-->

maanantai 21. toukokuuta 2018

Seuraavalla kerralla paremmin

Perjantaina osallistuin pitkästä aikaa taas Sanna Kosken valmennukseen. Tällä kertaa menin kuitenkin kouluvalmennukseen ja ratsukseni valitsin Gerdan. Ajatuksena oli ottaa vähän lisätreeniä tulevia koulukisoja varten.

Kun saavuimme tallille kävimme hakemassa Alinan kanssa Gerdan laitumelta ja olikin positiivinen yllätys, ettei poni lähtenyt karkuun, vaan tuli jopa vastaan, kun huomasi, että meillä oli sille palkkioksi hiukan leipää. Tallissa hoidin Alinan kanssa Gerdan valmiiksi, jonka jälkeen lähdimme kentälle kävelemään. 

Kuvista voi nähdä, että ratsastettiin varsin kosteissa tunnelmissa!
(c) Alina Tervonen

Kävellessämme ilmeni jo yksi tunnin haasteista, sillä Gerda aloitti heti aluksi kuikuilemaan jokaiseen mahdolliseen paikkaan. Lisäksi Gerdan mielestä kentän laidalla ollut vesimatto oli hirvittävän pelottava. Emme välttyneet myöskään oikomisilta.

Sanna kuitenkin saapui pian hetken kävelyn jälkeen ja aloitimmekin heti tekemään ensimmäistä tehtäväämme. Meidän piti tehdä toisen pitkän sivun puoleen väliin n. 10 metrin ympyrän ja toiselle pitkälle sivulle tehtiin puolestaan muutama pysähdys. Tehtävää teimme ensin muutaman kerran käynnissä, jonka jälkeen siirryimme raviin ja teimme tehtävää ravissa.


Gerda tuntui jo käynnissä hiukan hitaalle ja sen myötä olisi voinut liikkua paremmin eteenpäin ravissa. Ympyröillä huomasi, ettei Gerda taipunut kovinkaan hyvin. Varsinkin ensimmäinen kierros on Gerdalle huomattavasti haasteellisempi. Pysäytykset menivät ihan hyvin ja olikin hyvä, kun tehtävänämme oli tehdä pysähdyksiä, sillä niitä on luvassa kisojen kouluradalla, joka minun on tarkoitus mennä.

Teimme toisessa suunnassa samoja tehtäväiä ja niillä Gerda toimi jo huomattavasti paremmin. Tässä jälkimmäisessä suunnassa poni taipui oikein kivasti. Muutamissa pysähdyksissä Gerda oli ehkä vähän kiireinen, mutta ei kuitenkaan päästy lähtemään takaisin raviin tarpeeksi napakasti. Tämän kierroksen ravailuista jäi kuitenkin todella hyvä fiilis, sillä poni alkoi hakeutumaan hiukan alaspäin ja kulki paremmin omalla moottorilla.Ravailujen jälkeen annoimme poneille hetkeksi vähän pidempää ohjaa ja kävelimme hetken aikaa. Sen jälkeen aloitimme tuntimme laukkatehtävän. Tehtävänämme oli kääntää R:n kohdalta kohti S:ää ja näiden kirjainten puolestavälistä täytyi nostaa laukka ja kääntyä aina joka toisella kerralla eri suuntaan ja jatkaa laukkaamista kulman kohdalle, josta siirryttiin raviin. En tarkkaan muista, että täytyikö vielä lyhyellä sivulla tehdä ympyrä.

Ensimmäisillä kerroilla Gerda nosti vähän liian hitaasti laukan ja muutama rikko tuli lyhyellä laukkapätkällä, mutta jos jotain positiivista, niin Gerda on rauhoittunut laukkaamisessa todella paljon, eikä vain kaahota menemään. Muutaman kerran tuli hiukan oikaistua, mutta sen jälkeen pääsimme pidemmälle halkaisijalla ja saimme siinä paremman kulman.

Muutamien kertojen jälkeen muutimme tehtävää siten, että nostimme laukan käynnistä ja laukkasimme lyhyen sivun päätyyn asti, jossa teimme laukassa pääty-ympyrään. Siitä raviin ja takaisin käyntiin.

Tämä tehtävä meni meiltä ihan hyvin. Muutamalla kerralla Gerda olikin lähdössä väärään suuntaan ja kerran tunsin, kun jalassani ihan muljahti jokin, kun Gerda oli lähdössä toiseen suuntaan ja itse toiseen suuntaan. Voikohan johtua nopeasta suunnan vaihdoksesta tämä muljahdus. Laukannostot menivät ihan ok. Muutama rikko tuli raviin, mutta pääasiassa laukat sujuivat ihan kivasti, kunhan itse muistin istua tarpeeksi syvälle satulaan.Laukkailujen jälkeen siirryimme hetkeksi käyntiin ja annoimme ponien vähän levähtää, jonka jälkeen aloitimme tekemään ravissa kolmikaarista kiemurauraa. Ravissa Gerda tuntui ihan hyvälle ja poni taipui ihan kivasti. Poni olisi tosin voinut vähän edetä enemmän eteenpäin. Muutamien kolmikaaristen jälkeen siirsimme ponit käyntiin ja annoimme pidempää ohjaa.

Itselle ei jäänyt tunnista kovinkaan hyvä fiilis, sillä tuntui ettei mikään meinannut onnistua ja tosiaan poni kuikuili ihan liikaa koko tunnin ajan. Toisaalta ehkä nämä ei niin onnistuneet kerrat vain kehittävät entistä enemmän, mutta tuntui kuitenkin siltä, että ne omat virheet korostuivat poikkeuksellisen paljon. Ensi kerralla tietää sitten, missä on parannettavaa, joten toivottavasti silloin menee paremmin.


Tällä viikolla torstain tunti jääkin minulta välistä, mutta sen sijaan menenkin korvaamaan huomenna eli tiistaina. Kiitos kuitenkin, että luit tämän postauksen tänne loppuun saakka. Olisi kiva kuulla, miten teillä on mennyt viime aikoina olleet koulutunnit.

2 kommenttia:

  1. Miusta tää oli tosi hyvä ja pitkä postaus, ja kuvatkin oli tosi hienoja👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit, vaikka postaus ei ollutkaan lyhyimmästä päästä!

      Poista