-->

maanantai 25. kesäkuuta 2018

Loppukesän suunnitelmat

Edellisessä postauksessa mainitsinkin uutisista Gerdan suhteen ja se postaus kannattaa käydä lukeamassa, jotta pääsee kärryille, mitä tuleman pitää. Postauksen voit käydä lukemassa täältä. Tiedän kuitenkin, että joku ei kuitenkaan ole lukenut sitä postausta, joten näin lyhyesti mainittakoon, että Gerda on tulossa meille vuokralle heinä- ja elokuuksi, joten luvassa on siis kaikenlaisia suunnitelmia näille kahdelle kuukaudelle. Tässä postauksessa siis vähän ämpärilistan tyyppisesti asioita listattuna, mitä kaikkea olisi kiva päästä mahdollisuuksien mukaan tekemään heinä- ja elokuun aikana!

Mitään erityisempiä tavoitteita meillä ei ole kesälle, mutta tietysti olisihan se hyvä kehittyä itse ja oppia ponilta uusia juttuja kuin poni myös meiltä. Tarkoituksena olisi saada Gerdalle vielä enemmän rohkeutta ja varmuutta tietyissä tilanteissa, eikä esimerkiksi kentän laidalla olevaa vesimattoa tarvitsisi kauhistella suunnattomasti. Ajatuksena olisi myös, että esteetkään eivät olisi enää niin jännittäviä ja niistä pääsisi yli aina pienellä kannustamisella. Tosin esteillä Gerda on ollut viime aikoina paljon varmempi, joten uskon, ettei esteillä tule olemaan mitään suurempia ongelmia. 


Osa teistä varmasti tietää, että olen tänä kesänä suuntaamassa riparille ja se onkin juuri heinäkuun puolessa välissä, joten sen vuoksi minulta jää useampi päivä, etten pääse tallille. Riparista puheenollen tarkoituksena on kuitenkin ottaa Gerdan kanssa rippikuvia ja innolla odotan millaiset niistä kuvista tuleekaan. Rippikuvien lisäksi kesän aikana tulee otettua varmasti todella paljon kuvia erilaisissa tilanteissa. Erityisesti maastokuvat ovat sellaisia joita olen kovasti halunnut ottaa ja uskonkin niiden toteutuvan, sillä olemme suunnitelleet Alinan kanssa, että meinaamme kahden kuukauden ajan pyöräillä joka viikko ainakin kerran tallille ja jonain kertana olisi tarkoitus lähteä maastoon siten, että toinen tulee pyörällä perässä ja samalla voi pitää taukoa, jotta saadaan matkan varrella otettua kuvia. 

Maastoiluun liittyen olemme suunnitelleet muutamien tallikavereidemme kanssa, että voisimme lähteä käymään laavulla ponien kanssa, jossa sitten voisimme pitää pienen tauon kotona pakattuja eväitä syöden. Pitää toivoa, että tämä reissu saadaan kaikkien kannalta onnistumaan ja päästäisiin viettämään mukava reissu yhdessä ponien kanssa. Mahdollisuuksien mukaan olisi myös kiva käydä uittamassa Gerdaa, tai jos uittaminen ei onnistu, niin siten ainakin kahlailemaan. 


Kaikkien maastoilujen lomassa olisi tarkoitus treenailla Gerdan kanssa esteitä sekä koulua. Kouluratsastuksen parissa olisi hyvä päästä etenemään ilman hosumisia ja liikkumaan hyvin omalla energialla. Ajatuksena oli, että voisin harjoitella jotain kouluohjelmaa ja sen tehtäviä. Sen lisäksi alunperin ajattelimme, että voisimme pitää omat leikkimieliset kisat muutaman kaverin kanssa, mutta näillä näkymin näyttää siltä, ettei ne onnistu muutaman muuttuvan tekijän vuoksi. Ei kuitenkaan voi varmaksi sanoa, että jos meitä onnistaisikin ja pääsisimme toteuttamaan meidän omin kätösin järjestämät omat koulukisamme.

Esteiden parissa ei ole tarkoitus mennä mitään erityisen isoa, vaan ajatuksena on pitää esteet suht pieninä, jotta kaikilta mahdollisilta vaaratekijöiltä koitetaan välttyä. Jonkinlaista kavaletti/puomijumppaa haluaisin päästä tekemään ja siitä varmasti Gerdakin tykkäisi hirmuisesti. Joskus voisi ottaa myös vähän rennommin ja koittaa mennä ilman satulaa Gerdalla ja jos tarpeeksi löytyy luottamusta, niin voisi koittaa mennä minihyppyjä satulatta. Tuo saa jäädä nähtäväksi riittääkö oma rohkeus siihen puuhaan. Maastoesteidenkin  hyppääminen innostaisi suunnattomasti, mutta sitä pitää katsoa, että päästäänkö ollenkaan pellolle hyppelemään esteitä, vai mahtaakohan tuo jäädä vain pelkäksi haaveeksi. 


Tietysti maasta käsin tulee tehtyä varmasti paljon kaikkea mm. juoksutusta, irtojuoksutusta ja olisi kiva päästä mahdollisuuksien mukaan myös irtohypyttämäänkin ponia. Luvassa paljon touhuilua Gerdan kanssa. Pääasia on kuitenkin, että pystyy nauttimaan täysillä koko kesästä yhdessä ihanan ponin kanssa!

Paljon olisi halukkuutta päästä tekemään kaikkea kahden kuukauden aikana ja voi olla, ettei kaikkea kerkeä, eikä pystykään toteuttamaan, mutta eiköhän kesästä tule silti ikimuistoinen ja onnistunut. Alle olisi kiva kuulla, millaisia suunnitelmia teillä on vielä jäljellä olevalle kesälle! 

14 kommenttia:

 1. Oii😍 teidän kesä kuulostaa upealta😍. Toivottavasti sää vain sallii👌🏻.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on sisällöltään yhtä upea kuin miltä se kuulostaa. Täytyy toivoa kyllä parasta, että säät suosivat meitä, eikä sataisi vettä koko kesää!

   Poista
 2. Toivottavasti teillä tulee Gerdan kanssa onnistunut kesä! Listan asiat kuulostaa oikein mukavilta ja uskonkin, että monet pääsette niistä toteuttamaan! Ilmoisia hetkiä teille kolmelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Siiri! Pitää toivoa parasta, että kaikilta onnettomuuksiltä vältytään ja saadaan viettää onnistunut kesä yhdessä Gerdan kanssa!

   Poista
 3. Toivottavasti teille tulee todella onnistunut kesä Gerdan kanssa! ♥

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskalle kuulostaa! Tulee varmasti jäämään tämä kesä mieleen

  jouhenvarassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva kuulla! Kesä tulee varmasti jäämään mieleen, jos kaikki menevät suunnitelmien mukaan!

   Poista
 5. Kuulostaapa kivoilta suunnitelmilta, ja Gerda on kyllä todella nätti poni! Varmasti mukavaa päästä touhuilemaan sen kanssa, innolla jään odottamaan mitä päivittelet loppukesän aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerda on ihana poni! Ja on kyllä ihan huippua, kun pääsee viettämään loppukesän tallilla ihanan ponin kanssa! Mukava kuulla, että innolla odottelet mitä päivityksiä loppukesältä vielä tuleekaan!

   Poista
 6. Kuulostaa tosi kivalta ja teille tulee Gerdan kanssa varmasti super kiva kesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää toivoa parasta, että meille tulee onnistunut kesä yhdessä Gerdan kanssa!

   Poista
 7. Kauheeta, kun sä oot ehtinyt postata taas vaikka kuinka monta postausta tässä noin viikon aikana, enkä mä oo ehtinyt lukea ajatuksella niistä yhtäkään :D Ihanaa, kun sä jaksat olla vielä aktiivinen! Tuntuu, että taas useat bloggaajat ovat nyt joko lopettaneet tai vaivuttaneet bloginsa horrokseen, mikä on kyllä harmi.
  Tää kesäponi juttu kuulostaa kyllä upealta jutulta ja mahtavalta mahdollisuudelta! Nää teidän suunnitelmatkin vaikuttaa oikein kivoilta :) Toivottavasti säät suosivat teitä!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tekemisen puute ja suuri motivaation määrä tuli ajankohtaiseksi aiheeksi ja tulikin kirjoitettua vähän useampi postaus suhteellisen tiheään tahtiin! Tuntuu kyllä siltä, että moni blogeista on lopettanut ja harmittaa kyllä, kun kaikki niistä lopettaneista blogeista ovat kuuluneet minun suosikkieni listalle.

   Pitää toivoa, että säät suosivat meitä. Luvassa on kuitenkin varmasti ikimuistoinen kesä, vaikkei ne suosisivatkaan!

   Poista