-->

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

"Ponin pää samal taval ku kisaajilki" ~ 2013

Osa teistä saattaakin muistaa, kun tein n. vuosi sitten postauksen, jossa kerroin faktoja minusta ratsastusharrastuksen parissa, joita te ette varmasti ole ennen tienneet. Muistelisin, että se oli lopulta aika suosittu postaus ja sen vuoksi päädyinkin tekemään postaukselle toisen osan. Tässä postauksessa siis faktoja minun ratsastusharrastuksestani, joita ette mahdollisesti tiedä, ettekä ole koskaan aikaisemmin tienneet.

Postauksen kuvittavat 22.5. otetut kuvat Jasusta ja sen pienestä varsasta, joka oli kuvien otto hetkellä alle 24h.

1. Kiviojalla on tapana, kun järjestetään ratsastuskisoja, että jokainen ratsastaja saa toivoa haluamiaan poneja siihen luokkaan johon meinaa osallistua. Ratsastuksenopettajamme sitten jakaa kaikille ponit kisoihin. Itse olen mennyt Kiviojan kisoissa yhteensä 10 luokkaa, joista jokaiseen olen aina saanut toivomani ponin, joten onni on aina ollut minun puolellani, ainakin toistaiseksi.

2. Ensimmäinen kerta ikinä, kun ratsastin maneesissa oli syksyllä 2017, Kiviojan maneesin valmistuessa. Silloinkaan minulla ei ollut ratsastustunti, vaan olin ensimmäistä kertaa elämässäni kouluvalmennuksessa, jonka Sanna Koski tuli pitämään Kiviojalle.

3. Olen ollut vuodesta 2013 lähtien jokaisena vuotena ratsastusleirillä Kiviojalla, mutta tänä vuonna tähän leiriputkeen tulee tapahtumaan muutos, sillä en ole ilmoittautunut millekään leirille. Tosin syksystä ei voi olla varmaa tietoa, mutta nyt kesälle ei ainakaan ole leirejä tiedossa.


4. Olen tippunut ponien selästä useamman kerran, mutta yleensä ei ole käynyt tippumisen yhteydessä kovinkaan pahasti. Viime viikolla olleena ratsastustuntina kävi kuitenkin poikkeuksellisen pahasti, sillä kolautin Pokemonilta tippuessani pään vähän tehokkaammin maahan. Kun pää otti osumaa, se sattui siinä hetkessä, mutta onneksi siitä ei tullut mitään jälkiseurauksia, joten säikähdyksellä selvittiin.

5. Ensimmäinen shelanninponia isompi poni Kiviojalta, jolla menin, oli Jason. Ensimmäinen poni, kenen kanssa otin ensimmäiset laukka-askeleeni, oli Jason. Ensimmäinen poni, jota vuokrasimme, oli Jason. Ensimmäinen poni, jonka kanssa osallistuin kisoihin, oli Jason. Ensimmäinen poni, jolla laukkasin maastossa oli Jason. Ehkei tässä vielä kaikki? Olen kuitenkin kokenut Jasonin kanssa paljon uusia juttuja elämäni aikana ja ne kokemukset ovat kyllä olleet minulle arvokkaita.


6. Ratsastusta olen harrastanut yhteensä vuoden 2012 syksystä lähtien eli pian tulee kuudes vuosi täyteen näiden ihanien ponien parissa. Ne kaikki kuusi vuotta olen käynyt vain Kiviojan ponitallilla ja se onkin ainut ratsastuskoulu, jossa olen koskaan ratsastanut. Olen kyllä vierailut muissa ratsastuskouluissa, mutta Kivioja on ainut ratsastuskoulu, jossa olen ratsastanut.

7. Ensimmäisellä kerralla, kun menin Colibrilla, poni oli hiukan painava kädelle. Ja olin siitä sitten kommentoinut yhteen vihkoon vuonna 2013, että "se oli koko aja melkee pää alhaalla se nyki paljo vissii ois pitäny päätä samal taval ku kisaajat" Mielestäni on jotenkin hauska lukea tuo tekstipätkä vihkostani, sillä tuolloin en ollut koskaan kuullutkaan, että hevonen voisi muodossa tai peränannossa. Eihän se Colibri todellisuudessa ollut kummallakaan tavalla, silti ajatusmaailmani sanoi siten, että se olisi mennyt yhtä hienosti kuin kisaajatkin.


8. Olen mennyt yhteensä kuusi esteluokkaa kisoissa, mutta olen onnistunut saamaan vain yhdeltä radalta virhepisteitä. Se oli Kiviojalla järjestetyissä Ratsuryhmän estekisoissa, jotka olivat nyt keväällä ja niissä menin Jasonilla. Se elämäni ainut virhepiste tuli kiellosta, kun ratsastin Jasonin esteelle ehkä hiukan huonolla tiellä, enkä tarpeeksi napakasti yli esteen, joten sen vuoksi saimme siitä 4vp.

9. Kun olin pienempi ja siihen aikaan yksi kaverini pääsi menemään Daalialla ja sen seurauksena halusin päästä itsekin testaamaan millainen poni se Daalia oikein onkaan. Toivoin Daaliaa useamman ratsastustunnin jälkeen perätysten, enkä koskaan saanut sitä. Lopulta sen nimi näkyi kuitenkin nimeni vieressä listassa ja pääsin vihdoin testaamaan ponia. Ajattelin ponin olevan paljon erilaisempi, sillä Daalia vähän päätti testata ratsastajaa koko tunnin ajan ja meidän meno oli kyllä täydellistä säheltämistä. Sinäänsä ihan hyvä, että pääsin menemään ponilla, jotta tajusin, että Daalia oli turhan haastava silloin minulle ja sen vuoksi en tainnut saada sitä aikaisemmin. 


10. Tämän vuoden aikana sääolosuhteet ovat suosineet yllättävän hyvin ratsastuksien aikana, sillä tämän postauksen edellisessä osassa mainitsin, että säät ovat olleet aina torstaisin hyvin huonoja, mutta nykyään meille tuntuu sattuvan ne hyvät säät, vaikka erityisesti tänä keväänä on muutenkin ollut kaikin puolin oikein mainiot säät. 

Tällaisia faktoja tällä kertaa. Mahdoitko oppia minun ratsastusharrastuksestani tämän postauksen myötä uutta? Olisi myös kiva, jos linkkaisitte näitä postauksianne kommentteihin, jos olette tehneet tämän aikaisemmin tai inspiroiduitte tekemään tämän mahdollisesti tämän postauksen myötä!

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo seitsemäs😂😍. Tosin kahdeksas osoittaa että olet päättäväinen😍❤️. Edelleenki Aino super hyvä postaus!😍 sie vaa jotenki osaat tän homman❤️. Ilo ja mukava lukea kirjoituksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman luokan tekstipätkiä löytyy eräästä vihkosesta hiukan lisää, harmi vaan, ettei niitä ole lopulta tullut kirjoiteltua kovinkaan usein. Kiitos kuitenkin Mila ihan Super paljon! Nää siun kommentit piristää aivan suunnattomasti miuta, ihana kun jaksat aina käydä kommentoimassa ja lukemassa postauksiani täällä blogissa.

   Poista
 2. ihan super hyvä postaus, tätä on odotettu! hauska lukea ja tuo "menee kuin kisaajilla" sai kyllä hymyn huulille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Alina! Vähän hymyilytti itseänikin, kun löysin tuon tekstiosuuden vihkostani ja sen jälkeen kyllä muistuikin hyvin mieleen tämä tunti, jolloin menin ensimmäistä kertaa Colibrilla.

   Poista
 3. Tosi hauska postaus! Sai taas oppia lisää sun ratsastusharrastuksesta. Ihania kanssa noi varsakuvat, ei oo parempaa! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Eikö olekin ihania! Varsojen kuvaaminen on kyllä ihan parasta, sillä ne kuvat hohtavat niin paljon sitä suloisuutta!

   Poista
 4. Mikä ponivarsa näissä kuvissa oikein söpöilee? 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa esiintyvä shtelanninponivarsa on toukokuussa syntynyt Kiviojan Ponitallin kasvatti. Emänä Royal Jasmin ja isänä Dast Mane ja varsalla ei ole vielä nimeä, mutta siitä tulee Pirttirannan M.... .

   Poista
 5. Aivan valloittava postaus jälleen kerran! Tykkään siun kirjoitustyylistä kun se tällaisissa listamaisissa postauksissakin on niin sujuvaa ja helppolukuista. Ihanat kuvat värittää tätä postausta kivasti. Jos vielä keksit joitain tällaisia ideoita, luen oikein mielellään tämän tyylisiä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Siiri, kiitos! Mahtavaa kuulla tällaista palautetta tästä postauksesta! Pitää miettiä, jos vaikka jossain vaiheessa kirjoittaisinkin jonkun tämän tyyppisen postauksen!

   Poista