-->

maanantai 28. toukokuuta 2018

Enemmän kuin tyytyväinen

Perjantaina 25.5. oli kauan odotettu päivä, jolloin sai taas pitkästä aikaa vetää kisahousut jalkaan ja väsätä nutturan hiuksiin koulukisojen merkeissä. Tällä kertaa pääsin kisailemaan toivomallani ponilla, Gerdalla ja ratana toimi C-merkin kouluohjelma.

Gerdan kanssa kävimmekin 18.5. ollessa kouluvalmennuksessa, josta kirjoitinkin postausta tänne blogiin. Valmennus ei sujunut meidän osalta kovinkaan loistokkaasti, mutta kaikesta huolimatta siitä oli meille hyötyä kisoja varten. Itse en päässyt ratatreeniin torstaina omalle tunnille, mutta sen sijaan kävinkin korvaamassa jo alkuviikosta, tiistaina. 

Tunnilla menin Gerdalla ja meillä meni paljon paremmin kuin valmennuksessa. Gerda kuunteli tosi kivasti ja toimi hyvin. Tunnilla aluksi verryttelimme B-merkin tehtävien parissa, sillä lähes kaikki muut siltä tunnilta osallistuivat B-merkkiin. Verryttelyn jälkeen tulimme kaikki radat läpi yksitellen ja sillä aikaa kaikki muut olivat pellon puolella, jossa sai mennä askellajeja. Me olimme Gerdan kanssa ensimmäiset radan suorittajat ja Gerda toimi oikein mukavasti. Tunnista jäi todella hyvä fiilis ja innolla jäin odottamaan kisapäivää.

Iso kiitos kaikille kuvaajille!
(c) Ida Kähö

Gerdalla oli ratsastanut yksi ratsastaja ennen minun rataa raviluokassa, joten poni oltiin verrytelty hyvin ravissa ja käynnissä ennen kuin itse kiipesin ponin selkään. Verkassa kävelin ensin jonkin aikaa, jonka jälkeen siirsin ponin raviin ja ravissa tein ympyröitä sekä muutamia pysähdyksiä. Ravailujen jälkeen otin vielä muutamia laukkapätkiä käynnistä. Verryttelystä jäi kuitenkin hyvä fiilis ja Gerda kulki kivasti.

Kun oli oman vuoroni aika siirryin alakentältä yläkentälle ja siellä ravasin kentän ympäri ja käytiin kurkkaamassa tuomaripääty, jottei se koituisi radalla meidän kohtaloksemme. Gerda ei onneksi ollut moksiskaan tuomarin sijainnista, joka olikin pelkästään vain positiivinen asia.

(c) Sara Laakkonen

(c) Alina Tervonen

Lähtömerkin jälkeen siirryin keskihalkaisijalle, jossa oli I:ssä pysähdys ja tervehdys. Se meni ihan hyvin, mutta Gerda olisi voinut lähteä vähän napakammin takaisin raviin. C:stä käännyttiin oikealle, josta M-E-lävistäjä, jossa tehtävänä oli tehdä askeleen pidennys keventäen. Aluksi Gerda lähti ihan tehokkaasti liikkeelle, mutta hyytyi vähän loppua kohden ja tämä ehkä jäi hiukan ärsyttämään. Heti tämän lävistäjän jälkeen oli B:stä H:hon lävistäjä ja sen aikana I:ssä neljän askeleen verran käyntiä. Tämä lävistäjä meni meiltä oikein hyvin ja siihen olenkin tyytyväinen. Lävistäjän jälkeen oli siirtyminen käyntiin.

Käynnissä Gerda liikkui reippaasti eteenpäin, vaikka C-pääty oli aika pehmeä. Tehtävänä oli nostaa C:stä laukka ja laukata kaksi seuraavaa pääty-ympyrää. Laukannosto tähän suuntaan oli meidän koko radan huonoin osuus, sillä se meni ihan huolella ravin kautta. Pääty-ympyrät menivätkin kuitenkin oikein mainiosti laukannostosta huolimatta. Gerdan kanssa siirryttiin turhan aikaisin raviin, mutta kuitenkin sen verran myöhään, ettei olisi kannattanut nostaa laukkaa enää uudelleen.

(c) Emilia Nerg

(c) Emilia Nerg

(c) Alina Tervonen

Ravisiirtymän jälkeen B:stä täyskaarto X:n kautta R:ään. Se sujui muuten ihan hyvin, mutta matkan varrella meinasi tulla yksi käyntisiirtymä, mutta sen sain korjattua nopeasti raville. M:stä siirtyminen keskikäyntiin, jonka jälkeen C:stä uudelleen laukannosto käynnistä. Tällä kertaa laukka nousi napakammin ja ympyrätkin onnistuivat hyvin. Tällä kertaa siirtyminenkin raviin sujui oikeaan aikaan.

Toisessa suunnassa tehtiin myös täyskaarto, mutta vain E:stä S:ään ja se sujui paremmin edelliseen kertaan verraten. Sen jälkeen täytyi ravata puolet kentästä ja R:stä kääntyä leveyshalkaisijalle, jossa I:ssä pysähdys. Ravissa Gerda sujui mukavasti eteenpäin ja pysähdys oli ihan ok. Takaisin raviin poni olisi voinut siirtyä hieman napakammin, sillä nyt meillä tuli muutama käyntiaskel ennen raviin siirtymistä.

(c) Ida Kähö

(c) Alina Tervonen

Lopuksi oli vielä keskihalkaisijalle meno, jossa G:n kohdalla pysähdys ja tervehdys. Pysähdys oli vähän hätäinen ja olisi pitänyt odottaa ennen tervehdystä, mutta turha sitä on näin jälkikäteen murehtia. Olen kuitenkin Gerdaan enemmän kuin tyytyväinen, sillä saatiin prosentit 71.39% ja niillä oltiin todennäköisesti kuudensia kolmestatoista, eli 6/13.

Oman radan jälkeen menimme ottamaan kaverini kanssa muutamat kuvat minusta ja Gerdasta, jonka jälkeen vein Gerdan talliin odottelemaan hetkeksi aikaa seuraavaa ratsastajaansa. Oli kyllä kokonaisuudessaan mahtava kisapäivä ja jäi kyllä niin hyvä fiilis, kun tuo poni on vaan niin super!

(c) Sara Laakkonen

(c) Ida Lehtonen

Tässä kuitenkin tämä postaus, olisi kiva kuulla millaisia kisakuulumisia teillä on viime ajoilta. Tai jos niistä ei ole kerrottavaa, niin olisi kiva lueskella kivoja kommentteja, jos vaikka niistä joku eksyisi kuukauden kommentiksi.

6 kommenttia:

 1. Oli kyl tosi kivaa luettavaa. Miusta siun tyyli kirjottaa on tosi kiva joka tekee näist viel kivempia lukea. Ja sie osaat selittää nää asiat kans tosihyvin. Eli siis oli kaikin puolin kiva postaus.

  VastaaPoista
 2. Miusta tää oli tosi kiva postaus koska sie osasit kirjoittaa sen hyvin, ja varsinkin toi kisa kohta oli tosi kivasti kirjoitettu! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Tosi kiva, että tykkäsit postauksesta ja erityisesti juuri tuosta kohdasta, missä kerroin kisoista.

   Poista
 3. On kyllä mahtavaa, että sä pääset kisaamaan vaikkei sulla omaa hevosta olekaan! Mä olen kisannut vain yksissä tallikisoissa ja niistäkin on jo muutama vuosi aikaa.. :D Tää oli taas todella kiva postaus! :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on kyllä hienoa, että ratsastuskoulumme mahdollistaa kisaamisen omissa tallikisoissa. On se kisaaminen kuitenkin kivaa ja antaa hiukan jännitystä tähän ratsastusharrastukseen. Mutta, kiva jos pidit postauksesta!

   Poista