-->

perjantai 4. elokuuta 2017

Halusin pois ratsastustunnilta

Suunnitelmissa minulla on ollut monen monta hetkeä jo toteuttaa postaus, jossa kerron faktoja, joita teistä, ei ehkä monikaan tiedä minusta ja minun ratsastusharrastuksestani. En ole nähnyt, tai en ainakaan muista olleeni näkevinäni missään samanlaista faktapostausta, joten toivottavasti viihdytte tämän postauksen parissa. Olisi kiva, jos joku muukin innostuisi tästä postauksesta ja tekisi myös samanlaisen omaan blogiinsa! Pidemmittä puheitta, mennään suoraa tietä faktojen pariin!

Kuvat ovat yhden ratsastustunnin kuvia toukokuulta, jotka ovat taineet jäädä julkaisematta. Kaikki kuvat (c) Jenna Pasonen
1. Ratsastin yhteensä kaksi kertaa ratsastustunnilla siten, etten ratsastanut yksinäisesti. Ensimmäisellä kerralla minua talutettiin ja toisella kerralla käveltiin vieressä, mutta kolmannella kerralla menin jo yksinään. Tällöin taisin ratsastaa Sunshinella ensimmäistä kertaa.

2. En ole koskaan halunnut olla menemättä ratsastustunnille, mutta kerran olen tosissani halunnut sieltä pois, koska oli kylmä sää ja talvipakkaset, joten siinä vaiheessa tuntia olin, niin jäässä, etten olisi halunnut jatkaa ratsastustuntia enä yhtää pidempää.


3. Ennen pidin paljon enemmän esteistä, mutta nykyään tykkään myös kouluratsastuksesta. Olen silti vieläkin sitä mieltä, että esteratsastus on enemmän se minun juttuni.

4. Ensimmäisissä estekisoissa, kun menin Jasonilla, sanoin toiselle ratsastajalle, että menen koko radan ravissa, mutta todellisuudessa Jason nosti laukan ja laukkasin koko radan!


5. Olen käynyt monta kertaa maastossa, mutta vain yhden kerran olen tippunut siellä. Tähän syy oli kylmä sää ja yli-innokas Elegia, joka päätti tehdä kaikenlaiset hyppelyt.

6. Aina, kun hyppäämme ratsastustunnilla vähän korkeampia esteiä, niin korkein on aina 85cm, eli tämän hetkinen este-ennätykseni, mutta jos se olisi yhden reiän korkeampi, se este olisi 90cm ja minä saisin uuden este-ennätyksen. Useamman kerran olen hypännyt jo sitä 85cm, mutta koskaan se ei ole ollut siitä korkeampi. Olen alkanut miettimään, että onkohan se epäonnenlukuni!


7. Aloitin ratsastuksen vuoden 2012 syksyllä ja olen ratsastanut todella paljon erilaisissa sääolosuhteissa, mutta koskaan en ole ollut, niin märkä, mitä olin 2017 vuoden elokuussa olevan tunnin jälkeen.

8. Olen käynyt kuudissa eri kisoissa, mutta olen mennyt yhteensä seitsemän luokkaa. Ne luokat ovat olleet esteillä: ristikko, ristikko, 50cm ja 60cm. Koulussa ne ovat taas ollet: Helppo C e.b. special kahteen kertaan ja kerran C-merkki. 


9. Ensimmäisen kerran laukkasin Kiviojalla maastossa Eileenillä ja se oli hauskaa. Samalla kerralla kävimme myös  ensimmäistä kertaa kahlaamassa ponien kanssa järvessä, ja muistan sen, että Eileen söi vaan ja seisoi melkeinpä koko ajan paikoillaan siellä vedessä.

10. Olen huomannut, että aina torstaisin, kun minulla on ratsastustunti, niin silloin on hyvin huono sää. Yleensä juuri torstaisin on viikon huonoin sää, mutta joskus hyvällä tuurilla aurinko saattaa pilkoottaa sieltä pilven takaa.

Tässä taisikin olla kymmenen vaivalla keksittyä faktaa. Ja oikeasti mietin melkeinpä jokaista kohtaa ainakin 10 minuuttia. Olisi kiva, jos joku teistäkin innostuisi tekemään tämän postauksen, ja jos näin käy, niin sen postauksen saa ilomielin linkata tämän postauksen kommentteihin, niin käyn lukaisemassa ja kommentoimassa siihen! Kertokaas kommenteissa, mitä piditte tästä! Huomenna mahdollisesti jo leiripostauksen parissa! 

13 kommenttia:

 1. No, onnistuit kyllä latomaan tähän sellaisia faktoja, joista mulla ei oikeastaan ollut sen kummempaa hajua :'D Tosi hyvä idea tämä on kuitenkin, sekä nuo kuvat on myös hurjan hyviä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mukavaa että pidit ideasta ja kiva kuulla, että faktat olivat sellaisia, joista et ollut koskaan kuullut!

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus! Olen nähnyt paljon faktapostauksia, joissa kaikki faktat ovat yhden lauseen pituisia, joten tämä oli kiva kun kerroit vähän pidemmin kaikista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekkin tykkään enemmän kertovammista faktapostauksista,joten olihan miunkin pakko toteuttaa semmoinen missä on vähän enemmän tuota tekstiä!

   Poista
 3. Tosi kiva idea ja postaus oli hyvin toteutettu!😍 Otsikko oikee houkutteli lukemaan ja ahh, ihan super hyvä postaus!!😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Henriika! Hyvä, että otsikko houkutteli lukemaan, sillä se oli vähän tarkoituskin! :)

   Poista
 4. Tää oli kyllä kiva ja hauska postaus! Noi kuvat ovat myös tosi kivoja :) Mä innostuin kyllä itsekin miettimään tälläsiä juttuja omalta kohdaltani ja voisin vaikka postauksenkin niistä kirjottaa!

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Olis tosi kiva, jos kirjoittaisit tällasen postauksen, sillä tän tekeminen oli kyllä hauskaa!

   Poista
 5. Kerrankin faktapostaus, jossa oli mielenkiintoisia faktoja! En olisi ikinä arvannut puoliakaan näistä. Kuitenkin hyvin ja siististi kirjoitettu postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Niin ihana kuulla tuollaista kommenttia!

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hyvä Aino😍! Pakko sanoa, että en ole KOSKAAN lukenut näin hyvää faktapostausta! Itsehän en pidä yhden lauseen faktoista😒. Ne käyvät tylsiksi, mutta tämä 😍. Erittäin hyviä kuvia ja hyvin kirjoitettu! Otsikko teki kyllä isoimman työn😍😂 erittäin houkutteleva!
  Hyvä Ainoo😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Mila, kiitos! Fakta postaukset ovat kyllä sellaisia, että ne saattavat käydä hiukan tylsiksi, mutta omastakin mielestä tästä tuli yllättävän hyvä faktapostaus! Kiitos paljon vielä kommentista, mahtavaa kuulla, että otsikko oli kiinnostusta herättävä.

   Poista