja. Sen jälkeen kävelimme tallille ja tulin ponin selästä alas. 

Kun olimme hoitaneet Eltsun, sen jälkeen haimme tarhasta Hartjen ja hoidimme sen. Sitten lähdimme Sallan kanssa maastoon, siten, että kävelimme Alinan kanssa perässä. Talliin saavuttuamme otimme vielä muutamia kuvia Hartjesta sekä Sallasta. Sen jälkeen lähdimmekin tallilta pois.


Keskiviikko 28.02.2018


Keskiviikkona meillä olikin ensimmäinen päivä Kiviojalla olevasta kahden päivän estekurssista, jolloin aamulla meillä oli esteiden rakentamista maneesissa, jonka jälkeen harjoittelimme hieman esteistuntaa ilman hevosia tallin käytävällä. Tämän jälkeen hain Pokemonin sisälle ja aloin hoitamaan sitä, jotta ollaan ajoissa valmiita lähtemään tunnille. 

Tunnilla alkuverryttelimme puomien avulla ympyrällä ravissa sekä myöhemmin myös laukassa. Siinä vaiheessa Pokemon tuntui hieman hitaahkolta, mutta saimme kuitenkin muutamia ihan hyviä pätkiä. Verryttelyiden jälkeen otimme muutamia hyppyjä linjalle, jonka jälkeen lisäilimme hieman esteitä linjan perään. Lopuksi yhdistimme kaikki esteet radaksi ja sen radan jälkeen kerkesimme tulemaan vielä toisenkin radan. Pokemon tuntui vähän hitaalta. Radoilla tuli huomattua myös se, että omat käteni jäävät ihan lukkoon, enkä myötää tarpeeksi.

Poksusta otetut kuvat ovat alkutunnista
(c) Ida S.

Lopuksi hyppäsimme vielä muutamaan otteeseen saman linjan hieman korkeampana. Siinä koitui ongelmaksi linjan väli, jonka minä olin mitannut aikaisemmin isommille poneille neljän laukan väliksi. Todellisuudessa me menimme sen Poksun kanssa seitsemällä tai kuudella ja puolella laukalla, vaikka tarkoitus oli saada se väli kuuteen laukkaan. Jouduimme kuitenkin tulemaan monta kertaa peräkkäin, jotta saatiin se väli kuuteen laukkaan. Sitä väliä vääntäessä tulikin vähän hassuja hyppyjä, mutta niistä huolimatta pysyin kyydissä. Lopuksi vielä ravailimme ja kävelimme. Jäimme tallille Alinan kanssa kuvaamaan koko loppu illaksi illan tunteja.


Torstai 01.03.2018

Torstainakin meillä oli estekurssi ja sen lisäksi illalla oma ratsastustunti, joten tallilla meni keskiviikon mukaisesti koko päivä. Ennen tuntia meillä oli vähän esteratsastuksen teoriaa, jonka jälkeen haimme muutamat ponit sisälle ja sitten katsoimme Daalian kanssa esteponin varustuksen. Sen jälkeen autoimme toisen tunnin ryhmäläisiä hoitamaan poninsa ja sitten suuntasimme niiden kanssa maneesille. 

Omalla tunnilla menin Daalialla ja alkuverryttelynä meillä oli vähän siirtymisiä. Aloitimmekin aika nopeasti hyppäämään kapeaa ristikkoa, jonka jälkeen jatkoimme laukassa. Ristikon lisäksi tulimme myös yksittäisinä esteinä trippeliä ja kolmoissarjaa. Kun olimme tulleet kaikki esteet yksittäisinä, sen jälkeen yhdistimme ne radaksi. Tulimme radan pariin kertaan, jonka jälkeen tulimme vielä trippelin vähän korkeampana ja pidempänä. Daalia kulki turhan hitaasti ja se jäi hieman leijumaan. Lisäksi esteille tuli välillä vähän huonoja ja hassuja hyppyjä. Tälläkin tunnilla sain kuulla käsistäni. Tämäkään tunti ei mennyt kovinkaan hyvin, mutta meni se kuitenkin paremmin, jos vertaa edellisen päivän estetuntiin.Ratsastustunnin jälkeen hoidin Daalian, jonka jälkeen menin kuvaamaan Viiviä, kun se ratsasti Minnillä. Tämän jälkeen oli ruokatauko ja ennen pimeän tuloa haimme muutamat ponit sisälle sekä menimme ottamaan poseerauskuvia Viivistä ja Minnistä. Illan kuluessa menin hoitamaan Eetua, illan ratsuani.

Vähän ennen illan ratsastustuntia lähdimme kävelemään kohti maneesia, jossa nousimme poniemme kyytiin ja sen jälkeen teimme nopeasti alkuverryttelyt kaikissa askellajeissa. Teimme mm. siirtymisiä ja tempomuutoksia sekä ympyröitä. Tarkoituksena oli löytää poneistamme viisi erilaista vaihdetta. Käynnissä ja ravissa Eetu kulki oikein kivasti mukavalla energialla, mutta laukassa työskentely oli vain sitä, että poni tohotti menemään vain eteenpäin. Poni kulki kuitenkin mukavalla energialla eteenpäin. 

Tunnin suunnitelmissa luki, että meillä oli peltotunti ja sinne kävi meidän matkamme heti verryttelyjen jälkeen. Aluksi kävelimme yhdessä jonossa pienen lenkin, jonka jälkeen aloimme tulemaan yksitellen laukassa pientä mäkeä ylös. Ensimmäisellä kerralla tunnustelin hiukan, miten se Eetu oikein toimiikaan ja se tulikin oikein kivasti. Heti seuraavalla kerralla päästelinkin menemään vähän reippaammin. Kolmannella kerralla toimin vielä vetoapuna Jasonille ja se meni ainakin minun ja Eetun osalta ihan kivasti. Huomasi kyllä viimeisellä kerralla, että taisi alkaa jo väsy painamaan hiukan laukatessa. Menimme vielä ulkokentälle ratsastamaan loppuravit ja käynnit. Siellä Eetu kulki oikein mukavasti eteenpäin. Tunnin päätyttyä menimme talliin hoitamaan ponit, jonka jälkeen lähdimmekin kotiin.

Kuvat: Mila K.
Video: Mimmi K.Perjantai 02.03.2018

Perjantaina meillä ei ollut enää estekurssia, mutta menimme kuitenkin tallille. Tallilla irtohypytimme siellä nuorempia ja hieman vanhempiakin poneja sekä hevosia. Tallille päästyämme kasasimme ensin kujan esteet, jonka jälkeen haimme Nean ja Alinan kanssa kolme nuorta tarhasta ja sitten harjailimme niitä hieman. Tämän jälkeen siirryimme ensimmäisen irtohypytettävän, Jelindan kanssa maneesille. Siellä päästimme ponin ensin irti, jossa Jelinda pääsi vähän juoksemaan ja sitten aloitimme irtohypytyksen. Itse osallistuin irtohypytykseen kameran kanssa ja sainkin otettua aikamoisen määrän kivoja kuvia.

Kuvassa Connemaratamma Jelinda

Kuvassa connermaratamma Sintti

Sintti

Kuvassa oleva poni on connemararuuna Kaspar
Jelindan jälkeen jatkettiin hypytystä samalla kaavalla kaikkien muidenkin ponien kanssa. Hypytykseen pääsi Jelindan lisäksi myös kaksi muuta nuorta connemaraa: Ilmo ja Kaspar sekä vähän näitä vanhempi tapaus Sintti. Dartmooreista pääsi hyppäämään Cirius. Myös hevoset Ada ja Minni pääsivät hyppäämään. Kaikki ponit ja hevoset suoriutuivat oikein kivasti hypytyksestä!

Jäimme vielä auttamaan kavereitamme Nea ja Milaa hoitamaan niiden poneja, koska heillä oli yksityistunti. Kerkesimme myös hetken aikaa kuvaamaan niiden tuntia, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kotia kohti.

Kuvassa dartmoorruuna Cirius

Kuvan poni connemararuuna Ilmo ja tämän kuvan ottanut Alina

Kuvassa Minni, joka on suomenhevonen

Puoliverinen Ada

Tässä kuvassa myös Ada

Hiihtolomaviikon päätteeksi kävimme vielä lauantaina Helsinki Horse Fairista ja siitä on tulossa erikseen postausta, joten en lisännyt sitä enää tähän postaukseen. Tästä tuli muutenkin aika pitkä, joten aplodit teille, jotka luitte tämän postauksen loppuun. Kertokaahan kommenteissa, mitenkä teidän hiihtolomaviikon hevostelut oikein menivätkään! 


8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus ja mukavan monipuolisia kuvia! Sulla näyttää olleen kiva heppailuloma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Veera! Tähän sain kyllä otettua paljon erilaisia kuvia, sillä niin paljon kerkesi loman aikana tapahtua hevosteluiden merkeissä! Ja kyllä oli oikein kiva loma, kun pääsi olemaan niin paljon tallilla ponien kanssa!

   Poista
 2. Sullahan on ollut heppailuntäytteinen loma! Ja ihanan paljon kuvia tässä postauksessa! Btw, et oo ainut kuka on onnistunut jonkun sarjavälin mittaamaan ihan päin honkia, meidän tuntiporukan mittaama heitti kerran varmaan kymmenellä metrillä (onneksi mä en sitä sentään ollut mitannut!:D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin oli! Loman aikana tuli vietettyä aikaa tallilla jonkin verran, joka oli kyllä kiva juttu, kun emme lähteneet loman aikana hirveästi minnekkään Horse Fairia lukuunottamatta. Hyvä, että joku muukin on onnistunut mittaamaan estevälin ihan väärin. En kyllä koskaan tiedä, että paljonko se heitti siitä metrimäärästä, mikä siihen olisi pitänyt tulla, koska emme koskaan mitanneet sitä enää sen jälkeen.

   Poista
 3. Mahtavan oloinen hiihtoloma sulla, kun näin paljon ehdit heppailla! Mua niin harmittaa, että omat suunnitelmat hiihtoloman suhteen menivät mönkään, kun olin kipeänä..
  Tää oli oikein kiva postaus, tuo estekurssi vaikuttaa kyllä mukavalta! Lisäksi pakko mainita, että tää pystyharjainen shettis on kyllä suloinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se olikin! Oli kiva pitkästä aikaa päästä puuhailemaan viikon aikana näinkin paljon. Oli varmasti inhottavaa viettää loma kotona ja itsekin ennätin sairastamaan pari viikkoa ennen lomaa, mutta kyllä vielä lomallakin pientä flunssaa, mutta onneksi ei sen enempää.

   Kiitos paljon! Tuo estekurssi oli kyllä oikein kiva ja sopivan pituinenkin lomaviikolle. Ja Eltsu on kyllä varsin suloinen tapaus!

   Poista
 4. Olipas hepantäyteinen hiihtoloma! Minä toivoin kovasti, että olisin hiihtolomalla päässyt hankeen laukkailemaan Pillerillä, mutta täällä on yksinkertaisesti liikaa lunta sellaiseen :D Kävelemässä kyllä käytiin hangessa sentään :)
  Tosi kivasti kirjoitit monesta tunnista, postausta oli selkeä lukea, eikä se kuitenkaan paisunut liian pitkäksi. Erityisen kivoja kuvia kyllä nuo irtohypytyskuvat, oma lempparini on nuo Adan kuvat ja sitten tuo Ilmon kuva- koko ruunahan suorastaan lentää ;) Tykkäsin postauksesta, voisit tehdä lisääkin tällaisia pieniä koosteita, jos joskus ratsastat taas useamman tunnin lyhyen ajan sisään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä olikin! Oli todella kiva päästä tekemään niin paljon kaikenlaista! Tällaisia postauksia on varmasti tulossa lisää, jos samanlaisia tilanteita sattuu vain vielä kohdalle tulevaisuudessa. Ja noista irtohypytyksestä otetuista kuvista tuli kyllä todella kivoja! Harmi kuitenkin, ettette päässeet Pillerin kanssa laukkailemaan pellolle, mutta toivottavasti suomen sää vielä mahdollistaisi sen tänä talvena, tai sitten vasta ensi talvena!

   Poista