-->

sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Monipuolinen treeniviikko

Ajattelin, että voisin tehdä koosteen teille tänne blogiin meidän treenailuista viimeisen viikon ajalta, sillä tämän viikon aikana on tehty jonkin verran kaikkea erilaista. Muutenkin Gerda on toiminut koko viikon ajan paremmin kuin aikaisemmin vuokrauksen aikana, joten ajattelin, että nyt olisi hyvä hetki tälle postaukselle!

Maanantai 23.7.2018

Meillä ei ollut kummallakaan, Alinalla, eikä minulla minkäänlaista ajatusta, mitä olisimme oikein ponin kanssa tehneetkään. Alina ratsasti maanantaina ensin ja sillä aikaa, kun Alina käveli selkään noustuaan, päätimme, että menemme pieniä esteitä hyväksikäyttäen kentällä valmiiksi olleita esteitä. Kentällä oli valmiiksi toisella pitkällä sivulla linja ja toisella pitkällä sivulla yksittäinen este. Niiden lisäksi kannoin vielä kavalettipalikat lävistäjälle ja siihen puomit. 

Alina tosiaan ratsasti ensin, jonka jälkeen minä menin kyytiin. Gerda oli jo hyvin vertynyt ja liikkuikin aika mukavasti eteenpäin pohkeesta. Vähän oli ehkä pieniä ongelmia toisella pitkällä sivulla suoruuden kanssa, sillä poni olisi kovasti halunnut mennä esteiden luokse. Verryttelyn jälkeen tulin kaikki tehtävät yksitellen, jonka jälkeen hyppäsin radan. Gerda hyppäsi oikein näppärästi, tosin muutama ei niin toivottu möngertely tuli ennen esteitä sekä yksi kielto. Olen kuitenkin todella tyytyväinen poniin ja siihen, miten se on kehittynyt niin paljon esteiden hyppäämisessä. Jatkossa täytyy kuitenkin kiinnittää enemmän huomiota siihen, että esteen jälkeen tulee myötälaukka ja tietysti omassa ratsastuksessa on aina parannettavaa!Maanantaina aloitettiin viikko hyppäämällä Gerdan kanssa pienempiä estetehtäviä sekä rataa. Alina menin ennen minua ja sen jälkeen menin itse ponin kyytiin. Verryttelin Gerdaa siirtymillä ja ympyröillä kaikissa askellajeissa. Sen jälkeen aloin hyppäämään ja hypyt sujuivatkin huomattavasti paremmin edelliseen hyppykertaan verrattuna. Muutenkin Gerda kulki huomattavasti energisemmin kuin aikaisemmin. Pitää kuitenkin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota siihen, että esteen jälkeen tulee myötälaukka, ja siihen, että omat jalat kestävät paremmin alhaalla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa! 😎👍🏼 (c) Alina Tervonen • • • #pirttirannangerda #gerda #dartmoorinponi #dartmoorpony #pony #poni #bestpony #lovelypony #kesäponi #vuokraponi #summer2018 #kesä2018 #july2018 #heinäkuu #ponyrider #ridingvideo #rider #riding #equestrian #playssonnet #ridersmagazinefi
Henkilön Aino Tervonen (@elaimetsydamessa) jakama julkaisu

 Tiistai 24.7.2018


Tiistaina ei treenailtu kovinkaan rankasti. Menin koulua ja tein aika pitkälti vain siirtymiä ja ympyröitä. Heinäkuun aikana on vähän ollut haasteita siinä, ettei poni taivu kunnolla, joten sen vuoksi olemme koittaneetkin tehdä paljon ympyröitä, jotta poni taipuisi paremmin. Lisäksi olisi hyvä, jos poniin saisi lisää herkkyyttä, joten olemme treenailleet jonkin verran myös siirtymiä erilaisilla variaatioilla. Nyt Gerda alkaakin liikkumaan jo huomattavasti paremmin esimerkiksi verraten alku kuuhun. Tiistaina ei siis mitään erikoista, vaan treenailtiin vähän rennommin.

Keskiviikko 25.7.2018

Alina ratsasti keskiviikkonakin ennen minua ja treenailimme koulua. Alinan jälkeen menin itse ponin kyytiin ja ratsastelin. Verryttelin ensin ravissa ja käynnissä ympyröillä ja siirtymillä ja sen jälkeen päätin tehdä muutamia väistöjä. Käännyin C:stä kohti L:llää ja väistätin pituushalkaisijalta uralle. Tein ensin väistöjä käynnissä ja tulikin ihan kivoja pätkiä. Poni olisi voinut edetä vähän tehokkaammin väistöjen aikana. Otin myös molempiin suuntiin samalla tavalla väistöjä ravissa kohti uraa. Laukassa tein päätyihin ympyröitä ja etenin pitkillä sivuilla. Gerda alkoikin toimimaan oikein näppärästi laukassa ja kulki hyvällä energialla eteenpäin! Laukkailujen jälkeen rennosti ravailin ja kävelin vähän pidemmällä ohjalla, jotta se sai venyttää kaulaansa. Gerda oli kyllä todella kiva ratsastaa, kumpa se olisi jokaisena päivänä tuollainen!


Torstai 26.7.2018

Torstaina hyppäsimme uudelleen, mutta tällä kertaa menimmekin maastoesteitä. Itse ratsastin ensimmäisenä ja verryttelin ensin kaikissa askellajeissa. Kävelin, ravailin ja tein ympyröitä, laukassa testailin vähän mitenkä poni liikkuu eteenpäin pohkeesta. Kentällä otimme muutaman verryttelyhypyn pystylle ja okserille. Muutama epäröinti tuli esteille, mutta lopulta tuli myös oikein kivat hypyt.

Pian siirryimme kuitenkin pellolle ja maastoesteiden pariin. Ensimmäisenä tulimme Gerdan kanssa käynnissä banketin alaspäin. Sitä Gerda kastoi vähäsen, mutta suoriutui siitä kuitenkin hyvin. Sen jälkeen tulimme banketin ravissa ylös, jonka jälkeen banketti ravissa alas ja laukassa ylös. Banketti sujui ylöspäin oikein mallikkaasti ja alastulo sujui kyllä paremmin ravissa kuin käynnissä. Sitten tulin ensin ravissa lavan, jonka jälkeen laukkasin takaisin pellon ylös. Sen jälkeen kävelimme pellon ympäri ja tulimme kaikki esteet peräjälkeen. Laukassa lava, yksi pieni tukki, isompi tukki ja viimeisenä banketti ylöspäin. Sen jälkeen tulimme vielä toiseen suuntaan: banketti alaspäin, isompi tukki ja pienempi tukki. 
Maastoesteet sujuivat kyllä ihan todella hyvin! Lavalle tuli yksi kielto, mutta muista esteistä päästiin ensimmäisellä yrittämällä yli. Huomaa kyllä, että poni tykkää niin paljon maastoesteistä, ehkä se niiden luonnollisuus on se juttu, minkä vuoksi maastoesteet sujuvat Gerdalla paremmin kuin kentällä olevat esteet. Oli kuitenkin todella kiva päästä hyppelemään maastoesteitäkin. 

Perjantai 27.7.2018

Päätimmekin ottaa vähän vaihtelua arkeen ja pistimme Gerdalle kärryt perään ja lähdimme maastoon ajamaan. Kävimme ensin äitin ja Alinan kanssa kärryillä maastossa. Menimme ensin vähän pidemmän lenkin. Kävelimme ja ravailimme ja Gerda kyllä nautti niin kovasti siitä puuhasta. Saavuttuamme vielä tallille, otimme Alinan kanssa kyytiin meidän kaverin, jalkavaivaisen Viivin ja kävimme vielä vähän lyhyemmällä lenkillä. On se kyllä kiva, kun on poni, joka toimii kaikessa!


Lauantai 28.7.2018

Lauantaina oli vähän pakollinen pyöräily tallille, jos ja kun meinaamme tehdä laatimamme tavoitteen, että pyöräilemme joka viikko kerran tallille. Tallille saavuttuamme kävimme hakemassa Gerdan ja ponia hakiessa otimme muutaman kuvan yhdessä Gerdan kanssa. Sen jälkeen hoidimme ponin ja lähdimme kentälle. Alina meni ensin ja sen jälkeen minä. Menimme molemmat ilman satulaa ja emme tehneet mitään erikoista. Itse tein ympyröitä ja kiemuroita sekä muutamia siirtymisiä. Käynnissä otin muutamat väistöpätkät pituushalkaisijalta kohti uraa ja ne sujuivat ihan hyvin. Koko ratsastuksen ajan Gerda oli ehkä hiukan hidas, mutta se ei kyllä erityisemmin haitannut, sillä silloin siellä ponin kyydissä oli huomattavasti miellyttävämpi istua. Gerda puksutti kuitenkin oikein kiltisti eteenpäin, vaikka satula olikin tallissa.Sunnuntaisin talli onkin kiinni ja ponilla on silloin vapaa, mutta kokonaisuudessaan meillä oli oikein monipuolinen viikko Gerdan kanssa ja ponikin varmasti tykkäsi, kun ei pyöritty vain kenttää ympäri koko viikkoa. Tällaisissa tunnelmissa kuitenkin tämä viikko, katsotaan, mitä alkava viikko tuo oikein tullessaan! Kertokaahan kommenteissa, mitä te oikein piditte tällaisesta postauksesta, olisiko tällaisia kiva lukea jatkossakin?

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus, kivast kirjotettu!����❤️Työ osaatte kyl ratsastaa Gerdaa nii hyvi��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla, mukava kuulla, että tykkäsit!

   Poista
 2. Selvästi mukava viikko takana! Gerda on kyllä aivan mahtava ponipersoona, sen kanssa toimii kaikki! Hyvin kirjoitettu postaus ja todella kivoja kuvia, varsinkin tuo banketilta otetttu kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ja monipuolinen viikko! Ja Gerda on kyllä ihan huippu monitoimiponi! Kiva, että tykkäsit postauksesta ja nuo maastoestekuvat olivat kyllä todella kivoja omaankiin makuun!

   Poista
 3. Toistan nyt kyllä itseäni, mutta sanon silti- ihana, kun teette Gerdan kanssa niin monipuolisesti kaikenlaista, ponin fiiliksiä kuunnellen! Ihan mahtava juttu, olisipa kaikilla samanlainen asenne näihin heppahommiin! :)
  Tykkäsin tästä postauksesta, ja näitä voisit toteuttaa vaikka viikoittain, niin kauan kuin vuokraus vain jatkuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tullut huomattua, että poni nauttii enemmän, kun touhuillaan sen kanssa monipuolisesti tehden kaikkea! Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta ja näitä varmasti tulossa jatkossakin!

   Poista