-->

torstai 5. heinäkuuta 2018

Onnistunut kevätkausi

Blogissani on erityisesti pidetty ratsastuskauden koostepostauksista, jossa kerron mieleeni jääneimmistä ratsastuksista. Ajattelinkin, että voisin tehdä vasta päättyneestä kevätkaudesta oman koosteensa. Jos edelliset kausikoosteet kiinnostavat, niin seuraavaksi linkit niihin postauksiin: syyskausi 2017kevätkausi 2017syyskausi 2016, kevätkausi 2016

Mennyt ratsastuskausi oli Kiviojilla onnistumisien ja epäonnistumisien täytteinen. Jonkin verran kerkesi tapahtua ja kaikkien tuntien lisäksi pääsin myös estekurssille, pariin valmennukseen sekä starttaamaan muutamat kisat. Aika pitkälti ratsuinani toimi koko kauden aikana Gerda ja Pokemon, mutta niiden lisäksi menin yksittäisiä kertoja myös muilla poneilla sekä pääsin myös kokeilemaan muutamaa uutta ponituttavuutta. 

4.1.2018 - ratsastustunti

Koko vuoden ratsastelut pääsin aloittamaan Eetun kanssa ja tunnilla taivuttelimme poneja sekä lisäksi teimme väistöä ympyrällä. Tunnilla otimme laukkaa ympyröillä. Muistan, että tunnin jälkeen minulla oli hiukan sekavat fiilikset, sillä Eetulla oli todella kiva päästä menemään, mutta tunti ei kuitenkaan onnistunut meidän osalta kovinkaan hyvin. Paikoittain tuli hyviä pätkiä, mutta niiden lisäksi tuli niitä huonompiakin pätkiä jonkin verran. Jokaiselle tunnille olen antanut oman arvosanan ja tämä tunti on saanut 2,5/5. (Arvio on siis omasta ratsastuksesta, ei tunnin sisällöstä)

(c) Sara L.


8.2.2018 - ratsastustunti

Tämä 8.2. ollut tunti on ollut koko kevään huonoin mennyt tunti. Siihen vaikuttaa kyllä varmasti aika paljon se, että olotila ei ollut ehkä mitenkään paras ratsastukseen. Tunnilla menin kuitenkin Gerdalla ja meillä oli kyllä todella hyödyllinen ja hyvä istuntatunti. Teimme vähän kevennysharjoituksia eri askelmäärillä (esim. neljä alhaalla ja kaksi ylhäällä). Lisäksi menimme ilman jalustimia kolmikaarisella ja teimme laukannostoja ympyröillä sekä laukkasimme ympäri kenttää. Sen muistan, etten saanut tunnin aikana poniin tuntumaa, mutta laukoissa kuitenkin tuli ihan hyviä pätkiä ja niistä saimmekin vähän kehuja. Arvosanaksi olin tunnille antanut 0,5/5.

(c) Viivi V.

22.2.2018 - ratsastustunti

Helmikuun onnistuneimmat tunnin pääsin menemään Sunshinella ja olin ratsustani niin innoissani ennen tunnin alkua! Tunnilla meillä oli esteitä ja oli suuri ilo päästä hyppäämään pikkuisella. Tunnilla meillä oli linja toisella pitkällä sivulla, jonka keskeltä käännettiin keskiympyrälle, josta ylitettiin puomi ja tämän lisäksi toisella pitkällä sivulla oli sarja sekä lävistäjällä yksi este. Tulimme ensin linjaa yksittäisenä, jonka jälkeen muutaman radan. Kaikin puolin tunti meni mainiosti ja Sunshine oli tosi hyvä ratsastaa. Tunnista olen kirjoittanut oman postauksenkin, jonka voit lukea tästä ja tästä voit mennä katsomaan tunnilta otetun videon. Arvosanaksi olin tälle tunnille antanut täydet eli 5/5!

(c) Viivi V.

1.3.2018 - ratsastustunti

Lopputalvi oli jotenkin poikkeuksellisen luminen ja sen myötä pääsimme hiihtolomalla pellolle laukkailemaan. Tunnin sain mennä haluamallani ponilla, Eetulla ja oli kyllä kiva päästä sen kanssa peltoilemaan! Aluksi verkkasimme maneesissa kaikki askellajit läpi ja siellä poni oli aika kiireinen, eikä taipunut kovinkaan hyvin. Sen jälkeen tarvoimme pellolle, jossa saimme laukata yksitellen pienen mäen ylös. Eetu meni kyllä super kiltisti. Vauhtia tosin olisi voinut olla vielä enemmän, mutta ihan riittävästi sitä kuitenkin oli. Pellolta kävelimme vielä ulkokentälle ravailemaan, jonka jälkeen lopetimme tunnin. Olen kirjoittanut tästä tunnista hiihtoloman koosteeseen postauksen, jonka voit lukea täältä. Onnistuneista laukkailuista annoin arvosanaksi 4/5.

(c) Mimmi K.

5.4.2018 - ratsastustunti

Meillä oli viimeiset estetreenit ratsastustunneilla enne Ratsuryhmän järjestämiä estekisoja ja yllätyksekseni sainkin tunnille Jasonin, jolla en ollutkaan mennyt pitkään aikaan. Tunnille menin ihan hyvin fiiliksin, vaikkei mitään suurempia odotuksia ollutkaan. Tunti meni kuitenkin poikkeuksellisen hyvin ja Jason kulki jotenkin poikkeuksellisen reippaasti eteenpäin. Lisäksi tuli tosi hyviä hyppyjä ja ponille taisi kyllä tehdä ihan hyvää, kun pääsi hyppäämään hiukan isompia esteitä pieniin ristikoihin ja pystyihin verrattuna. Päädyinkin lopulta toivomaan Jasonia kisoihin, vaikka aluksi ajattelin, ettei todellakaan. Arvioinkin tunnin kiitettävin arvosanoin, jotka olivat 4,5/5. Tästä tunnista olen myös kirjoitellut blogiin, jonka voit lukea täältä.

(c) Salla L.

13.4.2018 - yksityistunti

Päädyimme Alinan kanssa ottamaan tehotreenin muutaman päivän ennen estekisoja, joka oli minulle hyvää kisatreeniä ja vähän myöhästynyt joululahja. Tunnilla verryttelimme aluksi ympyröitä tehden puomilla ja yritin saada Jasonia kovasti taipumaan sekä liikkumaan aktiivisesti hyvällä moottorilla, mutta se vaati lopulta todella paljon työtä. Hyppäsimme tunnilla muutamasta esteestä koostuvaa useamman esteen rataa. Välillä tuli hyviä hyppyjä ja välillä ei niin hyviä hyppyjä ja huomasi, ettei lankun hyppääminen ollut tunnilla meidän vahvuus. Jason oli kuitenkin ihan hyvä ratsastaa ja mentiin muutamassa kohdassa jopa kovaa. Arvioksi tälle tunnille olin antanut 4/5 ja myös tästä tunnista on oma postauksensa, joka löytyy täältä


(c) Sara L.

15.4.2018 - estekisat

15.4. oli tosiaan kisapäivä, joissa menin juurikin Jasonilla. Kisoissa osallistuin 60cm luokkaan. Päivä meni kaiken kaikkiaan paremmin kuin olisin osannut odottaakaan. Sain Jasonin kulkemaan radalla reippaasti, yllättävän kovaa vauhtia. Itsessään hypyt menivät vaihtelevalla menestyksellä ja perusradalta tuli yksi kielto, mutta muuten menimme kaikki esteet menestyksellä yli. Kiellosta huolimatta olin kuitenkin todella tyytyväinen poniin sekä myös itseeni. Arvosanaksi kisapäivälle olin antanut 5/5 ja myös tästäkin on blogissa postaus, jonka voit lukea täältä linkistä.

(c) Tiia K.
11.5.2018 - ratsastustunti

Meillä oli kevään ensimmäiset ulkohypyt ja silloin hyppäsimme hiukan erikoisempia esteitä. Ratsukseni minulle valikoitui Gerda ja siitä olin kyllä aika innoissani, vaikka vähän oli sellainen tunne, että mitenköhän tunti oikein tulee menemäänkään. Kaikesta huolimatta Gerda oli parempi esteiden kanssa kuin olisi voinut kuvitellakaan. Tulimme ensin yksittäisinä kaikkia kentällä olevia esteitä: hauta (vesimatto), kulma ja sianselkä. Tämän jälkeen yhdistimme ne radaksi. Tunnin aikana päästiin koittamaan myös miltä se ponin selästä tippuminen tuntuukaan, sillä poni sai minut heivattua selästä alas kahteen kertaan, koska kielsi niin sähäkästi juuri ennen estettä. Ennen loppuverryttelyjä menimme hyppäämään vielä banketin pellolle molempiin suuntiin. Kokonaisarvosana tunnista oli 4/5. Tästä myös postaus kirjoitettuna ja se löytyy täältä.

(c) Viivi V.
18.5.2018 - kouluvalmennus

Päädyin menemään Sanna Kosken kouluvalmennukseen, jotta saisi vähän harjoitusta tulevia koulukisoja varten ja ratsukseni valitsin itselleni Gerdan. Tehtävät olivat hyvin siirtymäpainotteisia, joka tosin oli mielestäni parempi kuin hyvä asia, sillä samoja asioita oli luvassa myös kouluradalla, mutta kuitenkin eritavalla. Pääasiassa valmennuksesta jäi aika huono fiilis, kun en jotenkaan saanut Gerdaa ollenkaan avuille, mutta muutamia ihan hyviä pätkiäkin tuli tunnin aikana. Aina ei kuitenkaan voi onnistua ja silloin ei ollut meidän päivämme. Arvosanaksi olin antanut 1,5/5. Valmennuksen jälkeen kokosin ajankohtaisia fiiliksiä tänne blogiin ja niitä voi käydä lukemassa tästä.

(c) Alina T.


22.5.2018 - ratsastustunti

Olin korvaustunnilla tiistaina ja tunnilla harjoittelimme kouluradan kohtia ja tunnin lopuksi tulimme kaikki tuntilaiset yksitellen kouluradan. Tunnilla menin Gerdalla, sillä menin ponilla vielä samalla viikolla olevissa koulukisoissa. Tällä kertaa Gerda meni valmennukseen verrattuna paljon paremmin ja kuunteli hyvin apuja. Kaikissa askellajeissa tuli hyviä ja onnistuneita pätkiä. Kouluradalla Gerda oli tosi hyvän tuntuinen ja siitä jäi oikein hyvä fiilis ja hyvin mielin jäin odottamaan kisoja. Oman vuoron jälkeen menin muiden joukkoon pellolle ravailemaan ja kävelemään ja siellä Gerda kulki myös oikein hyvin. Tunnista olin antanut arvosanaksi 4/5.

25.5.2018 - koulukisat

Vihdoin oli koittanut pitkään odotettu kisapäivä, joissa menin Gerdan kanssa C-merkin kouluohjelman. Gerda oli verryttelyssä sekä radalla todella hyvän tuntuinen. Radalla oli kuitenkin muutama asia, joka ehkä olisi ollut korjattavissa ja ne hiukan jäivät häiritsemään. Ja lisäksi Gerda ehkä jäi tuntumaan vähän hitaalta, mutta sekään ei hirveästi menoa haitannut. Kisasuorituksestani sain prosenteiksi 71.39%, johon olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Koulukisoista on postaus, jonka voit katsoa täältä sekä lisäksi radasta on video, joka löytyy täältä. Arvioksi annoin 5/5!

(c) Emilia N
7.6.2018 - ratsastustunti

Meillä oli kesäloman ensimmäisellä viikolla koko kevään toinen maasto, jonne pääsin lähtemään minulle aivan uudella ponituttavuudella, junnuponi Iineksellä. Tällä kertaa menimme vähän reippaamman maaston, vaikkei mentykään erityisen kovaa. Maastossa Iines  kulki kuitenkin super kivasti, vaikka rämmittiinkin aikamoisissa olosuhteissa erityisesti yksi mäki ja metsätiellä yliteltiin kaatunut puu ja kaikkea muuta jännittävää. Lopuksi kävimme vielä kahluuttamassa poneja ja siellä poni oli hiukan tylsähkö, kun ei polskinut. Sen vuoksi arvio laski täysistä pisteistä 4,5/5. Tästäkin tunnista postaus, jonka voi lukea tästä.

(c) Viivi V.
14.6.2018 - ratsastustunti

Ryhdyimme Alinan kanssa hiukan hurjiksi, kun lähdimme koittamaan onneamme ratsastustunnille ilman satulaa ja itse menin Pokemonilla. Tunnilla teimme siirtymisiä eli vanhoja juttuja, joita tosin on aina hyvä kerrata ja tunnin aihe oli juuri sopiva siihen, että menimme satulatta. Käynnissä ja ravissa työskentelimme aika pitkälti siten, että käännyimme pitkien sivujen puolivälistä kohti kentän keskustaa, jossa erilaisia siirtymätehtäviä. Laukkaa otimme ympyröillä. Muuten tunti meni oikein hyvin ja Pokemon oli hyvän tuntuinen, mutta kerran tasapainon pettäessä lensin vähän pahemmin maahan, jossa kolautin aika kovasti pään maahan, mutta onneksi säikähdyksellä selvittiin, eikä siitä tullut minkäänlaisia järkiseurauksia. Tunnista kirjoitin tarkemman postauksen, jota voit käydä katsomassa täältä ja arvosanaksi olin antanut tunnille 4/5.


28.6.2018 - ratsastustunti


28.6. oli koko kevätkauden viimeinen ratsastustunti jolloin hyppäsimme esteitä. Itse pääsin menemään toivomallani ponilla, Gerdalla ja Gerda oli koko tunnin ihan super! Poni hyppäsi minulla paremmin kuin koskaan aikaisemmin, eikä tullut edes kovinkaan montaa kieltoa, joka on ollut Gerdalle jokseenkin tyypillistä. Yhden kerran tipahdin esteen sekaan, kun poni kielsi aika tehokkaasti ennen estettä. Onneksi ei sattunut kuitenkaan sen pahemmin. Kokonaisuudessaan tunnista jäi ihan mahtava fiilis! Tunnista arvosanaksi annoin 5-/5 ja kirjoitin siitä postauksen, joka löytyy täältä


Kokonaisuudessaan ihan huippu kausi yhdessä mahtavien ponien, ihmisten ja ratsastustuntien ympäröimänä! Hyvillä mielin jäädään ratsastustuntien osalta kesälomalle ja elokuussa jatketaan taas ohjattujen ratsastustuntien parissa! Toivottavasti piditte tästä postauksesta! Kertokaahan kommenteissa onko teillä ratsastuksen osalta kesälomaa!

15 kommenttia:

 1. Hyvä postaus😍😚😘😙👍oli hyvä lukea ja mielenkiintoinen❤👌

  VastaaPoista
 2. Huippu postaus, sujuvaa tekstiä ja mielenkiinto säilyy! Oli kiva vähän itsekin muistella vanhoja tunteja ja hevosteluita kevätkaudelta. Jatka samaan malliin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Siiri! Näitä koosteita on kyllä kiva tehdä juurikin tuon takia, kun saa muistella vähän mieleen tuntien sisältöjä ja sitä, miten ratsastukset ovat oikein menneetkään!

   Poista
 3. Huippu hyvä postaus! Selkeää kirjoitusta + kuvat laadukkaita, tykkään!

  VastaaPoista
 4. Sullahan on mennyt hyvinkin vaihtelevasti! Onneksi suurin osa on sentään ihan onnistuneita tunteja ja varmasti myös niistä huonosti menneistä on oppinut jotain, vaikka sitten kantapään kautta, jossei muuten :D Mutta hei, tää oli jälleen kerran oikein mukavaa luettavaa!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alku vuodesta ei ollut niin paljoa onnistumisia, mutta myöhemmin keväällä homma alkoi taas sujua oikein mallikkaasti! Ja kyllä kaikilta tunneilta oppii aina jotain uutta, vaikkei aina onnistuisikaan! Kiitos hei, kiva kuulla, että tykkäsit!

   Poista
 5. Tykkään näistä postauksista paljon, koska on hauska muistella menneitä ja huomaa kehitystä pienessäkin ajassa! Suuri plussa kanssa siitä, että sulla on tunneista kuvia, itse en meinaa koskaan saada kuvaajaa kun ratsastan. Mun tulee oltua tallilla kuusi kertaa viikossa, yhdellä leirillä myös kävin alkukesästä :D

  jouuhenvarassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla, kiitos! Tuo kuvajuttu on kyllä ihan mahtavaa, kun saa miltei kaikilta tunneilta kuvia. On se vain rikkaus, kun niin monet tallilaisistani hallitsee tuon järkkärin käytön! Toivottavasti säkin nyt saisit kuvia siun ratsastuksista!

   Poista
 6. Tosi kiva postaus! Onneksi sulla on suurin osa tunneista sujunut oikein mainiosti erilaisten ponien kanssa. Pakko sanoa, että mun ehdoton lempiponi sun blogissa keväällä esiintyneistä poneista on ehdottomasti Gerda. Se on niin suloinen ja tosi mukavan oloinen ratsu sopivalla haasteella varustettuna. Mulla on nyt tuntilomaa reilu kuukausi eteenpäin, mutta ratsastamaan pääsen onneksi silti ainakin viikon päästä alkavalla leirillä, ja toivottavasti parilla yksärillä/kaksarilla tms. ennen tuntien alkamista.

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi enemmistö tunneista oli niitä onnistuneita, eikä kaikki mennyt penkin alle. Ja Gerda on kyllä ihan huippu tapaus, haastetta siitä löytyy juuri sopivasti, eikä todellakaan ole mikään automaatti! Mahtavaa, että sä pääset ratsastelemaan tuntien tauosta huolimatta!

   Poista
 7. Superhyvä postaus! Miten oletkin onnistunut noin kattavasti tiivistämään, mutta niin pieneen tilaan! Sujuvaa ilmaisua ja tosi hyvin toteutettu tämä, tykkäsin! Tee ehdottomasti tällaisia aina kauden päättyessä jatkossakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En oikeastaan tiedä, toisaalta joiltain tunneilta muistikuvat ovat kuitenkin sen verran vähäiset, ettei niiltä ole niin paljoa edes kerrottavaa. Kiva kuulla, että tykkäsit, sillä näitä on varmasti tulossa jatkossakin lisää!

   Poista