-->

maanantai 11. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 11: Christmas tag


Ihan hullua kuvitella, että enää alle 13 päivää jouluaattoon. Koko joulukuu on mennyt ihan älyttömän nopeasti, että eihän tässä pysy edes perässä, missä oikein menään. Tänään kumminkin joulukalenterin luukku 11 ja täältä paljastuu Christmas tag, joka sisältää netistä etsimiäni jouluisia kysymyksiä sekä niihin vastauksia. Toivottavasti pidätte!

Mikä on lempi asiasi joulussa?

Tykkään todella paljon siitä yleisestä fiiliksestä, joka on marraskuun puolesta välistä joulukuun loppuun. Silloin kaikki yrittävät mietiskellä joululahjoja ja muita joulujuttuja sekä tietysti bloggaajien whatsapp-ryhmissä alkaa joulukalenteri hömpötykset heti lokakuussa. Joulussa ihanaa on myös lahjojen ostelu ja niiden antaminen sekä tietysti myös saaminen, vaikkei se tärkeintä olekaan. Yhdessä olo ja jouluruoka on myös joulun positiivisia puolia!

Suosikki jouluruokasi?

Ehkä se ykköslemppari jouluruokani on joulukinkku, mutta heti hyvänä toisena tulee lanttulaatikko. Tykkään myös porkkanalaatikostakin, mutta nämä kaksi jouluruokaa menevät kyllä ehdottomasti sen ohi.


Lempi suklaakonvehti?

Hmm... tykkään todella monista suklaakonvehdeista, joten yhtä lempparia on kyllä vaikea sanoa. Perus Fazerin sininen, marianne suklaa ja vadelmajogurtti suklaa ovat ehkä ne top 3 suklaat, joita saatan kuolata kaupan hyllyiltä joulun aikaan.

 Pidätkö lahjojen paketoinnista?

Kyllä pidän! Joulussa tykkään lahjojen paketoinnista, jos paketoitavat paketit ovat suhteellisen helppoja paketoida muotonsa suhteen ja, jos paperi on yhteistyöhaluista sekä sen käsittely on helppoa. Pakko myöntää, että olen myös joidenkin muotoisten pakettien paketoimisessa ihan hyväkin, mutta se vain edellyttää sen helpon paketoitavan!

Pidätkö enemmän lahjojen saamisesta vai antamisesta?

Mielestäni molemmat ovat ihan kelpo puuhia, mutta nyt kasvettuani ja vanhennuttuani olen oppinut arvostamaan enemmän lahjojen antamista ja niiden hommailukin on todella kivaa, ellei tarvitse hikihatussa kiireellä miettiä, mitä nyt antaisinkaan lahjaksi? Vaikka lahjojen antaminenkin on kivaa, niin kyllä myös niiden saaminen on kivaa. Ehkä silti vastaan lahjojen antaminen.

Miten vietät joulua?

Muutamana viimeisenä jouluna olen jouluaaton viettänyt kotona lahjoja avaten, ruokaa syöden ja televisiota katsellen ja joulupäivänä olemme yleensä menneet minun mummolle ja vaarille. Siellä olemme syöneet ja jutusteltu. Ei siis mitään hirvittävän poikkeavaa ohjelmaa.


Milloin avaat joululahjasi?

Viime vuosina olemme avanneet lahjat siten, että aamulla olemme saaneet avata ne, jotka ovat odottaneet valmiiksi jo kuusen alla ja yleensä ne ovat olleet kavereidemme antamia lahjoja. Illasta jouluaterian jälkeen olemme sitten avanneet loput paketit.

Ovatko jouluperinteet muuttuneet?

Silloin, kun olimme pienempiä, niin jouluaaton vietimme mummolassa yhdessä serkkujemme kanssa ja sinne saapui aina jouluaterian jälkeen joulupukki, jonka jälkeen jaoimme yhdessä lahjat. Mutta nyt muutamana vuonna olemme viettäneet jouluaaton kotona ja mummo ja vaari ovat tullut puolestaan meille, eikä meille ole tullut enää joulupukkia. Joulupäivänä olemme menneet vasta joulupäivänä mummolle. Eli hiukan on perinteet muuttuneet.

Mitä mieltä olet joulusta ilman lunta?

En tykkää! Joulu ei ole joulu jos ei ole lunta. Mielestäni on ihan hirveää, jos tiet ovat asfalttia ja nurmikolta pilkistää ruohon vihreät päät. Olen sitä mieltä, että kaikista parhain vaihtoehto olisi jos lunta olisi ihan kunnolla. Silloin saisi nauttia talvesta sekä joulusta täysillä!


Lemppari joululaulut?

Mitään tiettyä joululaulua en osaa kyllä nimittää lempparikseni, mutta Tulkoon joulu, Kolme yötä jouluun ja suurin osa perinteisistä lastenlauluista ovat ihan mukavia lauluja. Itse erityisesti pidän suomalaisista joululauluista, mutta myös joissain tapauksissa muun kielisetkin laulut käyvät.

Koristeletko huonettasi jouluisemmaksi?

Huoneestani löytyy tällä hetkellä kahdet jouluvalot, jotka todellisuudessa ovatkin olleet täällä viime joulusta saakka, joten ne nyt ainakin täällä on ja pysyy. Olen ostanut myös pienen muovikuusen, jonka saiin koristella aivan itse haluamallani tavalla. Mutta en tiedä vielä tuleeko huoneesta muuten yhtään sen jouluisempi.

Minkälainen joulukuusi on mieleisesi?

Tykkään todella paljon isoista, vihreistä ja aidoista joulukuusista, joissa on mahdollisen yksinkertainen, mutta kaunis koristelu. Tosin tällä hetkellä huonettani koristaa valkoinen pieni tekokuusi, joka on kyllä myöskin oikein kiva!


Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Muutaman kerran on tullut koitettua moisen tekoa ja hiukan huonolla menestyksellä! Yhtenä vuonna yritimme tehdä ihan perinteistä piparkakkutaloa, mutta seinistäkin tuli jo epämuodostuneet, eikä ne pysyneet kasassa, joten se siitä talosta. Viime vuonna teimme puolestaan muoteilla muumitalon, jonka tekemisessä oli hiukan ongelmia, mutta saimme sen kasattua Alinan kanssa. Tosin se ei ollut kovinkaan kaunis tuotos, mutta edistystä meidän piparkakkutalojen historiassa.

Tähän on hyvä päättää tämä postaus! Muistakaahan nauttia viimeisistä viikoista enne jouluaattoa täysillä, sillä kohta nämä joulun fiilistelyt ovat ohi, eikä ne tule uudelleen kuin vasta vuoden päästä. Toivottavasti piditte postauksesta? Nähdään huomenna uuden luukun parissa!

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, hyviä kysymyksiä ja vielä parempia vastauksia!Ja kivan erilaisiakin kysymyksiä.

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Mukava kuulla, että oli hyviä kysymyksiä ja vastauksia!

   Poista