-->

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Viime hetken kisatreeni

Viime viikolla minulla oli hyvin hevostäytteinen loppu viikko, sillä torstaina meillä oli oma ratsastustunti. Silloin teimme tunnilla takaosakäännöksiä ja sen tunnin menin Gerdalla. Siitä tunnista en meinaa kuitenkaan kertoa sen enempään ja siitä onkin lyhyt kooste instagramin puolella. Perjantaina minulla ja Alinalla oli yksityisestetunti, jonka menin Jasonilla ja Alina Eetulla. Tässä postauksessa olisi vähän poikkeuksellisella tavalla tarkoitus kertoa, miten tuntimme oikein menikään. Viikon päätteeksi oli estekisat Kiviojalla Jasonin kanssa, joista luvassa vähän myöhemmin.

Kaiken kiireen keskellä ajattelin, että olisi parempi vaihtoehto tehdä perjantain yksityistunnista vähän kuvapainotteisempi postaus. Kuvien lomassa kuitenkin meinasin kertoa vähän tunnin sisällöstä sekä fiiliksistä, mitä tunnin aikana tuli!

Tunnin kuvista iso kiitos Viiville sekä Saralle!

Tunnilla aloitimme työskentelyn kahden puomin avulla ravissa heti alkukäyntien jälkeen. Toisella pitkällä sivulla oli kaksi puomia, joiden kohdalta käännettiin ympyrä keskemmällä kenttää olevan esteen ympäri. Ympyrät tehtiin siis molempien puomien kohdalla. Ravissa Jason kolautti vähän puomeja, kun tuli hieman huonoja paikkoja ja sen lisäksi Jason taipui vähän nihkeästi. Laukkaa otimme ensin kenttää ympäri ja myöhemmin muutaman kerran puomeilla siten, että tulimme puomit suoraan sekä joillain kerroilla teimme  jälkimmäisen puomin ympärille ympyrän laukassa. Laukassa täytyi ponia herätellä jonkin verran ennen kuin poni alkoi liikkumaan reippaammin eteenpäin. 
Verryttelyjen jälkeen aloitimme hyppäämisen. Ensimmäisinä esteinä meillä oli pysty lävistäjällä, josta jatkettiin päädyn läpi ja jonkin aikaa suoraa, josta lävistäjällä lankku. Ensimmäisellä kerralla pysty tuli ihan hyvin, mutta lankulle tulikin kielto. Tai no, oltiin hyppäämässä sitä, mutta Jason päättikin, ettei mennäkään ja ei sitten menty. Tämän tulimme vielä uudelleen ja se meni sitten vähän paremmin. Tosin lankku oli edelleen hiukan epävarma. Esteiden välillä Jason oli aika hidas, mutta aina tehtävän jälkeen spurtattiin suoralla, jossa laukka eteni jo hiukan paremmin.
Kun olimme tulleet nämä kaksi estettä pariin otteeseen, sen jälkeen hyppäsimme neljän esteen radan. Ensimmäisenä hyppäsimme pystyn, joka oli edellisessäkin tehtävässä ensimmäisenä esteenä. Sen jälkeen jatkettiin pitkällä sivulla olevalle linjalle, jossa oli pysty sekä okseri. Viimeinen este oli lankku, jolle tultiin toisesta suunnasta. Muuten rata meni ihan hyvin, mutta lankku oli edelleen epävarma ja varsinkin, kun sille tultiin eri puolelta kuin aikaisemmin. Tehtävän jälkeen spurttasimme aina laukassa ja siinä tuli yllättävän hyviä pätkiä ja tuntui siltä, että Jason meni jopa kovaa!Viimeinen rata oli kahdeksan esteen rata, jossa oli suora linja, yksittäisiä esteitä sekä myöskin pari kaarevaa linjaa. Esteradalla Jason liikkui vielä turhan hitaasti, mutta silti aiempia ratoja huomattavasti reippaammin. Muutamia vähän hassuja hyppyjä tuli radoilla, mutta linjat olivat ainakin omasta mielestäni hyviä ja esteille tuli ihan hyviä paikkoja. Tämän radan tulimme kahteen kertaan ja toinen kerta meni ensimmäisen kerran mukaisesti eli ihan hyvin.
Lopuksi tulin vielä itse lankun, mutta sille ei tullut oikein hyvää hyppyä, joten siltä jatkoin kaarevalla linjalla pystylle, josta lävistäjällä toinen pysty, josta jatkettiin lankulle. Lankulle tulikin parempi hyppy ja sen jälkeen aloitimme ravailemaan. Ravissa teimme ympyröitä molempiin suuntiin, jonka jälkeen siirsimme ponit käyntiin ja kävelimme hetken aikaa pitkin ohjin. Sen jälkeen lähdimme talliin, jossa hoidin Jasonin pois!

Kokonaisuudessaan oli oikein antoisa estetunti ja hyvää skarppausta sunnuntaina olleisiin estekisoihin. Tuossa välissä oli hyvä pitää viime hetken treenit Jasonin kanssa esteillä!Tässä oli tämä ratsastuspostaus. Olisi kiva kuulla, mitä piditte tällaisesta kuvapainotteisemmasta versiosta. Vielä lähipäivinä on varmasti tulossa postausta sunnuntain estekisoista ja saa nähdä, jos ulkoasulle tulisi jonkinlainen muutos vielä tulevien viikkojen aikana! 

6 kommenttia:

 1. Ihan sika kiva postaus ja ihania kuvia😍

  VastaaPoista
 2. Ihanan valoisia nää kuvat ja kiva tää postaus muutenkin! :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on kamerat joilla saa näinkin hyvin valottuneita kuvia ja toisaalta ulkonakin oli vielä tuohon aikaa niin valoisaa, että sekin auttoi! Kiva kuitenkin jos pidit!

   Poista
 3. Kiva ja rehellinen postaus, tsemppiä kisoihin! :)


  Joka päivä on karkkipäivä

  VastaaPoista