-->

torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukuun erikoisemmat: Millaisia kommentoijia on?

Moi! Ihan hullua ajatella, että tänään alkaa loma ja jouluaattokin on ylihuomenna! Miten tämä aika osaa mennäkkin näin nopeasti? Ajattelin kirjoittaa teille postauksen missä haluan jakaa erilaisia kommentoija tyyppejä. Tästä postauksesta voi tulla erilainen mitä yleensä blogissani on, mutta ei anneta sen häiritä! Kaikki esimerkit on otettu omasta blogistani!!

1. Kaiken ympäri kehuja

Yleensä jokaiseen blogiin, johon kommentoidaan aktiivisesti on tullut edes yksi kommentti missä blogi ja kaikki kehutaan maasta taivaisiin. Itselläni näitä ei tule kovinkaan usein, mutta kumminkin on muutamia tullut. Mielestäni maasta taivaisiin kehunta menee jo hiukan yli ja joskus se saattaa jopa tuntua siltä, ettei sitä oikeasti edes tarkoiteta. Halutaan vaan blogin kirjoittaja hyvälle mielelle.

(nyt kun aloin selailemaan niin eihän niitä maasta taivaiseen kommentteja ole tullutkaan hurjasti. Tässä kumminkin yksi , mikä ei ole niinkään ympäri kehuttu)

Esimerkki: Voi Aino, onnea! Loru on minusta kyllä enemmänkin kuin paras narttu, sillä onhan se niin suloinen<3 Onnea ensi kisoihin! Täydellinen blogi sulla myös!<32. Anonyymit

Anonyymien kommentteja on tullut blogiini todella vähän. Olen tästä, jopa hiukan yllättynyt! Anonyymit ovat siis henkilöitä, jotka eivät halua kommentoida nimellään tai ei omista google-tiliä. Yleensä jos saat negatiivisen kommentin se on anonyymiltä. koska he eivät uskalla kommentoida omalla nimellään jos jotain negatiivista on kommentoitavana. Tosin myös niitä positiivisakin kommentteja on tullut anonyymeiltä.

Esimerkki 1: Kaikki (kuvat) oli ihania! Mutta 5 ja 13 oli lempparit.
Esimerkki 2: Et ole hyvä!

3. Kommentteihin panostajat ja ei panostajat

En osaa selittää kovinkaan hyvin mitä tarkoitan panostamisella, mutta "mietitty" ja hyvin kirjoitettu ja rakentavaa palautetta/positiivista palautetta antava kommentti. Blogimaailmassa näitä panostettuja kommentteja näkyykin aika paljon ja tuntuu, että aika usein samat kommentoijat panostaa kommentteihinsa.
     On myös niitä kommentoijia jotka eivät jaksa panostaa ollenkaan ja vastaa lyhyesti ja ytimekkäästi. Toki joskus sekin saattaa olla kivempi vaihtoehto, kuin panostettu kommentti.

Esimerkki panostetusta kommentista: Hyvät vastaukset! Mustakin oli tosi kiva vastailla kysymyksiin ja jotenkin haluisin nyt taas heti vastata uusiin juttuihin :D mutta ehkä sitten joskus taas!
Pakko todeta, että sillä ajalla mitä minä olen blogiasi seurannut (varmaan kohta n. Vuoden) niin oot kyllä kehittynyt tekstintuoton osalt huimasti! Tekstisi eivät ole enää ihan mitään pikku lastenjaaritteluja vaan ihan asiallisesti kirjoitettua! Jatka samaan malliin! ;)

Esimerkki panostamattomasta kommentista: Tosi kiva postaus!


4. Kommentoija kuka väkisin yrittää muodostaa kommentin

Luulen että blogimaailmassa on myös tälläisiä, en ole varma mutta omallani kohdalla tämä toteutuu joskus. Yleensä kun yrittää kommentoida väkisin kommentista ei tule niin kiva minkä sen ajatteli olevan ja se on myös hiukan tönkkö. Kun väkisin yrittää muodostaa kommentin se ei varmaankaan ole vain pelkkä "hyvä postaus" vain jotain muuta.

Esimerkki kommentti jonka olen itse kommentoinut jonkun muun blogiin: 1, 4 & 7. Kaikki kuvat ovat kyllä tosi upeita ja varsinkin tuo 4! Aurinko tuolla taustalla on kyl tosi ihana :o! Hyvä postaus!

5. Kommentoija kuka selaa vain kuvat

Itse kuulun välillä tähän osioon ja uskon aika monen muunkin kuuluvan. Yleensä tylsän tekstin tultaessa selaa vain kuvat jos ne ovat laadultaan hyviä ja ison kokoisia. Jos ne ei ole edes sitäkään en edes kommentoi koko postaukseen. Mielestäni blogiini on tullut näitä "Hyviä kuvia!" kommentteja jokseenkin aika vähän.

Esimerkki: Ihania kuvia<3.Mitä piditte tälläisestä postauksesta? Oletteko te samaa mieltä näistä kohdista, onko mitään lisättävää? Olisi tosi kiva kuulla mitä piditte ja haluaisitteko tulevaisuudessakin näitä "eri ihmistyypit" postauksia?! :)

11 kommenttia:

 1. Samaa mieltä kyllä:) En varmaan itse osaisi tällaista postausta kirjoittaa xD mutta hyviä jouluja ja hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon kyllä, että osaisit! Ei tämä niin vaikeaa ole!

   Poista
 2. Hahah, tunnistin itseni vähän turhankin monesta kohdasta :D Kommentointini riippuu aina siitä, millä mielellä olen ja jos joskus jaksan kirjoittaa pitkiä kommentteja, niin välillä saatan kirjoittaakin vain sen "Olipas kivoja kuvia!" -kommentin.. :D Mutta hei, tää oli oikein mielenkiintoinen postaus, hauska aihe ainakin! Tee ihmeessä jatkossakin samantyylisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan itseni myös melkein jokaisesta kohdasta! Oikeastaan koko kommenttisi on vähän niin, kuin minä ja kommentointini. Kiva jos pidit tästä postauksesta, varmaan jatkossa tulossakin samanlaista postausta tulossa!

   Poista
 3. Hyvin rakennettu postaus, aikalailla asiaa täynnä! Itse arvostan ehkä kaikkein eniten niitä asiallisesti kirjoitettuja rakentavaa palautetta sisältäviä kommentteja, tai sitten niitä kommentteja, joissa kerrotaan omista kokemuksista - niitä on aina yhtä kiva lukea kommenttiboksista. Itse en edes edellytä oman mieleni sisällä lukijoilta kovin ahkeraa kommentointia, puhumattakaan siitä, että jaksaisi kirjoittaa monen rivin kommentin, johon on käytetty aikaa. Minulle katsojaluvut puhuvat puolestaan, mutta ainahan on mukavaa, jos joku jaksaa kirjoittaa edes sen "hyvä postaus ja ihania kuvia!"-kommentin.
  Usein haluan itse kirjoittaa jollekin edes pienen kommentin/viestin siitä, että olen lukenut postauksen ja pitänyt siitä. Mielestäni lyhyt ja ilman ajatusta kirjoitettu kommentti on kuitenkin parempi, kuin ei yksikään kommentti.

  Muuten kirjoitit kyllä postauksen erittäin hyvin ja kivasti, mutta jotenkin minulle tuli tästä vähän kapeakatseinen kuva. Sain tekstin kautta sellaisen käsityksen, ettet oikeastaan pidä arvossa muita, kuin pitkiä ja ajatuksella kirjoitettuja kommentteja. Muuten kyllä oikein kiva postaus - näitä olisi kiva nähdä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ja rakentavasta kommentistasi! Tarkoituksenahan minulla oli kertoa vain erilaisia kommentoija tyyppejä, tietysti saatoin osittain mainita jossakin välissä, että pidän pitkistä ja ajatuksella kirjoitetuista kommenteista, mutta todellisuudessa pidän jokaisesta kommentista mikä tänne blogiini julkaistaan! Ja tietysti myös niistä anonyymien kommenteista, ne vasta hauskoja on!

   Aina, kun laitan edes johonkin postauksen loppuun, että muistakaahan kommentoida, onhan se ihan kiva, että tuntemattomat ihmiset kommentoivat minun kirjoittamiin teksteihin. Mutta kyllä katselukerrat ovat ehkä ne kivempia kuin ne kommentit!

   Kiitos vielä hyvästä kommentistasi, näitä varmasti tulossa myös jatkossa!

   Poista
 4. Tosi hyvin kirjoitettu postaus! Pystyn samaistumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmasti moni muukin pystyy samaistumaan tähän! Kiitos!

   Poista
 5. Kivasti kirjoitettu postaus! Pystyin samaistumaan moneen. Välillä tulee panostettava oikein kunnolla ja joskus vaan antaa pienen ilmoituksen siitä, että on lukenut postauksen. Kaikki kommentit piristää kuitenkin jollain tapaa! :) En tiiä oliko tää postaus huumorilla tarkoitettu, vai ihan tosissaan, mutta sait hymyn huulille moneen otteeseen, koska esimerkkikommentit ja perustelut oli kivat! Ehdottomasti tälläisiä postauksia lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Pystyn samaistumaan kommenttiisi! Näitä luultavasti tulossa lisää!

   Poista