-->

perjantai 20. heinäkuuta 2018

Tilannepäivitys: Elossa ollaan

Siitä onkin jonkin verran aikaa, kun viimeksi olen kirjoitellut tänne blogin puolelle. Heinäkuun alun jälkeen motivaatio ei ollut huipussaan, eikä aikakaan oikein riittänyt kaikkeen. Lisäksi tässä välissä vietin viikon verran riparilla, joten senkään vuoksi en ole kirjoitellut. Nyt kuitenkin ajattelin kertoa vähän tilannepäivitystä siitä miten meillä on Gerdan kanssa oikein mennytkään!

Meillä alkoi tosiaan Gerdan vuokraaminen 2.7., heti ensimmäisenä maanantaina heinäkuussa. Ensimmäisinä päivinä menimme vain pelkästään koulua ja haimme enemmän poniin tuntumaa. Gerda on ollut jotenkin todella hidas pohkeelle sekä jäykkä. Sen vuoksi olemme tehneetkin paljon ympyröitä, jotta poni joutuisi taipumaan ja niiden lisäksi siirtymiä kaikissa askellajeissa. Niiden myötä poni on ehkä hiukan herkistynyt ja tullut aktiivisemmaksi. 

Gerda poseerasi ensimmäisenä vuokrapäivänä uusissa päitsissään.

Puomit ovat myös olleet ratsasteluissa mukana vähän eri tavoin. Kerran niitä oli pituushalkaisijalla, jolloin niiden avulla pystyi menemään suoraan, niiden kanssa pystyi pujottelemaan ja niiden yli pääsi menemään erilaisilla variaatioilla. Ympyröillä olemme menneet myös korotettuja puomeja yksittäisinä sekä ravipuomeja muutamina päivinä. 

Meidän osalta esteiden hyppääminen on jäänyt hyvin vähäiseksi, sillä olemme hypänneet vain yhden kerran ja sekin oli ihan ensimmäisellä viikolla, joten viimeisimmästä hyppykerrasta on kyllä aikaa. Silloin Gerda hyppäsi kyllä oikein kivasti, vaikka esteiden välit menivät kyllä jotenkin poikkeuksellisen huonosti. Lähipäivinä olisi tarkoitus kuitenkin hypätä lisää ja toivottavasti treenailut menisivät vielä paremmin.


Olemme käyneet maastoilemassa jonkin verran nyt heinäkuun aikana ja poni kyllä selvästi tykkää, kun ei tarvitse pörrätä yksin kentällä. Maastossa poni on liikkunut niin kiltisti sekä esimerkillisesti eteenpäin, vaikka yhdelläkin kerralla meitä tuli traktori ja tukkirekka vastaan. Olemme käyneet myös kahlaamassa useampana kertana ja sielläkin Gerda on toiminut oikein näppärästi. Poni on oppinut jopa hiukan polskimaan kesäkuun alusta, sillä silloin se ei oikein hallinnut sitä puuhaa, kun kävimme maaston ohessa kahlailemassa.

Eipä mitään ihmeitä ennen minun ripariani oikein tapahtunutkaan. Riparin aikana Gerda oli äitini ja Alinan liikutettavana ja he maastoilivatkin ponin kanssa jonkin verran. Yhtenä päivänä ponille pistettiin ihan kärryt perään ja se selvästi oli nauttinut ajamisesta maastossa. Varmasti on niin kivaa vaihtelua Gerdallekin. Lisäksi Gerda vietti 6v. synttäreitään ripariviikon aikana!


Ajattelin, että voisin tehdä muutamasta päivästä tarkempaa postausta tänne blogiin, sillä ne olivat ehkä hiukan erikoisempia päiviä ja niistä voisi saadakin ihan kivaa materiaalia. Katsotaan, miten tämä loppukuukausi menee näiden postauksien osalta. Tämä postaus oli kuitenkin tässä, kertokaahan mitä piditte.

8 kommenttia:

 1. Oli kyllä todella ihanaa luettavaa kaikin tavoin. Itsekkin oles hevostyttöjä, vaikka elämäni aikana olen vain parisen kertaa ratsastanut. Isällä kun oli aina kotona suomenhevonen, niin on vaikuttanut omamla tavallansa hevosrakkauteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! Hevosrakkaus on kyllä ihana asia ja tuntuu siltä hevoset aistivat sen, kun sitä rakkautta tarvitaan eniten. Suomenhevoset ovatkin oikein mukavia ja leppoisia tapauksia!

   Poista
 2. Kiva lukea taas sultakin postausta! :) Musta nuo muutamasta päivästä kertovat postaukset voisivat olla kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ei oo tosiaan aika riittänyt ollenkaan tänne kirjoitteluun, saa nähdä miten käy, kun koulut alkavat. Kiva kuulla, että ne kiinnostaisivat sua!

   Poista
 3. Oli tosi kiva lukea vähän päivittelyä täältä bloginkin puolelta! Itsellä tuli vuosi 2016 hyvin mieleen, kun Poksu asusteli meillä. Tällaisen idean voisin heittää, että kertoisit jollain tavalla yhdestä tai kahdesta tallipäivästä tarkemmin. Voisit tehdä jotain hieman erikoisempaa tallilla, esimerkiksi maastakäsitellä Gerdaa ja viettää vain laatuaikaa ponin kanssa. Mukavia vuokrapäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan mahtavaa kuulla! Teillä oli varmasti Poksun kanssa silloin meneillään upeat yhteiset ja ikimuistoiset ajat. Jotain tuon tyyppistä olen vähän suunnitellutkin, katsoo nyt tuleeko toteutukseen!

   Poista
 4. Teitä olen seuraillut Instagramin kautta aktiivisesti, mutta olipa kiva lukea kuulumisia myös täältä blogin puolelta! :) Gerda nauttii olostaan teidän kanssa, minusta tuntuu- teette niin ihanasti asioita ponin ehdolla ja monipuolisesti kaikenlaista keksien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja mukavaa, että olet jaksanut seurailla meidän touhuiluja Instagraminkin puolella. Kaikenlaista uutta ja erilaista koitetaan tehdä mahdollisimman paljon, jotta ponikin nauttisi enemmän, ei siis pelkkää kentän kiertämistä! ;)

   Poista