-->

perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 11


                              Joulukalenteri luukku 11


Moikka! Tänään on 11päivää ja jouluun on vaan 13. päivää. Enää viikko koulua! JESS!! Tämän päivän postauksessa kerron omia mielipieitä ratsastukseen, hevosiin ja talliin liittyvistä asioista! Eikun aloiteta!!

TALLIKIUSAAMINEN: Mielestäni kisaaminen on todella lapsellista ja naurettavaa. Minusta tuntuu, että monet kiusaavat sen takia, kun ei ole yhtään kavereita. Jos tilanne on näin kannattaa suosiolla muutaa tapojaan ja jättää kiusaaminen tallilla tai joissain muualla pois. Kiusattavasta ei tunnu varmaan kovin kivalta, kun häntä kiusataan. Jos kiusaatte ajatelkaa kiusaaminen itsensä kohdalla. Mitä pitäisitte? Olisiko se kivaa? Toivottavasti joku jos edes kukaan kiusaaja lukee tätä niin oppisi jotain!!

ESTEET: Itse pidän esteistä ja tykkään hypätä niitä, mutta mielestäni se on todella inhottavaa jos ylimielestelee sillä, että on hypännyt korkeita esteitä. Mutta tässä on nyt minun mielipide asiasta. Jos on hypännyt vaikka 60-80cm estettä ei tarkoita sitä että olisi parempi ratsastamaan ja hyppäämään, kun joku toinen on hypännyt vaikka 40cm esteen. Istunta vaikuttaa todella paljon ja hevosen tai ponin hallitseminen esteradoilla. MUISTAKAA, ETTÄ NÄMÄ ON VAIN OMAT MIELIPITEENI!

KANNUKSET: Tämä taitaa olla ikuinen aihe meidän tallin ryhmässä. Nimittäin ollaan juteltu jo monet kerrat kannuksista ja tosi moni ja minäkin olen sanonut kannuksista mielipiteeni, mutta nyt kerron sen teille. Omasta mielestä kannukset on huonokeksintö. Niillä on satutettu jo varmasti monia hevosia ja poneja. Muistakaa kaikki on minun mielipidettä! Omasta mielestä on parempi ratsastaja on jos pystyy ratsastamaan ilman ylimääräisiä välineitä. Jonkun mielestä olen väärässä, mutta omasta mielestä olen oikeassa!


TURVALIIVI: Nyt sanon suoraan! Käyttäkää jos omistatte sellaisen. Monet käyttävät vain maastossa ja esteillä, mutta turvallisuus syistä käyttäisin joka kerta ja niin itse käytänkin. Sitä ei tiedä koskaan milloin se poni päättää mitä saattuu ja sitten sinä istut siellä maassa.

RAIPAN KÄYTTÖ: Mielestäni raippa ei ole piiskaamista varten vaan ponille merkin antamiseen. Varsinkin jos poni liikkuu hyvin ei tarvitse alkaa piiskaamaan ja minun mielestä se on jo hieman säälittävää.

POKSUN HELPPOUS: Joku on toista mieltä tästä asiasta, mutta minä sanon, että Poksu ei ole loppuen lopuksi helppo poni. On se tavallaan, mutta tavallaan ei. Itse olen Pokemonin kanssa joutunut tekemään ihan kunnolla töitä, että se liikkuu ja kääntyy hyvin, mutta siltikään se ei joskus onnistu.


OMA HEVONEN: Jos pystyy kantamaan vastuun ja on valmis kaikkiin hommiin mitä hevosen huollossa tulee vastaan niin mikässiinä. Itselläni ei olisi aikaa tällä hetkellä omaan poniin enkä juuri nyt haluaisikaan. Toivon jos oma hevonen on vaihtoehtona mietitte sitä pitkäään pystytkö oikeasti kantamaan sen kaiken vastuun ja huolehtimaan hevosesta päivittäin.

Tässä oli tämä postaus. Pahoittelut siitä kun tuli näin myöhään. En kerennyt aijemmin kirjoittamaan, mutta huomenna yritän postata jo vähän aikaisemmin. Kiitos kun luit nähdään huomenna!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti