-->

maanantai 8. tammikuuta 2018

Joulukuun haastelistan katsaus

Joulukuu ja joulukalenteri alkoi laatimallani haastelistalla, jossa oli yhteensä kaksitoista haastetta/kohtaa, jotka oli tarkoitus suorittaa joulukuun aikana. Tästä pääset joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun, jossa kerroin kaikki keksimäni haasteet. Kyseisessä postauksessa mainitsin myös, että tammikuun puolella kirjoittelen tänne blogiin ja kerron, mitä haasteita sainkaan näistä toteutettua. Tämä postaus sisältää siis katsauksen haasteisiin, joten pidemmittä puheitta mennään katsomaan, mitä sainkaan suoritettua! 

Kirjoita blogiin yhteensä 24 joulukalenterin luukkua: Luulin tätä haastetta miettiessä, että näinköhän saan joulukalenterin oikeasti kokonaan pakettiin, mutta todentotta sain kirjoitettua huimat 24 postausta 24 päivässä. Se meinaa siis sitä, että ensimmäinen haasteista tuli suoritettua!

Koristele huoneesi jouluiseksi: Tämänkin haasteen sain suoritettua jo hyvissä ajoin joulukuussa. En sen erityisemmin koristellut huonettani, mutta pistin yhdet joulupallot roikkumaan eräällä tavalla. Lisäksi ostin pienen ja valkoisen joulukuusen koristamaan huonettani. Näiden lisäksi huoneessani oli kaksi valosarjaa koristamassa hienoin valoin huonettani. 


Kuuntele joululauluja: Useiden joulun aikaan kuuluu joululaulujen soittaminen ja kuunteleminen. Näiden useiden seassa olen myös minä, joten suoritin tämän haasteen. Joululauluja tuli kuunneltua erityisesti pipareita leipoessa ja postauksia kirjoittaessa. Lisäksi joululaulujen kuuntelun lisäksi olin useampana päivänä pianon ääressä soittamassa.

Tee piparkakkutalo: Vaikka muutamana vuonna piparkakkutalon teko ei ole mennyt niin onnistuneesti, niin tänä vuonna saimme sen kuitenkin tehtyä. Tästä piparkakkutalon teosta tein yhden luukunkin joulukalenteriin ja sen voit käydä lukemassa täältä


Lähetä tai anna kavereille joulukortteja:  Sen enemmin en tehnyt joulukortteja, mutta pistin yhdelle kavereistani kortin postiin. Kortti oli joulukortti, jonka lähetimme muillekin tutuille ja laitoin sen postiin muiden postikorttien mukana. 

Tee joululahjaostoksia: Kaupungilla tuli käytyä useampinakin päivinä tekemässä joululahjaostoksia. Lopulta sain kaikki ostokset tehtyä ajallaan ja samalla suoritettua tämän kohdan tästä haastelistasta. 

Joululahjojen paketointi: Taisin paketoida kaikki paitsi yhden joululahjan itse, minkä muille ostinkin, joten joululahjoja tulikin paketoitua oikein urakalla. Vaikka välillä paketointikin alkoi hiukan turhauttaa, niin pitihän kaikki paketit saada kääreisiin ja samalla suorittaa tämä blogin listan haaste.

Kuva: Ida Turunen

Jouluisien videoiden ja postauksien katsominen ja lukeminen: Monissa blogeissa oli joulukalentereita ja monilla youtubettajilla oli joulukalentereita. Näiden lisäksi blogeista ja YouTubesta löytyi monia jouluisia postauksia ja videoita. Näitä kaikkia tulikin luettua ja katsottua jonkin verran ja sainkin sen myötä suoritettua tämän kohdan. 

Syö paljon suklaata: Joulukuussa tuli syötyä montakin erilaista suklaata ja muutamaa uutta makuakin tuli maistettua. Suklaata söin erityisesti joulun jälkeen ja paljon, joten sen myötä tämäkin haaste tuli suoritettua,


Polta kynttilöitä: Tätä en ehkä suorittanut, sillä en koskaan saanut aikaiseksi raahata tulitikkuja huoneeseeni, jotta olisin voinut sytyttää kynttilät. Tosin sytytin useasti olohuoneessa kynttilät ja olin niiden seurassa. Sanoisinko silti, etten saanut suoritettua tätä tehtävää.

Käy ottamassa jouluisia/talvisia kuvia: Tämä tehtävä tuli suoritettua, sillä kävin ottamassa kuvia joulukuun puolessa välissä Tuhatta & Sataa -blogin Idan kanssa. Ida kuvasi pääasiassa minua ja Lorua, mutta muutama kuva tuli tällä reissulla otettua pelkästään Lorusta ja muutama yksittäinen kuva pelkästään minusta. Tällä reissulla tuli oikein kivoja kuvia ja niitä voit käydä katsomassa tästä postauksesta

Kuva: Ida Turunen

Käy pulkkamäessä: Tämä kohta pääsi tähän haastelistaan, sillä ehdolla, jos täällä Lappeenrannassa sattuisi olemaan lunta. Ja ihme ja kumma sattuikin ja lunta olikin ja pääsin suorittamaan tätä haastetta. Tämä tuli suoritettua vasta joulun jälkeen, mutta sain sen silti suoritettua.

Tässä oli kaikki kaksitoista haastetta, joista vain yksi jäi suorittamatta, joten nämä haasteet menivätkin oikein hyvin. Tämä postaus alkaakin olla tässä, toivottavasti piditte postauksesta ja pääsette taas pian uudelleen lukemaan blogistani uusia postauksia. 

6 kommenttia:

 1. Sähän ootkin ehtinyt saada paljon aikaan joulukuun aikana tämän postauksen perusteella, vaikka ihan kaikki kohdat eivät ilmeisesti täynnyneetkään! Olisi kyllä hauska tehdä samantyylinen lista itse vaikka joka kuukaudelle, jos sitä saisi sitten enemmän aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon tuli tehtyä joulukuun aikana ihan huomaamattaan. Tällainen lista voisi kyllä olla ihan hyödyllinen jokaiselle kuukaudelle, että voi todeta saavansa edes jotain aikaiseksi!

   Poista
 2. Kiva postaus! Itsekin toteutin joulukuun haastelistan, pitäisi käydä se läpi, ja katsoa montako kohtaa jäi suorittamatta, ja monessako onnistuin. Hyvä, että sä sait melkein kaikki kohdat suoritettua, ja tää oli muutenkin tosi kiva postaus! :)

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Olisi kiva, jos tekisit koosteen niistä, mitä teit joulukuun aikana, niistä siun omista tehtävistä! Kiva, jos pidit postauksesta!

   Poista
 3. Kivasti toteutettu postaus! Hyvin sait tehtyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Mukavasti tuli kyllä suoritettua näitä tehtäviä!

   Poista