-->

lauantai 30. joulukuuta 2017

Kiviojan syyskauden parhaimmat palat

Postailusta tulikin pikkutauko joulukalenterin vuoksi, mutta tänään ollaan taas täällä uuden postauksen parissa. Tällä hetkellä tallillamme on joulutauko ja lisäksi ratsastuksessa syyskausi on tullut päätökseen viime viikon torstaina 21.12.2017. Paljon hyviä muistoja koko kaudelta ja paljon kaikenlaista on tullut koettua tämän syksyn aikana. Vuoden 2016 kevät- ja syyskausien sekä vuoden 2017 kevätkauden päätteeksi olen tehnyt postaukset, joissa jaan parhaimpia paljo menneiltä kausilta, joten tänään ollaan samaisen postauksen parissa. Nyt selviää siis miten minun ratsastelut syyskaudella 2017 menivätkään.

01.08.2017 - ratsastusleiri

Syyskausi alkoi ratsastusleirillä, joka olikin koko syksyn kohokohtia ratsastuksen puolella. Leirin toisen tunnin menin Pokemonilla ja silloin pääsimme hyppelemään pieniä esteitä. Esteissä aiheena meillä oli enimmäkseen tekniikka, joten esteiden korkeudet pysyivät suhteellisen matalina. Tunnilla Pokemon oli jokseenkin löysä, mutta paikoittain tuli ihan hyviä pätkiä. Hyppyihin oli välillä hiukan haasteellista päästä mukaan, mutta lopulta tuli niitä onnistumisia esteillä minunkin osaltani. Olen antanut arvosanoja syksyn tunneista, joten laitan ne tähän tekstiosuuden päätteeksi ja tästä tunnista arvosanaksi annoin 4/5. Jos tunnista haluat käydä lukemassa lisää, niin voit tehdä sen tästä!

(c) Nea K.

03.08.2017 - ratsastusleiri

Ratsastusleirimme oli neljä päivää kestävä ja kolmantena päivänä lähdimme koko porukan voimin laavuretkelle. Sen tunnin menin Eetulla ja ponilla oli todella kiva mennä pitkästä aikaa. Lähdimme maastoon ja suuntasimme laavulle. Menomatkalla menimme kaikki askellajit läpi ja Eetu meni todella hyvin, vaikka meitä olikin jonossa jonkin verran, huippu poni! Saavuttuamme laavulle,  söimme makkarat ja keksejä, jonka jälkeen lähdimme kohti tallia. Tällöin menimme ravia ja käyntiä ja kävimme kahlaamassa poneja. Eetu oli järvessäkin todella hyvin, eikä tehnyt mitään tuhmuuksia. Koko reissu meni meidän osaltamme moitteettomasti, joten arvosanaksi olin antanut 5/5. Laavuretkestä voit lukea tästä postauksesta.


03.08.2017 - ratsastustunti

Syksyn ensimmäinen virallinen ratsastustunti oli 03.08 ja silloin pääsin menemään Celestellä koulutunnin. Tunnilla teimme ympyröitä ja puomeja ravissa ja laukassa, mutta laukassa meillä oli puomeista tehty puomikasa. Puomikasalle meillä oli tehtävänä saada mahdollisimman hyvin askeleet puomikasalle ja se onnistuikin meillä oikein hyvin. Celeste oli muutenkin ihan eri poni, mitä se enne on ollut, kun olen ratsastanut sillä. Fiilis oli ihan huippu ja arvosanaksi olin antanut tunnista 4.5/5. Tästä tunnista voi lukea lisää tästä postauksesta.

(c) Nea K.

04.08.2017 - ratsastusleiri

Viimeisenä leiripäivänä toinen ratsastustunneistamme oli maasto- ja erikoisesteitä. Tunnin menin Fionalla, eikä tunti mennyt osaltamme kovinkaan hehkeästi, koska esteet olivat kentän ulkopuolella ratsastajille kuin poneillekin aivan uusia ja omituisissa paikoissa, joten poni kielsi lähes jokaiselle esteelle, eikä vauhtiakaan ponilta irronnut erityisemmin. Onneksi saimme pari hyvää parille esteelle ja niille tulimme ihan reippaastikin. Fiilikset eivät kumminkaan olleet kovinkaan katossa tunnin jälkeen ja arvosanaksi olin tunnista antanut 2/5. Tunnista voit lukea lisää täältä.


17.08.2017 - ratsastustunti

Torstain ratsastustunnilla maastouduimme maastoon hyvin nopeasti syksyllä ja sen tunnin meninkin Gerdalla. Tunti menikin oikein mainiosti ja Gerda oli todella hyvä ratsastaa ensimmäisiä ravipätkiä lukuun ottamatta, jolloin poni oli lähdössä jo laukkaamaan. Sen jälkeen poni olikin hyvin kuulolla ravissa ja käynnissä. Laukassa päästelimmekin menemään ja kovaa. Matkan varrella kävimme myös kahluuttamassa poneja, jossa Gerda säikähtikin polskivaa hevosta, joten sen seurauksena olimmekin hetkessä siellä, mistä käännyimme uittopaikalle. Muuten Gerda oli todella hyvä ja arvosanaksi olin antanut 4.5/5.

(c) Heidi N.

23.09.2017 - ratsastuskisat

Syksyllä Kiviojalla oli vain yhdet kisat ja nekin olivat esteillä. Niihin osallistuin connemaratamma Erinillä, johon sain tutustua elokuun alussa olleen leirin aikana. Luokkana oli c-merkin esteosuus, arvostelumenetelmä oli clear round ja estekorkeus oli korkeimmillaan 60cm. Kisat menivät meidän osalta oikein kivasti ja tavoitteena oli saada puhdas rata, jossa onnistuimmekin. Muutama huono hyppy tuli radalla, mutta tärkeintä oli hyvä fiilis koko suorituksesta ja ponista. Kisoista olin antanut myös arvosanan ja se oli 4.5/5. Tein myös postauksen kisoista ja sen pääset lukemaan täältä.

(c) Nea K.

28.09.2017 - ratsastustunti

Viime syksyn tapaan menimme myös tänä syksynäkin ratsastamaan tunnin sänkipellolle. Sen tunnin meninkin minulle aivan uudella tuttavuudella Emerillä ja poni osoittautuikin oikein kivaksi tapaukseksi. Tunnilla emme tehneet oikeastaan mitään erikoista. Ravasimme ja laukkasimme yhdessä pienellä ympyrällä, mutta sen lisäksi kävimme myös kiertämässä yhtä vähän pidempää lenkkiä. Sitä päästelimmekin menemään loppu tunnista yksitellen laukassa ja silloin tultiin kyllä kavereiden luokse kovaa. Meillä oli ainakin hauskaa. Tunti oli oikein kiva ja arvosanaksi tunnista olin antanut 4.5/5. 

(c) Viivi Va.


13.10.2017 - kouluvalmennus

Kiviojalle rakennettuun maneesiin pääsin ensimmäistä kertaa sen valmistuttuaan Sanna Kosken kouluvalmennukseen, jonne menin Gerdalla. Valmennusta jännäsin hiukan, sillä minulla ei ollut minkäänlaista aavistusta, miten Gerda oikein siihen reagoikaan, mutta poni kulkikin siellä odotuksia paremmin, vaikka jäikin ehkä hiukan pohkeen taakse. Valmennuksessa teimme tempomuutoksia sekä väistöjä. Tempomuutoksissa Gerda toimi oikein kivasti varsinkin hidastuksessa ja väistöt menivät kolme kertaa paremmin, mitä olisi koskaan voinut kuvitella niiden edes menevän. Valmennuksesta olin antanut arvosanaksi 4/5.

(c) Alina Te.

26.10.2017 - ratsastustunti
Ensimmäisen estetunnin pääsin menemään maneesissa Ennillä. Tunnilla teimme vähän enemmän tekniikkaa, eikä esteet olleet erityisen korkeita. Tunnille mentäessä odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, sillä Enni on tunnetusti vähän laiskemman puoleinen poni, Enni yllätti minut jo heti alussa, sillä se oli yllättävän reipas ja liikkui omalla moottorillaan. Esteitä hypätessä Enni hyppäsikin oikein mainiosti. Hiukan erikoinen hyppytyyli tuotti hiukan haasteita siellä selässä pysymisessä, mutta saimme myös muutamia hyppyjä joihin pääsin hyvin mukaan. Viimeisenä esteenä kokeilimme hypätä muuria, joka menikin odotettua paremmin ja pääsimme jopa esteen yli. Tämän estetunnin olin arvioinut 4.5/5.

(c) Viivi Va.

09.11.2017 - ratsastustunti

Toista kertaa syksyn aikana pääsin hyppäämään Eetun kyytiin 09.11. Tunnilla menimme ilman satulaa ja alkuverryttelyjen jälkeen teimme tasapainoharjoituksia sekä leikimme tehtäväleikkiä. Eetu oli alusta alkaen todella kiva ratsastaa ja siltä riitti vauhtia ja vaikka millä mitalla. Laukoissa vauhti pääsikin yllättämään ja pienen tasapainon menetyksen vuoksi lensin hurjasta vauhdista maneesin pohjalle, jonka jälkeen kapusin uudelleen selkään. Laukkojen jälkeen teimme tasapainoharjoituksia, joidenka aikana teimme kaikkea erilaista ja saimme jopa koittaa laukkaamista ilman käsiä. Tunnin lopuksi leikimme vielä tehtävä leikkiä, jossa lensin samalla tavalla kun aiemmin tunnilla. Muuten Eetu oli todella ihana ja tunnista jäi positiivinen fiilis! Postaus tunnista löytyy täältä ja arvosanaksi tunnille olin antanut 5/5.

(c) Jenna P.

23.11.2017 - ratsastustunti

23.11. meillä oli ratsastustunnillamme esteitä ja minä pääsin Etydin kyytiin. Aluksi tunnilla verryttelimme kaikissa askellajeissa sekä tulimme puomeja. Sen jälkeen aloitimme hyppäämään ja lopuksi hyppäsimme muutaman radan. Kokonaisuudessaan tunti meni meidän osaltamme hyvin vauhdikkaasti ja joissain kohdissa Etydi meni turhankin kovaa, eikä jotkut tiet esteeltä seuraavalle onnistuneet sen vuoksi. Onneksi tunnin aikana saimme myös muutamia hyppyjä joista jäi positiivinen fiilis. Tämän tunnin olin arvioinut 2/5.

(c) Viivi Va.

30.11.2017 - ratsastustunti

Marraskuun viimeisellä ratsastustunnilla sain kunnian mennä Gerdalla. Gerda oli onnekseni jo edellisellä tunnilla ja se oli mukavasti lämmitelty siinä vaiheessa, kun hyppäsin Gerdan kyytiin. Tunnilla teimme aluksi etuosakäännöksiä, jotka sujuivat ihan kivasti. Niiden jälkeen tehtiin väistöjä ravissa, jotka sujuivat toiseen suuntaan vähän huonommin, mutta toisessa suunnassa tuli ihan Super hyviä pätkiä ja niissä Gerda hakeutui jo oikeinpäin. Laukat menivät ihan kivasti, tosin teimme laukassa  loivaa kiemurauraa, jolle piti nostaa laukka käynnistä, se ei meinannut ihan onnistua, mutta onneksi saimme sillekin muutaman hyvän pätkän. Tunnista jäi todella hyvä fiilis ja tunti olikin yksi parhaimmista Gerdan kanssa, joten arvosanaksi annoin 4.5/5.

07.12.2017 - ratsastustunti
Syksyn aikana meillä oli monta tuntia joissa menimme ilman jalustimia. Viimeisin niistä oli maneesissa ollut tunti 07.12., jonka menin Pokemonilla. Tunti jännitti minua hiukan, mutta jännitys oli ihan turhaa, sillä Pokemon antoi mennä koko tunnin ajan todella kiltisti ilman jalustimia kaikissa askellajeissa, eikä se saanut mitään päähän pistoksia. Itse tehtävinä teimme loivaa kiemurauraa, siten, että raippa oli nyrkkien välissä ja sen lisäksi meillä oli muutamia tempomuutoksia ja Pokemonin isossa ravissa olikin hiukan haasteellista pysyä kyydissä. Laukassa tulimme hyvin pitkää pätkää kenttää ympäri ja Pokemon liikkui tosi kivasti eteenpäin omalla moottorillaan. Kokonaisuudessaan tunti meni hyvin ja paljon paremmin, mitä olisin odottanut. Arvosanaksi olin tunnista antanut 4/5.

(c) Viivi Va.

21.12.2017 - ratsastustunti


Koko syyskauden viimeisenä tuntina menimme ilman satulaa hiukan rennommissa merkeissä. Sen tunnin menin Celestellä. Aluksi teimme kiemurauraa, joka sujui ihan kivasti. Laukassa tulimme kavalettia ja laukkasimme ympäri kenttää. Alkuverryttelyjen jälkeen leikimme tehtäväleikkiä ja lopuksi tulimme kavalettia hiukan isompana. Tunti meni hiukan vaihtelevalla menestyksellä, sillä Celeste joko ei suostunut liikkumaan, tai sitten se liikkui todella kovaa. Paikoittain tuli ihan hyviä pätkiä, mutta kokonaisuudessaan tunti meni vähän huonommin, joten arvosanaksi annoin 2/5.

(c) Viivi Va.

Kokonaisuudessaan koko syyskausi meni oikein kivasti ja paljon uutta päästiin kokemaan ja oppimaan. Lisäksi on ollut hienoa päästä syksyn ajaksi ratsastamaan sisälle, eikä meidän ole tarvinnut olla kylmässä ja tuulisessa säässä ulkona. Lisäksi plussana on ollut se, että kuvia on saanut melkeinpä jokaiselta tunnilta, koska maneesissa on ollut niin hyvät valot, eikä meidän ole tarvinnut ratsastaa pimeässä.

Pointsit sille, joka jaksoi lukea tämän postauksen näin pitkälle, sillä tästä tuli kieltämättä aika pitkä. Tästä löytyy kumminkin itselleni hyvä kooste, jota voinkin sitten tulevaisuudessa lueskella. Mutta olisi kiva lueskella, miten teidän syyskaudet ovat oikein ratsastuksen osalta menneet! 

4 kommenttia:

 1. Monipuolinen syyskausi kyllä, tai ainakin siihen on mahtunut paljon kaikenlaista! :) Todella kiva tällainen koostepostaus, noi arvosanat oli kiva lisäys!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä todellakin oli monipuolinen syyskausi ja päästiin tekemään paljon kaikkea uutta ja kivaa! Kiva, jos tykkäsit tällaisesta koostepostauksesta! :)

   Poista
 2. Tosi kiva ja monipuolinen postaus! Sun syksy on kyllä ollut tapahtumarikas hevostelun osalta. Arvosanat tunneista oli tosi kiva lisä, ja vaikka tää postaus oli tosi pitkä niin sen jaksoi hyvin lukea loppuun. Tykkäsin! :)

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Meillä oli kyllä oikein monipuolinen syyskausi Kiviojalla, tykkäsin tosi paljon! Kiva, että tykkäsit postauksesta ja tämän jaksoi lukea hyvin loppuun asti pituudesta huolimatta!

   Poista