-->

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ajatuksia ja kuvia Horse Fairista

Pari viikkoa sitten olin Helsingissä viettämässä messupäivää Goexpo-messuilla. Siellä pyörin suurimmaksi osaksi ajastani Horse Fairin puolella. Tässä postauksessa kerron, miten päivä meni minun osaltani ja minkälaisia fiiliksiä messut herättivät. 

Messupäiväksi valikoitui lauantai ja lähdimme junalla Alinan ja isäni kanssa kohti Pasilaa. Selvisimme ilman eksymisiä juna-asemalta messukeskukselle ja siellä kävin hakemassa oman bloggaajapassini, jonka jälkeen siirryimme messualueelle. Alinan kanssa suuntasimme heti ensimmäisenä katsomaan rotukavalkadia. 

Rotukavalkadissa oli oikein mukava määrä erirotuisia hevosia ja suurinta osaa niistä en ollut edes koskaan nähnyt livenä. Ohjelmanumerossa pisti erityisesti silmään upeat tupsujalat sekä suloiset falabellat sekä minihevoset. Tykkäsin tästä ohjelmanumerosta, vaikka olikin ehkä hiukan pitkästyttävää katsoa areenaa ympäri kiertäviä hevosia. Lisäksi oli hyvä, kun kaikista roduista kerrottiin jotain. Rotukavalkadin jälkeen suuntasimme expon puolelle ja siellä kiertelimme myyntikojuja vähän silmällä pitäen sekä myös katsomassa, mitä kaikkea muuta tekemistä löytyykään. Alkusilmäyksellä huomasi, ettei myyntikojuilla ollut kovinkaan kummallisia alennuksia, joka sinäänsä oli hieman pettymys. Toisaalta onhan se ihan ymmärrettävää, että pelkkä myyntipisteen saanti messuilta on aika kallista, eikä ole hirveästi varaa pudotella hintoja. Mutta kuitenkin olisihan se kiva meistä ostajista, että löytyisi myös enemmän alennuksia, mitä siellä lauantaina oli.

Hetken kiertelyn jälkeen menimme käymään pienellä ruokatauolla. Siinä vaiheessa alkoi olla kuitenkin jo aikamoinen nälkä. Syötyämme kävimme myös kiertämässä messujen toista puolta, jossa olikin aika laaja skaala esiteltynä eri urheilulajeja sekä muita vapaa-ajan touhuamiseen liittyviä juttuja. Positiivista oli myös huomata miten paljon messuilta löytyi konkreettista tekemistä.


Kävimme katsomassa kouluratsastuksen portaat -ohjelmaa, joka osoittautui todella mielenkiintoiseksi ohjelmanumeroksi. Siinä oli kolme ratsastajaa, jotka näyttivät erilaisia kouluratsastuksenliikkeitä maajoukkuevalmentajan Marko Björs:in sekä kansainvälisen koulutuomarin Irmeli Summasen selostamana. Ohjelman seuraaminen oli todella mielenkiintoista ja oli hieno nähdä, kun upeat hevoset tekivät taitavien ratsastajien kanssa hienoja liikkeitä. Kaiken lisäksi niiden ratsastusta oli kiva kuvata, kun niistä tuli hienoja kuvia!

Päivän mittaan pistäydyimme myös kuva ja kamera puolella. Siellä kiertelimme aluetta ja sieltä mukaan sieltä tarttuikin 16gb muistikortti, joka pääsee varmasti käyttöön heti kun tarve vaatii. 


Kaiken muun tekemisen lomassa ennätimme katsomaan Alinan kanssa Driving Dressage Battle presented by Hevari -ohjelmanumeroa. Siinä maajoukkuetason kuskit ottivat mittaa toisistaan kaksintaistelussa kouluradoilla. Lisäksi mielenkiintoa tähän toi se, että kisassa olleet valjakot olivat kouluradoilla näyttävillä juhlavaunuilla. 

Kisan katsominen oli hyvin mielenkiintoista, sillä en ole hirvittävästi päässyt edes näkemään tuollaisia näytöksiä. Erityisesti silmään pisti todella suloinen parivaljakko, joilla yhteistyö sujui todella hyvin, ainakin minun mielestäni. Muutamien suorituksien jälkeen oli finalisti pari areenalla, jonka jälkeen oli palkintojenjako. Kilpailun voitti hieno valjakko, jonka johdolla laukattiin kunniakierros!Valjakkokilpailun jälkeen suuntasimme expo-osastolle, jossa olimmekin turhan pitkää, sillä näimme vain pienen vilkaisun irish fairytales-katrillinäytöksestä. Se olisi kuitenkin ollut varmasti mielenkiintoinen näytös. Pikaisella vilkaisulla näimme kuitenkin sitä, ja hevoset sekä ratsastajat olivat pukeutuneet kivasti aiheeseen liittyen.

Kävimme tekemässä meidän ostoksemme vielä ennen esteluokkia ja löysinkin tummansiniset roeckl:it. Ne tulevat kyllä tarpeeseen vielä myöhemmin keväästä. Muutenkin edelliset hanskani alkavat olemaan aika pienet. Lisäksi tuli ostettua pari hevosen harjaa.

Suomenhevosten estekisat alkoivatkin ja ne kuvasinkin kokonaan. Luokka korkeus oli 100cm ja oli kiva katsoa miten kaikki ratsukot selviytyykään radasta. Esteluokan jälkeen menin blogiexpon palkintojenjakoon, jossa jännitin tietysti ketkä voittavat, missäkin kategoriassa. Itsekin olin kategoriassa nuori nousija, mutta siinä voiton vei Raketilla Kuuhun -blogi, joka on voittonsa kyllä ansainnut. Kiitos kuitenkin kaikille minun blogiani äänestäneille sekä onnea vielä kaikille voittajille! Päivän viimeinen ohjelma oli 120cm esteluokka, josta ennätimme näkemään suurimman osan, sillä meidän piti lähteä kohti juna-asemaa. Kisoja oli kuitenkin tosi kiva katsoa, muutamista tippumisista huolimatta. Luokasta tuli myös kivoja kuvia ja tykkään kyllä todella paljon kuvata tuollaisia kisoja, joissa on niin hienon värisiä esteitä.

Kotimatka sujui kuitenkin hyvin ja selvisimme hengissä kotiin saakka rankan päivän jälkeen. Messupäivästä jäi kuitenkin positiivinen fiilis ja mielelläni lähden uudelleenkin hevosmessuille.
Tässä kuitenkin vähän ajatuksia sekä kuvia menneiltä messuilta. Kertokaahan kommenttia, mitä piditte ja, jos olitte messuilla, niin miten siellä oikein menikään ja tarttuiko sieltä mitään mukaan!

6 kommenttia:

 1. Miula ei tarttunu mukaan mitään☹️ Mutta miula oli kivaa, kivassa seurassa��❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, toivottavasti kuitenkin messuilta jäi jotain mieleen, vaikkei mitään kongreettista sieltä tullut ostettua. Mutta miullakin oli oikein kivaa!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! Hienoja kuviakim oot saanut otettua :) Kiva, että löysit edes jotain ostettavaa tuolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi! Ihan kivoja kuvia tuli otettua ja ihan mukavat ostoksetkin tuli otettua mukaan!

   Poista
 3. Super kivoja kuvia ja hyvä kooste HHF:stä. Oli tosi kiva nähdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Oli kyllä mukava nähdä, vaikka nähtiinkin aika pikaisesti!

   Poista