-->

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Operaatio paremmaksi ratsastajaksi

Kevään ensimmäiset hypyt ulkona otettiin viime torstaina erikoisempien esteiden merkeissä. Tunnin pääsinkin menemään toivomallani ponilla, Gerdalla. Tuntia odotin kyllä innoissani, mutta silti vähän jännittyneenä, miten tunti mahtaakaan oikein mennä. Gerda nyt kuitenkin on tunnetusti vähän omanlaisensa esteponi.

Kuvista iso kiitos:
Ida L, Viivi Va, Sara L, Venla B & Heidi N

Aluksi tsekkasimme paikaltaan meidän kaikkien kevyetistunnat sekä esteistunnat. Tämän jälkeen aloitimme tekemään tunnin ensimmäistä tehtävää, jossa tehtiin kevyessä istunnassa loiva kiemuraura, jonka keskellä teimme käyntiin siirtymisen. Tämän lisäksi saimme tehdä ympyröitä halutessamme. Tätä tehtävää teimme molempiin suuntiin. Lisäksi teimme jossain välissä tehtävää ilman käyntiin siirtymistä sekä myös esteistunnassa. 

Gerda kulki ihan kivasti tässä tehtävässä. Ensimmäisellä kerralla oli vähän hakemista tasapainon kanssa käyntiin siirtymisellä kevyessä istunnassa, mutta sen jälkeen tehtävä alkoikin sujumaan käyntiin siirtymisen osalta paremmin. Gerda taipui ehkä vähän huonosti, mutta muuten ravissa Gerda oli hyvä ratsastaa. 

Ravissa tehtyjen verryttelyjen jälkeen otimmekin laukkaa kenttää ympäri. Laukkasimme joko kevyessä tai esteistunnassa. Laukassa Gerda tuntuikin mukavan rauhalliselta ja kuunteli hyvin, eikä kaahaillut. Laukkailujen jälkeen pidimmekin juomatauon sekä kävelimme hetken aikaa pitkin ohjin. Kentälle meille oli asetettu kolme estettä, jotka olivat vähän erikoisempia esteitä. Aluksi hyppäsimme kaikki esteet yksitellen, jonka jälkeen yhdistimme ne radaksi. Ensimmäinen yksittäinen este oli sianselkä. 

Ensimmäisellä kerralla tulimme sen Gerdan kanssa vähän pienempänä ja sille mentiin hieman empien, mutta kannustuksen jälkeen pääsimmekin esteestä yli hienosti ongelmitta. Tulimme tämän heti uudelleen siten, että alas otetut puomit olivat nyt paikoillaan, mutta Gerda vähän silloinkin empi ja meinasi mennä ohi, mutta pääsimme kuitenkin esteen yli puhtaasti. Tulimme esteen vielä uudelleen, kunhan kaikki olivat kerenneet mennä edellisen kerran. Se meni Gerdan kanssa kuitenkin hyvin. Niin hieno poni! 

Toisena esteenä tulimme kulmaa, joka oli lävistäjällä. En tarkalleen muista, mitenkä ensimmäinen lähestyminen tapahtuikaan, mutta Gerda empi kuitenkin ja saattoi kieltää tai sitten hyppäsimme esteen ensimmäisellä yli. Tämänkin Gerda suoritti odotettua paremmin!Viimeinen yksittäinen este olikin vesimatto, joka esitti hautaestettä. Tiesin jo ennen meidän hyppyvuoroamme, että poni todennäköisesti tulee kieltämään esteelle, joten näytin Gerdalle estettä muutamankin kerran ennen kuin hyppäsimme. No eipä niistä näytöistä ollut kovinkaan paljoa hyötyä, koska Gerda pysähtyi yhtäkkiä ennen estettä ja heivasi minut tehokkaasti maan tasalle. Ei onneksi sattunut muksahdus, mutta näin jälkikäteen on alkanut tuntumaan tippuminen kädessä.

Tippumisen jälkeen menin saman tien takaisin ponin kyytiin ja hyppäsin haudan päättäväisesti yli aikamoisella jättiloikalla. Esteen jälkeen jatkoin suoraan kentän ympäri ja hyppäsin haudan uudelleen yhtä eksoottisella hypyllä kuin edelliselläkin kerralla.


Kuvistakin huomaa Gerdan eksoottiset hypyt, kun näihin hyppyihin on vähän jokseenkin haasteellista päästä mukaan ja sen huomaa myös istunnastakin.

Yksittäisten hyppykertojen jälkeen yhdistimme kaikki esteet radaksi. Ensimmäisenä esteenä oli hypätä pitkällä sivulla oleva sianselkä. No arvaatte varmaan mitä tapahtuikin, kun laukkasimme rentoa laukkaa kohti estettä ja hiukan ennen estettä Gerda pistikin stopit päälle ja väisti varsin tehokkaasti sivulle. Kohta tajusinkin olevani pyllyllään maassa. Tämäkään ei sattunut. Sen jälkeen hyppäsimme kuitenkin esteen uudelleen ja pääsimme hyvin esteen yli uudella yrittämällä.

Seuraavana lävistäjällä olleesta kulmaesteestä koituikin tunnin haasteemme. Siinä vaiheessa alkoi ehkä vähän omakin hermo mennä, kun poni kielsi, tai no, meni ohi useamman kerran. No useamman yrittämän jälkeen menimme esteelle ravissa ja vihdoin ja viimein pääsimme hyvin esteestä yli.

Sen jälkeen tulimme pitkällä sivulla haudan. En tarkalleen muista pääsimmekö tästä yli ensimmäisellä kerralla vai yhden kiellon kautta. Tämän jälkeen oli kuitenkin tarkoitus jatkaa suoraan samassa suunnassa sianselälle, mutta päädyimme Gerdan kanssa vaihtamaan suuntaa, jotta päästäisiin paremmin esteestä yli ilman hämmentämättä Gerdaa vaihtuneella suunnalla. Tämä kuitenkin meni hyvin jo heti ensimmäisellä kerralla yli!
Lopuksi menimme vielä hyppäämään pellolle bankettia. Menimme sen ensin kerran alas käynnissä. Ajattelin, että Gerda olisi vähän jännittänyt bankettia, mutta sehän meni sen oikein mainiosti. Kun kaikki olimme tulleet banketin alas. Sen jälkeen kerkesimme tulemaan sen vielä ravissa ylös. Banketti meni ylöspäinkin oikein mallikkaasti ja olinkin varsin tyytyväinen Gerdan suoritukseen! Poni osasi kyllä yllättää!

Sen jälkeen menimme takaisin kentälle ja kentällä teimme ravissa vielä verryttelyt. Lopuksi Gerda kulki oikein mukavasti omalla moottorilla eteenpäin. Se olisi tosin voinut taipua hieman enemmän ympyröillä. Ravailujen jälkeen siirsimme ponit käyntiin ja annoimme pidempää ohjaa. Tunnista jäi kyllä oikein hyvä fiilis ja toivoinkin Gerdaa seuraavalle tunnille, joten toivotaan parasta, että pääsen jatkamaan Gerdan kanssa siitä mihin me oikein jäätiinkään.Nyt pitkästä aikaa estetuntipostausta tosin vähän erikoisemmasta estetunnista. Nyt lähiaikoina on tulossa varmasti enemmänkin näitä tuntipostauksia, joten toivottavasti jaksatte vielä lueskella näitä. Tämä postaus oli tässä, kertokaahan oletteko te päässeet hyppäämään vielä maasto- tai erikoisesteitä.

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Tykkään lukee näit postauksii ku nää on just sopivan pitusii ja kirjotat kival taval. Oli myös kivoja kuvii.❣️��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukava kuulla, että postaukset ovat juuri sopivan pituisia siun makuun.

   Poista
 2. Kiva postaus! Komppaan Pihlaa, sun postauksia on älyttömän kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Matzu! Mukava kuulla, että tykkäät postauksieni lukemisesta!

   Poista
 3. Kiva postaus! Onneksi ei sattunut tippumisissa pahemmin, ja Gerdan stoppailuista ja muista temppuiluista huolimatta tunnista jäi onnistunut sekä hyvä fiilis. Vähän erikoisemmat esteet ovat kyllä kivaa vaihtelua perus pystyihin ja ristikoihin. Oikein kivoja kuviakin postauksessa! Pääsisipä itsekin jo hyppäämään, mutta hyppäämisen sijaan pääsen onneksi huomenna kisaamaan parissa tölttiluokassa 👍🏻

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onneksi ei tosiaan nuo tippumiset sattuneet ja jäi kyllä kaikista temppuiluista huolimatta hyvä fiilis. Jep, erikoisemmat esteet ovat kyllä mukavaa vaihtelua perusesteisiin, vaikka toki niidenkin hyppääminen on ihanaa vaihtelua kouluratsastukseen. Toivottavasti siekin pääset pian hyppäämään!

   Poista
 4. Ihan tosi hyvä postaus, tosi hienosti kirjoitit omia fiiliksiä ja avasit tehtävien kulkua! Propsit siitä, että nousit takaisin selkään ja jatkoit hyppäämistä, minulle iskee helposti lukko päälle, jos sattuu jotakin, jolloin en enää oikein pysty ratsastamaan ja eihän se hevonen sitten enää ainakaan siitä yli mene :P Ollapa rohkea, niinkuin sinä olet! :)
  Odotan innolla heinäkuuta ja mahdollisia maastoeste-tunteja- kuten varmasti Pillerikin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Siiri! Mukava kuulla, että tykkäsit! Ja tuo selkään nousu on ollut aina miulle ihan päivän selvä asia ja aina on vain lähdetty entistä vahvempana tippumisen jälkeen takaisin satulaan. Sanoisinko näin, että nuo tippumiset kasvattavat vain aina kerta kertansa jälkeen! Toivottavasti teillä tulee olemaan Pillerin kanssa mahtavat estetunteja, sillä se puuha on aina niin erilaista, mutta mukavaa!

   Poista