-->

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Erinomainen Loru

Moi! Sunnuntaina 17.7 meillä oli Lorun kanssa elämämme ensimmäiset koiranäyttelyt ja tuomarina oli Hollantilainen mies. Aloimme harjoittelemaan aika myöhään, mutta mätsäri kokemuksien ansiosta sillä harjoittelulla pärjäsimme ihan hyvin. Pöydälle nostamista olisi voinut kyllä harjoitella vähän enemmän.

Sunnuntai aamuna heräsimme 5.45 puimme päälle ja valmistuimme lähtöön. Lähdimme ajelemaan n. 6.30 kohti Mäntsälää. Perillä Mäntsälän urheilukentällä olimme jotain yli 9. Siellä kävimme hakemassa vettä Lorulle ja kävimme harjoittelemassa seisomista ja ravaamista. Loru meni todella hyvin ja tyytyväisin, mutta jännittävin mielin oltiin menossa kehään.
      Kromfohrländereitä oli näyttelyissä kuusi ja urokset alkoivat vähän yli 10. Meidän kehä oli 10.20. Ennen sitä kävin vielä harjoittelemassa ja kävelemässä Lorun kanssa ja yritin ottaa kontaktia Loruun mahdollisimman paljon.

Kun urokset olivat pyörähtäneet kehässä menin Lorun kanssa kehään yksinään, koska muita ländereitä ei ollut nuorten luokassa. Ensimmäisenä menimme kierroksen ravia. Loru ravasi todella hyvin. Sen jälkeen tuomari pyysi minua nostamaan Lorun pöydälle, joka oli ehkä jännittävin juttu koko näyttelyissä, koska Loru ei ole ollut koskaan pöydällä niissä mätsäreissä missä itse esitin. Noh Loru oli ihan nätisti pöydällä vaikka pöytä vähän heiluikin. Loru antoi myös kopeloida itseään. Kun Loru oltiin katsottu Loru hyppäsi itse pöydältä, se vaan hyppäsi, mutta onneksi ei käynyt mitään.Sen jälkeen tuomari pyysi ottamaan ravia suoralla, siinä taisi tulla muutama peitsi askel tai laukkaa. Sen jälkeen vielä ravasimme yhden kierroksen. Loru meni todella hyvin. Olin oikeasti yllättynyt miten se ravasi niin hyvin, vaikka ympärillä oli paljon haukkuvia koiria ja muita mahdollisia häiriöntekijöitä. Sen jälkeen seisotin Lorun tuomarin, eteen ja tuomari kirjoitti Lorun arvostelua.

Vielä seisottamisen jälkeen Tuomari pyysi vielä kerran ravaamaan kierroksen ympäri ja sitten meille kerrottiin mitä Loru sai laatuarvostelusta. Olimme kannustusjoukkoineen todella yllättyneitä siitä miten hyvin Loru meni ja siitä, että Loru sai punaisen eli ERI:n eli Erinomaisen ja punaisen lisäksi SA:n eli Sertin arvoinen ja samalla Loru pääsi paras narttu kehään!
Kun avoimen luokan nartut olivat käyneet kehässä ja niistä valittiin paras, menimme Lorun kanssa kappailemaan parhaasta nartusta. Ravasimme kierroksen ja sen jälkeen oli selvillä, että olimme Lorun kanssa toisiksi paras narttu. Silloin saimme v-Sertin eli Varasertin. Olin todella tyytyväinen Loruun, hyvään arvosteluun ja näin hienoihin tuloksiin! Pakko myöntää aika hieno aloitus meidän näyttelyuralle! Saa nähdä mitä seuraavan näyttelyn tuomari sanoo Lorusta. Kuukauden päästä uudestaan!

Toivottavasti piditte tästä postauksesta. Muistakaa kommentoida ja liittyä lukijoiksi, kohta kun on 50 lukijaa täynnä tulee jotain erikoisempaa postausta! Ens postaukseen! Moikka!

26 kommenttia:

 1. Tosi hienosti meni noi näyttelyt! Hauska juttu, meidänkin ensimmäisissä näyttelyissä Pörri sai ERI:n, SA:n ja varasertin, sekä oli koko rodun toisiksi paras narttu, jos nyt oikein muistan :D Itse en tosin koiraa näyttänyt, mutta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On Pörrinkin ensimmäiset näyttelyt taineet mennä todella hyvin!

   Poista
 2. Tosi hyvin meni! Oli kiva lukea välillä vähän erilaisemaa postausta, olen tottunut lukemaan vain ratsastuskisoista. :D

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aada! Kiva jos pidit, näitä tälläisiä on nimittäin tulossa luultavasti useamminkin!

   Poista
 3. Tosi hyvin meni ja vieläpä teidän ensimmäisiksi näyttelyiksi!

  VastaaPoista
 4. Vau! Tosi kiva postaus. Ja onnea menestyksestä. Minulle nämä koira näyttelyt ovat aika uusi ulottuvuus niin mielenkiintoista lukea niistä täältä blogistasi! :)

  erisukuisetsuomenhevoset.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Miullekkin näitä on hiukan vaikea kirjoittaa, koska olen aika varma, että suurin osa blogini lukijoista ei ymmärrä näistä koiranäyttelyn merkeistä mitään, ja kun itsellänikin nämä vielä vähän hakusessa mikä tarkoittaa mitäkin, mutta toivon mukaan osaan kirjoittaa tarpeeksi selkeästi!

   Poista
 5. Voi Aino, onnea! Loru on minusta kyllä enemmänkin kuin paras narttu, sillä onhan se niin suloinen<3 Onnea ensi kisoihin! Täydellinen blogi sulla myös!<3 T:Tammi xD

  VastaaPoista
 6. Loruhan on oikein nätti koira ! ❤
  Onnea paljon, todella hyvin pärjättä ekassa näyttelyssä :) ❤

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus ja ihania kuvia!! :) Löysin sun blogin vasta äsken, ja tykkään siitä paljon! Nyt en tosin voi vielä lukijaksi liittyä, kun puhelimella olen..


  pinjajapikker.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Loru on kyllä tosi hieno koira!

  VastaaPoista
 9. Oikein kiva postaus! Vaikken koirajutuista kauheesti perusta, niin on kivaa vaihtelua kuitenkin heppapostauksiin. Hyvin kirjotat ja sulla on kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Itsekkin tykkään lukea heppablogeissa välillä jotain muuta kuin vain perus tuntipostauksia!

   Poista
 10. Loru on kyllä ihana!
  Blogisi on esitelty linkkaa blogisi-postauksessa blogissani! :)

  VastaaPoista
 11. Kiva löytää melkein samassa tilanteessa olevan melkein samanikäisen tytön postaus...;)

  tyttojamolossi.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus! Loru on kyllä ihanan näkönen ❤️ Ja onnea teille hyvin menneistä näyttelyistä! Haluaisin itsekin alkaa käydä vähän aktiivisemmin näyttelyissä :D Ehkä vielä joku päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kamilla! ❤ Kannattaa mennä ja sieltä voi tulla kokemuksen rinkkaampana takaisin jos menee koiran kanssa tai ilman koiraa! :D

   Poista
 13. Mekin käytiin meidän koiran kanssa tuolla Mäntsälässä! Samat sai eli erin, SA:n ja v-sertin :) Tosin oli uroksissa ja on villakoira rodultaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska sattuma! Onnea sille hyvästä suorituksesta!

   Poista