-->

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Onnistumisien estetunti

Meillä on ollut kiviojalla todella monta estetuntia nyt viime aikoina, mutta mistään niistä ei ole jäänyt kovinkaan onnistunutta fiilistä tunnin jälkeen, paitsi estetunnista Sunshinen kanssa. Viime torstaina tämä epäonnen putki kuitenkin katkesi, koska pääsin menemään Eetun kanssa todella onnistuneen estetunnin!

Alkutunnista kävelimme ensin maasta käsin oheisharjoituksia, joissa teimme ensin polven nostokävelyä sekä myös samaa tehtävää juoksunakin. Viimeisenä harjoitimme sellaista juoksua, jossa kantapäiden oli tarkoitus osua takapuoleen. Tämän jälkeen nousimme ponien selkään ja sitten kävelimme hetken aikaa selästä käsin. Meillä on muutamana viikkona ollut aluksi näitä oheisharjoituksia, jotka ovat olleet kyllä hyödyllisiä varsinkin näin talvisin. Positiivisia asioita siitä on jäänyt se, että siinä lämpenee hyvin ja samalla myös tulee vähän rennompi ja vertyneempi olo.

Tunnin kuvat: Viivi Vanhanen

Alkukäyntien jälkeen aloitimme tekemään ravissa toisessa päädyssä pääty-ympyrää, johon oli pistetty puomi, korotettu puomi sekä sen jälkeen vielä toinen puomi. Ympyrätehtävällä tuli oikein onnistuneita pätkiä ja saatiin niistä kehujakin. Lisäksi tuntui siltä, että osuin paremmin oikealle kohdalle puomeja, joten askeleetkin menivät sopivasti. Ravissa teimme myös itsenäisesti ympyröitä sekä tempon muutoksia. Otin Eetun kanssa myös muutamalla pitkällä sivulla parit väistöt, mutten tiedä menivätkö ne kovinkaan hyvin. Eetulla oli ainakin turhan paljon vauhtia väistöihin, mutta ehkä me saatiin kuitenkin joku hyvä väistöpätkä.

Ravissa verkkailun jälkeen otimme hieman laukkaa. Laukan nostimme pitkän sivun puolessa välissä ja jatkoimme laukassa toisen pitkän sivun puoleen väliin asti. Lisäksi päädyssä sai tehdä vapaavalintaisesti ympyrän. Toiseen suuntaan teimme myös laukkatehtävää pitkän sivun puolesta välistä toisen pitkän sivun puoleenväliin saakka. Siinä välissä tehtiin toiseen päätyyn pääty-ympyrä yksittäisen kavaletin yli. Laukassa Eetu kulki todella kivasti ja kuunteli hyvin. Kun laukkailut molempiin suuntiin oli hoidettu, sen jälkeen aloitimme esteiden hyppäämisen.


Ensimmäisenä estetehtävänä tulimme ravissa suht tiukalla käännöksellä heti B:n jälkeen pystyn. Pystyltä jatkettiin laukassa ja käännyttiin M:stä E:hen lävistäjälle, josta hypättiin pieni pysty. Jälkimmäiselle esteelle ratsastin vähän huonosti ja sille en tullut tarpeeksi suorassa, joten poni päätti kieltää. Onneksi heti toisella yrityksellä sain ratsastettua ponin suoraan kohti estettä ja siitä sain hyvän hypyn esteen yli.

Tulimme toisen tehtävän vielä ennen kuin aloitimme hyppäämään pidempää esterataa. Tehtävänämme oli tulla sama ensimmäinen este laukassa, heti B:n jälkeen, jonka jälkeen tehtiin päätyyn ympyrä kavaletin yli. Siitä jatkettiin toiselle pitkälle sivulle, jossa hypättiin sarja, jossa oli okseri ja pysty. Hypyt menivät ihan hyvin, mutta sarjan väli meni vähän arpomalla, sillä ei tiedetty monellako laukalla hypättäisiin se. Sille tuli sitten 1,5 laukka-askelta, joten sarjan b-osalle tuli hieman hassu paikka, enkä päässyt hyppyyn kunnolla mukaan.

Oltiin Eetun kanssa niin nopeita, että kuvatkin vähän heilahtivat.
Sitten vuorossa oli suhteellisen pitkä esterata, jossa oli ensimmäisenä  esteenä kahden edellisen tehtävän ensimmäinen pysty, jonka jälkeen jatkettiin sarjalle. Sarjan jälkeen E:stä M:ään lävistäjällä pysty, jonka jälkeen jatkettiin toisella pitkällä sivulla olevalle ruotsalaiselle okserille. Lopuksi tultiin vielä ensimmäinen este uudelleen. Teen tästä radasta havainnollistamiseksi kuvan tuohon alas.

Rata meni Eetun kanssa odotettua paremmin. Sain omasta mielestäni esteille hyvät tiet  ja suorat tiet sekä esteiden välissä Eetu kulki todella kivasti, mukavalla tempolla. Ensimmäinen este meni oikein hyvin, jonka jälkeen tultiin sarjalle. Sille edettiin sen verran paljon, että saimme sen välin yhteen laukkaan. Tämän jälkeinen pysty meni moitteettomasti. Sen jälkeen tultiin ruotsalaiselle okserille. Ennen sitä mietin vähän, että mahtaakohan sille tulla kielto, sillä niitä ollaan kuitenkin hypelty harvemmin, ettei se ole kuitenkaan ponille kovinkaan tuttu este. No sain kuitenkin kannustettua ponia sen verran, että päästiin esteen yli puhtaasti. Lopuksi vielä tuli sama kuin ensimmäinen este, joka meni hyvin. Radasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis!Lopuksi kerkesimme ottamaan vielä yhden radan, jossa tarkoituksena oli tehdä mahdollisimman lyhyet tiet ja niinhän minä teinkin. Ensimmäisenä tulimme sarjan, jonka jälkeen tiukka käännös E-M-linjalla olevalle pystylle, josta lyhyellä tiellä ruotsalaiselle okserille sekä sen jälkeen vielä pysty, jolle käännyttiin heti B-kirjaimen jälkeen.

Sarjalle kannustin ponia jonkin verran, jotta päästäisiin sarjasta puhtaasti yli. Esteet sujuivat kuitenkin todella hyvin, mutta sarjan A ja B osien väli meni taas 1,5 laukalla, johon en jostain syystä ollut valmistautunut, joten en päässyt kovinkaan hyvin hyppyyn mukaan. Sarjan jälkeen muistin, että piti tehdä lyhyt tie ja siinä tapahtui pieni hämmennys ja olin menossa eri suuntaan ponin kanssa, mutta sain kuitenkin suoristettua Eetun hyvin lävistäjällä olevalle pystylle. Pystyn jälkeen tiukka mutka ruotsalaiselle, jolle tuli hyvälle paikalle mukava hyppy. Siltä esteeltä käänsinkin todella, todella tiukalla tiellä  Eetun viimeiselle pystylle. Siinä vaiheessa mietin, että mitenköhän tästä esteestä pääsee yli ja ei olisi hirveästi yllättänyt, jos siihen olisi tullut kielto. Pääsimme kuitenkin Eetun kanssa pystystä puhtaasti yli ja siitä olin jokseenkin yllättynyt! Huippu poni!Viimeisten hyppyjen jälkeen otimme ravia molempiin suuntiin. Ravissa tein esteiden ympärille voltteja sekä päätyihin isoja pääty-ympyröitä. Lopuksi Eetu kulki todella hyvin eteenpäin ja taipui oikein mukavasti. Ravailujen jälkeen siirryin Eetun kanssa käyntiin ja sen jälkeen annoin ponille pitkät ohjat. Kokonaisuudessaan tunti meni oikein kivasti ja siitä jäi todella hyvä fiilis kaikin puolin.

Tässä kuitenkin tämä tuntipostaus, toivottavasti tykkäsitte. Kertokaahan alas kommentteihin, mitä piditte sekä laittakaa ihmeessä jotain ehdotuksia, millaisia postauksia haluaisitte, että kirjoittaisin tänne blogiin vielä maaliskuun aikana! 

8 kommenttia:

 1. Tuosta tulee kyllä niin hyvä fiilis, kun onnistuu epäonnistumisten jälkeen! :) Kiva tää postaus taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ehkä paras fiilis ratsastuksessa koskaan! Mutta kiitos paljon Suvi, mukava, jos pidit!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja kivoja kuviakin! Pääsisipä sitä itsekin jo hyppäämään, kunhan kenttä vain sulaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Toivotaan, että kevät tulisi pian ja, että kentät sulaisi, jotta ulkonakin pääsisi hyppäämään!

   Poista
 3. Jee, hyvä kun tuli onnistuminen! :) Kyllä se siltä kuulostikin, että tunti oli ehjä kokonaisuus ja sait korjattua aina, kun tuli jokin virhe! :) Tuollaisten tuntien jälkeen on kyllä ihan huippuhyvä fiilis- ja se välittyi myös tänne ruudun toiselle puolelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siitä tuli kyllä todella hyvä fiilis, varsinkin, kun epäonnistumisia on useampia peräjälkeen. Ihana kuulla, että hyvä fiilis erottui myös sinne ruudun toiselle puolelle, kiitos!

   Poista
 4. Näistä kuvista kyllä huomaa suuresti sun jumalattoman kehityksen ja noin nuorella ihmisellä jopa sun kasvamisen! Ihan näin kun olen miltein alusta asti seurannut :D Noista onnistumisista kyllä taas muistaa miksi tätä hommaa harrastaa ja mistä ne kiksit tulee oikeasti. Huomaa itsekin kehittyneensä kun tulee tällaisia onnistumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, ihana kuulla, tai no tuosta kasvamisesta en tiedä onko se niin positiivinen asia, sillä pituutta alkaa olemaan jo vähän turhan paljon noille pienille shetlanninponeille. Mutta ihan mahtavaa, että oot jaksanut seurailla miun blogia niin pitkää, että selvä kehitys ilmenee sinne ruudun toiselle puolelle! Ja jep, onnistumiset on parhaita, useiden epäonnistumisien jälkeen!

   Poista