-->

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Ylpeä poneista


Moi! Kiitos kaikille, jotka ovat linkanneet jo bloginne, lisää blogeja mahtuu ja olisi kiva jos saisin mahdollisimman monta uutta blogia lukulistalleni!
     Mutta tänään ajattelin tehdä postauksen "Mitä jäi mieleen ratsastuksen kevätkaudelta?" Eli kerron mieleen painuvia ratsastustunteja, jotka ovat olleet tänä vuonna. Kerron myös vuokrauksesta, kisoista, sekä joistakin leirin tunneista. Kiviojalla on nyt kesätauko joten ratsastustunnit jatkuvat vasta elokuussa. Nyt voidaan mennä suoraan postaukseen!


25.02.2016 - ratsastustunti


25.02.2016 menin Robinillä ja sillä tunnilla menimme pellolle rallittelemaan. Ensiksi ratsastimme kentällä ja sen jälkeen siirryimme pellolle. Ensimmäisenä kävelimme pellolla alas ja tulimme ylös, sitten aloimme tulemaan yksitellen, ensin ravissa alas, alhaalta laukka ja laukattiin ylös. Robin meni kiltisti, hyytyi aina ylämäessä. Olen kirjannut, jokaisen tunnin ponin ja tunninaiheen, sekä miten tunti meni eli mitä/5. Tälle tunnille olin antanut 4/5

10.03.2016 - ratsastustunti

10.03.2016 olin saanut tunnille Ciriuksen. En muista mitä tehtiin, mutta Cirius meni tosi ihanasti, joten toivoin sitä seuraavalle tunnille, ja niin kävikin että sain sen. Tunti sai arvostelun 4,5/5

17.03.2016 - ratsastustunti

17.03.2016 menin siis Ciriuksella ja sitä olin toivonutkin. Tunnilla menimme puomeja ravissa, ja laukassa saimme tulla puomikasaa, jos halusi. Tietenkin minä halusin ja laukkasimme sitten kolmen puomin puomikasaa. Cirius meni joka kerralla hyvin. Välillä otti pienen hypyn, mutta se ei minua haitannut. Oma arvioni tunnista oli 4,5/5.

31.03.2016 - ratsastustunti

31.03.2016 menin Colibrilla. Tunnilla menimme puomeja, sekä kavaletteja, ja ne oli kevään ensimmäiset pikku hypyt. Ennen tuntia minulla oli sellainen fiilis, että mitäköhän tästäkin tulee, mutta tunti meni tosi kivasti ja olin yllättynyt miten kiva poni Colibri oli (en ollut mennyt sillä pitkään aikaan). Joillekkin kavaleteille Colibri teki pikku hyppyjä, mutta suurimmaksi osaksi Colibri vain ravasi kavalettien yli. Tunnista arvosanaksi annoin 4,5/5


14.04.2016 - ratsastustunti

14.04.2016 menin toivomallani ponilla Colibrilla ja meillä oli ensimmäiset kunnon hyppelyt keväällä. Alkuun verkkasimme ja sen jälkeen aloimme hyppelemään. Pienemmät esteet menivät tosi kivasti, mutta sitten aloimme hyppäämään muuria, no ekan kerran Colibri kielsi, toisen kerran hyppäsi jätti loikalla, sitten aloimme tulemaan rataa jossa oli se kyseinen muuri. Muuten meni hyvin mutta Colibri ei suostunut ylittämään muuria. Sen tulos oli kaksi tippumista, sekä ponin vaihto, että saisin hypättyä sen muurin. Sitten menin Annilla radan ja muutaman kerran sen muurin. Tunnista arvosanksi annoin 3/5.28.04.2016 - ratsastustunti

28.04.2016 menin Ciriuksella. Se tunti ei mennyt omasta mielestä kovinkaan hyvin. Tunnilla harjoittelimme koulukisoihin. Teimme koulurataa pätkissä. Laukat ei onnistunut ollenkaan, ja muutenkin tunti ei ollut mitenkään paras omalta kohdaltani. Arvosanaksi annoin silti 4/5.

06.05.2016 - ratsastustunti

6.05.2016 olevalle tunnille olin toivonut ponia, jolla mahdollisesti voisin mennä koulukisoissa. No tunnille sain sitten Ciriuksen. Tunnilla työskentelimme paljon ympyröillä. Cirius tuntui mukavalta ratsastaa ja liikkui koko ajan eteenpäin. Itselleni jäi tosi hyvä fiilis tunnista, ja olin tyytyväinen poniin. Muutenkin tunti meni paremmin kuin sitä edellinen.  Tunnin arvosanaksi annoin 4,5/5.


10.05.2016 - vuokraus

10.05.2016 menimme vuokraamaan Alinan ja Pihlan kanssa. Minä vuokrasin Colibria. Kun olin hoitamassa Colibria, Colibri potkasi minua yllättäen jalkaan, mutta sen jälkeen pystyin kumminkin vielä ratsastamaan, onneksi. Vuokratessa työskentelimme ympyröillä, Colibri jäkkäili jonkin verran, mutta saimme välillä ihan hyviäkin pätkiä. Lopuksi menimme vielä koulukisojenradan. Se meni yllättävän hyvin eikä Colibri jäkkäillyt ollenkaan. Näköjään olin arvioinut tuonkin... 3,5/5.

12.05.2016 - ratsastustunti

12.05.2016 oli viimeinen tunti ennen kisoja, tunnilla menin Ciriuksella, koska sillä menin myös seuraavan päivän kisoissa. En muista enää ollenkaan mitä teimme sillä tunnilla, mutta tunnin lopussa ratsastimme kouluradat läpi. Cirius meni sen tosi kivasti <3! Ja jäin hyvillä mielillä odottamaan kisoja. Kun odotimme, että Pihla menee radan, Cirius ei malttanut ollenkaan, pyöri vain eikä pysynyt paikoillaan. Karsinassakin Cirius oli ihan mahdoton. Tunnin arvosana oli 4/5.

13.05.2016 - koulukisat

13.05.2016 oli Kiviojalla koulukisat ja kisoissa menin Ciriuksella Helppo C, E.B. Special 2015. Hoitaessa Cirius oli kärsimätön, mutta ratsastaessa meni hyvin. Poni oli hiukan väsynyt, koska olin kolmas ja viimeinen ratsastaja, kuka sillä meni. Tyytyväinen olin silti poniin ja itseeni. Prosenttimme olivat 61.667%.


20.05.2016 - ratsastustunti

20.05.2016 meillä oli estetunti ja menin pikku Sunshinella. Verkoissa Sunshine meni tosi kivasti totteli ja liikkui reippaasti. Poni hyppäsi myös hyvin, muutaman kerran kielsi yhdelle okserille ja kerran yhdelle kapealle esteelle, Olin todella yllättynyt tunnin jälkeen kun pieni Shetlanninponi hyppäsi niin hyvin. Sunshine ylitti odotukset <3! Arvosana tunnista oli 4,5/5.


02.06.2016 - ratsastustunti

02.06.2016 menin Jasonilla ja meillä oli maastotunti. Tunnista muistan sen, että Jason oli yli laiska ja oli aina pitkällä välimatkalla muihin. Laukassa en edes nähnyt muita. Muistan sen myös, kun lähdimme Jason ei tykännyt yhtään kivitiestä, joten olimme oikeastaan puskassa, mutta onneksi se suostui alun jälkeen menemään keskellä tietä. Kotimatkalla kävimme vielä kahluuttamassa poneja. Tunnin arvosana oli 3,5/5.

09.06.2016 - ratsastustunti

09.06.2016 ratsuna oli yllätyksenä Gerda. Ennen tuota tuntia en ollut mennyt Gerdalla koskaan. Tunnilla teimme ympyrällä väistöjä. En tiedä menivätkö ne meidän osalta kovinkaan hyvin, mutta yritimme parhaamme. Menimme myös laukkaa ympäri kenttää. Gerda meni mukavan vauhdikkaasti ja kuunteli apuja hyvin. Olin tyytyväinen poniin. Arvosana tunnista oli 4/5.


(Muutama tunti leiriltä)

15.06.2016 - leiripäivän ensimmäinen tunti

15.06.2016 meillä oli leirin toinen päivä ja silloin ensimmäisellä tunnilla menin Gerdalla. Tunnilla hyppäsimme maastoesteitä. Alku verkoissa Gerda tuntui aika vauhdikkaalta. Kun otimme verkkahypyt ravissa ja laukassa, Gerda kielsi, haisteli ja hyppäsi yli ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla meni nätisti esteestä yli. Sitten menimme maastoesteille. Niitä Gerda hyppäsi toista kertaa, joten mua alkuun pikkasen jännitti. Yleensä esteille Gerda kielsi ensimmäisellä kerralla ja toisella kerralla hyppäsi yli. Kun tulimme rataa kaksi viimeistä estettä Gerda meni tosi hyvin. Sen jälkeen menimme kentälle verkkaamaan. Tunnin arvosana oli 3,5/5


15.06.2016 - leiripäivän toinen tunti

15.06.2016 toisen leiripäivän toisella tunnilla menin Ennillä, eli ihan uudella tuttavuudella. Tunnilla teimme väistöjä, ne onnistuivat joskus hyvin ja joskus ei niin hyvin, mutta välillä tunsin, että sieltä jotain väistöaskeleita ainakin tuli. Laukassa teimme keskiympyröitä, ne onnistuivat ihan hyvin. Muistan, kun Enni teki välillä pieniä pukkeja laukannostoissa, ja Enni kiskoi päätään kokotunnin. Tykkäsin kyllä kovasti Ennistä ja sitä oli mukava ratsastaa. Tunnin arvosana oli 4/5.


16.06.2016 -  leiripäivän ensimmäinen tunti

16.06.2016 oli leirin kolmas päivä. Ensimmäisellä tunnilla menin Daalialla ja meillä oli esteitä. Ennen tuntia minulla oli tosi epävarma fiilis, mutta kun menin Daalian selkään ja kävelin hetken minulla oli jo hyvä fiilis. Aluksi verkkasimme, sen jälkeen aloimme ottamaan hyppyjä. Aloitimme ihan pienistä esteistä. Ne menivät meidän osalta hyvin. Muurin toisen palikan ylittäminen ei ollutkaan niin yksinkertaista, koska se oli kapea ja se oli vaikeassa kohdassa ja minulla on niin lyhyet jalat Daalialle. Muuten kaikki esteet menivät tosi hyvin. Tulimme vielä radan missä korkein este oli 80cm, ja se oli uusi este-ennätys. Olin tunnin jälkeen Daaliasta ja itsestäni todella ylpeä. Tunnin arvosana oli 4,5/5.


16.06.2016 - ratsastustunti

16.06.2016 meillä oli leiripäivän jälkeen vielä oma tunti silloin menin Celestellä ja hyppäsimme maastoesteitä. Alkuun verkkasimme ja sen jälkeen otimme taas samat verkkahypyt. Ne Celeste meni hyvin. Maastoesteille siirtyessä hyppäsimme ensin kaikki esteet ja sen jälkeen tulimme kaksi kertaa radan. Celeste kielsi muutaman kerran yhdelle esteelle, mutta kaikki muut Celeste meni tosi hyvin. Tunnista muistan sen, että vettä satoi koko tunnin ja Celeste ei suostunut kääntymään koskaan. Tunnin arvosanaksi olin antanut 3,5/5.17.06.2016 - leiripäivän ensimmäinen tunti

17.06.2016 oli viimeinen leiripäivä ja ensimmäisellä tunnilla meillä oli leikkitunti, joka oli paras leikkitunti koskaan! Tunnilla menin Sunshinella ilmansatulaa. Aluksi menimme kavaletteja ja pujottelua, sen jälkeen otimme muutaman viestin ja sitten aloimme tekemään tasapaino juttuja. Eli kädet sivuilla, kypärän päällä, takaperin, naistensatulassa, seisoimme ponien selässä, ja kaikkea muuta hauskaa. Tipuin/liuin kolmekertaa. Se oli kyllä onnistunut tunti ja olin kyllä fiiliksissä sen tunnin jälkeen!! Tunnin arvosana oli 5/5!


17.06.2016 - leiripäivän toinen tunti

17.06.2016 viimeisen leiripäivän toisella tunnilla menin Gerdalla. Meillä oli maastoretki laavulle. Gerda oli oikein ihana taas kerran. Meni kokoajan hyvin! Maastossa menimme vain käyntiä ja ravia, koska koko leiriporukka oli samassa maastossa, joten emme voineet laukata. Kaikki sujuivat menomatkalla tosi kivasti. Kun olimme laavulla laitoimme ponit kiinni ja söimme makkarat! Sen jälkeen jatkoimme matkaa kohti tallia. Matkan varrella taisimme tallata maa-ampiaispesään ja sitten meidän ympärillä pörräsi ihana ampiais lauma. Takastulo matkalla kävimme vielä kahluuttamassa poneja. Gerdasta kuoriutuikin mainio vesipeto <3! Arvosanaksi annoin 4,5/5!


30.06.2016 - ratsastustunti

30.06.2016 oli viimeinen ratsastustunti ennen kesätaukoa. Tunti oli enemmänkin leikki tunti ja menin Sunshinella. Aluksi teimme alkuverkkaa, kun olimme käyneet kaikki askellajit läpi aloimme tulemaan yhtä rataa. Siinä sunshinella ei oikein tahtonut huumori kestää ja heitti minut alas selästä. Sen radan jälkeen meillä oli vielä tasapaino juttuja, niissä tipuin vielä kaksi kertaa. Arvosana tunnista oli 4/5. Sen jälkeen oli aika päättää kiviojan kevät kausi ja alkaa odottamaan syksyn tunteja!


Nyt on siis Kiviojan kevätkausi taputeltu ja syksyllä jatketaan uusien haasteiden ja tehtävien parissa! Toivottavasti tykkäsit postauksesta, ja muistahan kommentoida mitä pidit. Ens postaukseen!

18 kommenttia:

 1. Kiva tämmönen erilaisempi postaus! Ihana tuo pikkuponi Sunshine :'3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli tosi kiva myös kirjoittaa! Sunshine on kyllä ihana <3!

   Poista
 2. Kivasti kirjotettu postaus ja hienot kuvat :)

  VastaaPoista
 3. Todella kiva postaus ja itse idea on aivan loistava. Vähän pitkähkö postaus, jonka olisi ehkä voinut jakaa muutamaankin osaan, mutta mitä pienistä. :)
  http://riding-mylifestyle.blosgpot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ajattelin, että kerron sen verran lyhyesti, joten tein vain yhden osan! Käyn kurkkaamassa sun blogin!

   Poista
 4. Kiva idea! Ei ollu tylsä lukee ku oli myös kivoi kuvia! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja kiva idea tehdä tällainen postaus, onnistuit toteuttamaan tän hyvin! :)
  Sulla on myös tosi kiva blogi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mun puhelin näytti että tää olisi ollut uusin postaus? No, eipä kai se haittaa :D

   Poista
  2. Miten mun puhelin näytti että tää olisi ollut uusin postaus? No, eipä kai se haittaa :D

   Poista