-->

maanantai 29. tammikuuta 2018

Aina ei voi onnistua

Torstaina oli aikamoinen tallipäivä ja kirjoitinkin siitä postauksen. Torstain tunnilla menin Pokemonilla ja sen kanssa meninkin perjantaina Sanna Kosken estevalmennukseen, kun hän tuli pitämään valmennuksia Kiviojalle. Tänään ajattelin kertoa teille, mitä teimmekään valmennuksessa ja miten se meiltä oikein menikään.

Maneesiin päästyämme, kävelimme hetken aikaa, jonka jälkeen otimme ohjat tuntumalle ja lähdimme raviin. Heti alussa Pokemon tuntui hieman hitaalta pohkeelle ja sainkin pyytää sitä enemmän eteenpäin. Ravissa tein muutamia ympyröitä ja ravailimme ympäri kenttää. Sen jälkeen aloitimme varsinaisen tehtävämme. Tehtävänämme meillä oli tehdä H:n jälkeen iso ympyrä, joka meni melkeinpä vastakkaisen sivun uralle saakka. Ympyrän puolessa välissä oli puomeja, joidenka yli piti mennä. Ensimmäisellä kerralla tehtävää tehdessä menimme turhan keskelle ja sen lisäksi siinä tapahtui jotain ja menimme puomit käynnissä. Toinen kerta meni puolestaan vähän paremmin ja sen jälkeen aloimme seuraavilla kerroilla valumaan liian reunaan, mutta pääsimme onneksi menemään ne hyvin ravissa.

Kiitos paljon Milalle kivoista kuvista!


Poksu tuntui hiukan hitaalta aluksi, mutta yhdessä vaiheessa ponille tuli joku ihme ja sen jälkeen se tuntui liikkuvan paikoittain vähän turhankin ylienergisesti ja sitä saikin pidätellä vähän enemmän. Mainitsemaani ympyrätehtävään lisäsimme vielä ympyrältä poistuessamme laukannoston ja jatkoimme laukkaa seuraavaan päätyyn saakka. Laukassa Poksu tuntui oikein kivalta ja eteni oikein mukavasti. Kun olimme tehneet tätä tehtävää muutaman kerran vaihdoimme suuntaa ja teimme samanlaista tehtävää, mutta puomien sijasta oli ristikko, jolta piti nostaa laukka. Tehtävälle mentäessä Pokemon oli ihan menossa eteenpäin, eikä olisi meinannut malttaa millään pysyä ravilla. Tehtävä ei mennyt meidän osalta yhtään hyvin, sillä poni nosti aina väärän laukan ristikolta. Tämä saattoi johtua siitä, että olin itse ihan ajatuksissani, enkä saanut annettua pohjeapuja tarpeeksi hyvin läpi. Kuitenkin ristikolle tuli ihan kivoja hyppyjä ja väärän laukan jälkeen vaihdoin aina oikeaan laukkaan. Siinä vaiheessa alkoi iskeä kyllä hieman epätoivo, että mitähän tästäkin vielä tulee.

Seuraavana tehtävänä meillä oli linja, johon menimme ravissa sisään. Ensimmäisenä esteenä oli ristikko, jolta nostettiin laukka ja jatkettiin laukassa seuraavalle esteelle, joka oli pysty. Tämä tehtävä alkoi sujumaankin jo hieman paremmin ja oikea laukkakin nousi onnistuneesti. Esteille tuli mukavan pyöreät hypyt ja niihin oli helppo päästä mukaan. Tosin ponilla oli hiukan liikaa energiaa aina silloin, kun menimme aina tehtävään sisälle. Tulimme tätä linjaa muutaman kerran, jonka jälkeen vaihdoimmekin tehtävää.Meidän piti kääntää seuraavaksi heti C-päädyn kulman jälkeen H:n paikkeilta ristikolle, joka meni kohti B-kirjainta. Tarkoituksena oli mennä ristikolle ravissa, jonka jälkeen jatkaa laukassa. Ja arvatkaapas mitä, no arvasitte oikein... laukka ei meinannut taaskaan nousta siten, miten olisi pitänyt ja useimpina kertoina laukkaa sai olla vaihtamassa ristikon jälkeen. Ristikolta nousi kuitenkin muutaman kerran oikea laukka ja siitä jatkoimme B-kirjaimeen ja sieltä uraa pitkin laukkaa päätyyn saakka. Muutamien hyppykertojen jälkeen tähän tehtävään lisättiin kaarevalla linjalla vielä okseri. Heti ensimmäisellä kerralla laukka oli turhan hidasta, jonka seurauksena Pokemon kielsi aika rivakasti. Käänsin heti pienen ympyrän kautta laukassa uudelleen okserille, jolloin kielto oli vielä nopeampi ja olinkin hyvin lähellä tippumista. Kolmannella yrityksellä lisäsin vähän enemmän vauhtia ja sitten pääsimmekin esteestä yli vähän isommalla loikalla. Tämän tehtävän tulimme myös pariin otteeseen ja siihen tulikin kivoja pätkiä ja osa syynä oli se, että muistin tsempata ponia liikkumaan reippaammin esteiltä toiselle. Kielloista olikin hyötyä, sillä sen jälkeen meillä alkoikin sujumaan paremmin.

Ennen varsinaista kunnon rataa tulimme vielä tehtävää, jossa oli ensimmäisenä edellisellä kerralla mainitsemani kaarevalinja ja sen jälkeen vielä E:n kohdilta käännettiin kohti M:ää ja heti käännöksen jälkeen oli ristikko. Tämä tehtävä sujuikin oikein kivasti ja kaarevalle tuli oikein hyvät hypyt. Tästä tehtävästä jäikin oikein hyvä mieli. En nyt muista kovinkaan tarkasti, että teimmekö tämän tehtävän pariin otteeseen, ennen kuin aloitimme tulemaan rataa. Radasta laitan kuvan havainnollistamaan teille miten se oikein menikään.
Tässä valmennuksemme rata

Rata jonka tulimme, alkoi suoralla ristikko-pysty-linjalla, jonka jälkeen käännettiin H:sta pystylle ja siitä kaarevalla linjalla okserille ja viimeisenä esteenä meillä oli vielä pysty, johon käännyttiin E:n kohdalta. Ratamme menikin oikein kivasti ja siitä jäi hyvä fiilis. Hypyt onnistuivat oikein hyvin, kun tsemppasin ponia liikkumaan vähän enemmän. Tosin tuotti vähän haasteita kääntää pystyille H:sta ja E:stä, sillä ne tulivat todella nopeasti eteen heti päädyn jälkeen. Muutenkin oikaisimme päädyssä turhankin paljon, joten se lisäsi meidän rataamme vielä enemmän haastetta. Hetken kuluttua tulin vielä uudelleen Pokemonin kanssa saman radan. Jälkimmäinen rata meni ehkä hiukan paremmin, mitä edellinen, mutta silti samoin fiiliksin päätin radan Pokemonin kanssa.

Viimeisten hyppyjen jälkeen otimme vain ravia kenttää ympäri sekä teimme ravaillessa voltteja pitkin kenttää. Ravissa Pokemon tuntui oikein kivalle. Välillä se vaan tepasteli menemään hiukan reippaammin ja välillä se taas rentoutui kivasti. Kun olin molempiin kierroksiin saanut ravailtua ja tehtyä ympyröitä, sen jälkeen siirryin käyntiin ja annoin pieneksi hetkeksi ponille vähän pidempää ohjaa. Pian jouduin kuitenkin keräämään ne takaisin, koska yksi ulkopuolinen ruuna saapui maneesiin, jonka jälkeen poni oli niin pörheänä ja terhakkana kävelemässä eteenpäin. Hetken kuluttua menin kaartoon ja tulin alas ponin selästä. Sen jälkeen vein sen talliin ja hoidin pois.
Valmennus meni meidän osalta ihan hyvin. Aluksi meni huonommin, mutta kieltojen jälkeen meillä alkoi sujumaan paremmin ja sain oikein kivoja pätkiä esteillä ja esteiden väleissä. Fiilikset olivat siis hyvät ja valmennus oli oikein hyödyllinen, tykkäsin!

Nyt onkin tullut useampia tuntipostauksia peräkkäin, mutta toivottavasti se ei ole teitä haitannut! Tämä postaus taisi kokonaisuudessaan olla tässä, kertokaahan kommenteissa, mitä piditte ja muistakaahan käydä äänestämässä blogiani HHF:n blogiexpon blogipalkitsemisiin, sivulle pääset tästä linkistä!

2 kommenttia:

 1. Hei wautsi, miten rohkeasti uskalsit kieltojenkin jälkeen jatkaa ratsastamista! Minulle käy usein niin, että jos hevonen kieltää tai jotain muuta temppuilee, niin alan jännittää ja hevonenkin sitten jännittyy- noidankehä on syntynyt :P Tuo on kyllä tosirohkeutta! :)
  Pokemon on kyllä ihan mun suosikkiponi, se on ihan syötävän suloinen kiharan tukkansa kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siinä vaiheessa rohkeninkin vielä enemmän ja onneksi uskalsin, sillä siitä alkoikin sujua Pokemonin kanssa! Tuo on kyllä inhottavaa, jos kiellon jälkeen alkaa jännittämään, eikä sen jälkeen suju enää niin hyvin. Pokemon on kyllä hieno, luonteeltaan sekä ulkonäöltään! Kiitos kommentistasi Siiri!

   Poista