-->

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Taas pitkästä aikaa

Viime viikon torstaina pääsin taas pitkästä aikaa menemään ratsastustuntini Ciriuksella ja siitä olinkin varsin innoissani. Uudet blogin lukijat eivät varmasti tiedäkään, että Cirius on ollut minun lempiponini muutama vuosi takaperin, mutta tällä hetkellä se on yhdelle tallilaisistamme vuokralla, joten nykyään sillä ei ole tullut ratsasteltua kovinkaan usein. Sen vuoksi olin niin innoissani tulevasta koulutunnista. 

Tunnin aiheena meillä oli pohkeenväistöt. Alkukäyntien aikana punnertelimme ponien selässä sekä sen jälkeen teimme muutamia vatsalihaksia. Sen jälkeen ryhdyimmekin heti tositoimiin ja aloitimme tuntimme väistämistehtävän. Tehtävänämme oli kääntää lyhyen sivun keskeltä kohti pituushalkaisijalle, jonka alusta käännettiin voltti palikoiden välistä kohti uraa, jonka jälkeen väistätettiin pituushalkaisijalta takaisin uralle.

Tunnin kuvat: Viivi Vanhanen

Aluksi teimme väistötehtävää käynnissä, jonka jälkeen siirsimme ponit raviin ja teimme tehtävää ravissa. Väistöt menivät paikoittain ihan hyvin, mutta välillä tulimme hieman lapa edellä. Itse myöskin olin välillä vähän kallistuneena toiseen suuntaan, joka oli hiukan haitaksi, sillä huomasi heti, kun suoristuin itse, että väistöt sujuivat hiukan paremmin. Omista virheistä puheenollen olen huomannut yhä useammin, että katseeni on lähes jatkuvasti ponin niskassa. Täytyy kyllä tämä virhe saada korjattua mahdollisimman pian.

Vaihdoimme suuntaa ja toisessa suunnassa teimme väistötehtävää suoraan ravissa. Väistöjä edeltävällä voltilla Cirius taipui tosi kivasti ja siitä pääsimmekin hyvin jatkamaan väistättämistä uraa kohden. Tähän jälkimmäiseen suuntaan Cirius toimi väistöissä paremmin, vaikka paikoittain tultiin edelleenkin lapa edellä. Väistöistä jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis. Niiden jälkeen annoimmekin poneille vähän pidempää ohjaa ja kävelimme hetken aikaa.


Laukassa työskentelimme jokseenkin yksinäisemmin. Tehtävänämme oli kuitenkin tehdä toisessa päädyssä päätyyn ympyrä, jossa väistätimme ponien takaosaa ympyrältä ulospäin. Muuten laukkailimme vapaasti ympäri kenttää ja toiseen päätyyn sai tehdä halutessaan pääty-ympyrän.

Ensimmäiseen suuntaan kesti hetki, että poni syttyi ja päästiin kunnolla laukkaamaan. Laukka kulkikin lopuksi oikein kivasti eteenpäin ja kuunteli hyvin. Takaosan väistättäminen ei mennyt niin hyvin tähän suuntaan. Syy tähän oli ehkä se, etten saanut apuja tarpeeksi hyvin läpi, mutta muutama ihan kiva pätkä kuitenkin saatiin.

Toisessa suunnassa laukkailut menivät kuitenkin paremmin ja sain takaosan väistättämisessä paremmin annettua avut ja siinä saimmekin huomattavasti parempia pätkiä toiseen suuntaan verrattuna. En muutenkaan muistanut, että Ciriuksella on noinkin ihanan tasaiset askellajit. Erityisesti
ravissa oli niin helppo istua.Ennen tunnin päättymistä teimme ravissa vielä ympyröitä pitkin kenttää. Siinä Cirius kulki ihan kivasti ja kuunteli hyvin apujani sekä taipui hyvin. Cirius tuntui kyllä todella hyvältä siinä vaiheessa. Ravailujen jälkeen siirsimme ponit käyntiin ja sen jälkeen annoimme normaaliin tapaan vähän pidempää ohjaa.

Kokonaisuudessaan tunnista jäi kyllä todella hyvä fiilis ja oli kiva mennä Ciriuksella pitkän tauon jälkeen. Huomasi myös, että poni on muuttunut jonkun verran edellisestä ratsastuskerrasta, mutta onhan siitä kuitenkin aikaa vähän alle vuosi.


Tässä kuitenkin hetken tauon jälkeen taas tuntipostausta ja uskon, että lähipäivinä näitä on tulossa mahdollisesti tulossa lisääkin, saas nähdä. Tämä postaus oli kuitenkin tässä. Kertokaahan mitä ajatuksia teille heräsi tästä postauksesta. 

4 kommenttia:

 1. Apua, miten ihana tukkajumala! ♥_♥

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Hienoa että pääsit menemään pitkästä aikaa Ciriuksella, ja kiva myös että tuntinne sujui hyvin. Cirius on niin suloinen! <3

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä todella kiva mennä Ciriuksella tauon jälkeen. Ja jep, Cirius on kyllä varsin söötti poni!

   Poista