-->

tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulukuun erikoiset: Näin teet ifolorkirjan

Moikka! Tänään on itsenäisyyspäivä ja ajattelin kirjoittaa teille postauksen mistä saattaisi olla, ehkä hyötyä joululahjojen miettimiseen! Toivottavasti tämä ei tule liian myöhään. Pidemmittä puheitta mennään suoraan postauksen pariin! ->

Ajattelin tosiaan tehdä teille ohjeen miten teen ifolorilla kirjan. Useimmat teistä on saattanut käyttääkkin ifoloria, mutta ajattelin jakaa teille nyt omat ohjeeni ja muutaman vinkinkin tässä samalla!


Ensimmäisenä sinun pitää mennä ifolorin sivuille. Sinne pääset tästä! Sieltä sivuilta sinun pitää valita kuvakirjat ja klikata siitä. Sen jälkeen pääset sivulle missä on erilaisia kirja vaihtoehtoja. Itse käytin tämän teossa Spriral-kuvakirjaa. Sen jälkeen klikkaa siitä minkä kirjan haluat. Kun olet valinnut sopivan vaihtoehdon näkymä on tuollainen niin, kuin tuossa yllä olevassa kuvassa. Sen jälkeen paina sinisellä ympyröidystä kohdasta "Tee ja tilaa"!


Kun olet klikannut "tee ja tilaa" kohdasta näkymä on tälläinen. Itse lataisin ifolor kirjojen teko sovelluksen. En ole koskaan tehnyt tuolla netissä vaihtoehdolla, joten nyt tämäkin kirjan ohje on tehty tuolla kuva ohjelmalla! Paina kohdasta "Lataa ohjelma ilmaiseksi".


Seuraavaksi sinun tarvitsee valita vain oikea vaihtoehto tietokoneellesi ja ladata se! Lataus pitäisi onnistua ilman muita ongelmia!


Kun olet saanut ladattua sovelluksen avaa se ja näkymän pitäisi olla aika lailla tällainen. Sieltä valitset "Uusi kuvakirja" ja sen jälkeen tulee taas kirjat joista pitää valita se minkä kirjan haluat!



Kun olet saanut kirjan valittua saat muokattua kirjan kokoa ja sivumäärää. Jos kirja on isompi hinta on kalliimpi ja mitä enemmän sivuja sitä kalliimmaksi se tulee! Sen jälkeen seuraava. Sieltä tulee sitten kirjan nimeäminen ja se on hyvin yksinkertaista. Ei ole mitään väliä mitä siinä lukee, koska se nimi ei tule  lukemaan missään!


Kun olet selvinnyt alusta alkaa se itse tekeminen. Alkuun kirja näyttää hyvin tyhjältä, mutta sitten se täyttyy kun lisäät kuvia ja muita erikoisuuksia! Sinisellä olen ympyröinyt vasemmasta yläkulmasta kohdan missä lukee "Kirja, Kuvat, Design ja muokkaus" Jokaisesta kohdasta kerron, kunhan etenet tätä postausta eteenpäin! Mutta tuosta kirja kohdasta näet kokonaisuuden kirjasta kunhan selaat noita sivuja vain alaspäin!


Seuraavaksi kuvat ja teksti! Ensimmäisenä sinun pitäisi valita kuvat ja sitten siitä alta kansio tai kohta mistä kuvia haluat ottaa. Sen jälkeen sinun pitää valita se yksi kuva ja siirtää se vetämällä kuva kohtaan. Kuvan ei tarvitse olla kuva kohdassa mutta jos on valmiit ulkoasut ja ne näyttävät silmääsi hyvältä kannattaa hyödyntää niitä kuva kohtia!
     Tekstiä saat tekstikohdasta. Paina siitä ja valitse fontti ja fonttikoko. Sitten voit kirjoittaa! Tekstiin saa myös tehtyä perus muokkaukset: Paksutettu, Kursivoitu, alleviivattu ja värin vaihto.


Seuraavana design. Kun valitset design siitä tulee heti ensimmäisenä "Kannet ja sivupohjat"  Sieltä voit vaihtaa ulkoasua mieluiseksesi! Niitä on paljoon erilaisia ja mielestäni niitä kannattaa hyödyntää jos sieltä löytyy sopiva ulkoasu!


Designillä jatketaan! Seuraavana taustat jotka voit laittaa kirjaan kuvien taustalle! Taustojakin on hyvin paljon eri vaihtoehtoja! Taustan saat, kun olet valinnut taustan, vedä se kirjan sivun luokse. Reunoille tulee tekstit "tausta oikealle" "tausta vasemmalle" tai "tausta aukeamalle". Vedä tausta siihen kohtaan mihin sen haluat ja sitten se on hyvä! VINKKI: Kannattaa käyttää jokaisella sivulla yhtä ja samaa taustaa, ettei kirjasta tule liian sekava!


Sitten kehykset! Ne löytyvät samasta design kohdasta! Ensimmäisenä olen ympyröinyt kohdan "Omat kehykset" eli siellä voi tehdä itse haluaman laiset kehykset, mutta seuraavassa kohdassa opastan niiden tekemisestä! Mutta ifolorilla on myös valmis valikoima kehyksiä! Kehykset kuvaan saat samalla tavalla vetämällä! Valitset kehyksen ja vedät kuvan kohdalle!



Nyt omat kehykset: Ensimmäisenä kannattaa valita tyyli. Nämä ohjeet ovat ensimmäiselle kohdalle eli siihen missä lukee "Varjo". Kun olet valinnut tyylin asetuksia muuttelemalla saat kehyksistä omanlaiset. Sieltä voit vaihtaa väriä muokata varjoja ja reunojen kehyksen reunojen kokoa! VINKKI: Itse suosin omatekemiä kehyksiä jos haluat perus kehykset! Niistä saat omanlaiset ja sopivan levyiset kehykset!


Sitten miten kuvan kokoa voit muokata: Klikkaa kuvasta ja siihen tulee tuollaisia pieniä neliöitä! Niitä säätelemällä saat kuvista suurempia ja pienempiä!


Lisää kuvaa voit säädellä, kun klikkaat kuvasta ja siihen tulee tuohon vasemmalle tuollaiset jutut! Siitä olen ympyröinyt tuon alemman josta pystyt sovittamaan kuvan paremmin oikealle paikalle liikuttelemalla kuvaa! Kuvaa pystyt myös  zoomaamaan tuosta yläpuolella olevasta ympyröidystä jutusta!


Sitten miten voit muokata kuvia vähän enemmän esim. kiertämään yms. Ensimmäisenä sinun pitää klikata jotain kuvaa ja sen jälkeen tuolta ylhäältä "Muokkaa"! Sitten tuosta ympyröidystä "Yleistä" kohdasta painat ja siitä tulee lisää muokkaus kohtia! Toivottavasti ymmärsitte. Niitä voitte tutkiskella sitten ihan itse!


Palataan vielä kohtaan Design. Saat itse valittua/lisättyä kuva- ja tekstielemenntejä vetämällä sivuille design -> elementit kohdasta!


Sitten viimeinen ohje! Tämäkin löytyy kohdasta design ja sieltä "Clipart". Sieltä löytyy erilaisia tarroja joita voi liimata ympäri sivuja. Siellä on monenlaisia eri vaihtoehtoja! Kannattaa käydä katsomassa löytyykö sieltä jotain kivoja kohtia teidän kirjoihinne!

Kirjan pystyy tallentamaa vasemmasta yläkulmasta jos et kerkeä tekemään sitä kerralla loppuun! Kun olet saanut kirjan kokonaan valmiiksi ja haluat ostaa sen paina kohdasta "Lisää ostoskoriin"!

Mitäs piditte tälläisestä postauksesta? Ajattelin vielä jakaa teille videon jossa näette koko lopputuloksen ja mitä kaikkea erilaista tällä ifolorilla pystyy tekemään! Nauttikaa videosta ja kertokaahan tietysti mitä piditte postauksesta!





8 kommenttia:

  1. Siis WAU! Ihan uskomatonta, sain ihan äly hyviä vinkkejä ja video oli itse täydellisyys pitkästä aikaa!! Ihan pakko sanoa, mutta suorastaan rakastuin tähän postaukseen! Siis niin ihana postausss!!!!

    Tammi ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä oli jotain hyötyä! :) Ihanaa lukea tuollaisia kommentteja!

      Poista
  2. Oi, määki haluan tehdä tällaisen! Superkiva postaus Aino! :)

    toverit.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pidit! Teeppäs ihmeessä jos kiinnostaa nyt joululomalla, kunn aikaakin varmaan on!

      Poista
  3. Todella kiva ja erikoinen postaus!
    Iso peukku :)

    VastaaPoista
  4. Tykkäsin!❤ Ihana postaus!❤
    Henriika

    VastaaPoista