-->

lauantai 16. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 16: Vanhat tuntikirjoitelmat


Tänään on jo kuudestoista päivä joulukuuta ja on aika uuden joulukalenterin luukun. Jotkut teistä blogini lukijoista saattaa muistaakin, kun julkaisin helmikuussa postauksen, jossa jaoin teidän kanssanne vanhoja ratsastustunneilta kirjoitettuja lyhyitä tekstejä. Voit mennä lukemaan sen postauksen tästä! Se postaus oli jokseenkin tykätty, joten ajattelin tehdä sille toisen osan tähän joulukalenteriin. 

Laatikkojeni kätköistä löytyi pari vihkoa, jotka sisältävät tekstipätkiä, joita on kirjoitettu vuosina 2013 sekä 2015. Osa teksteistä on kieltämättä kirjoitusvirheiden joukkomurha, mutta, jos halutaan, että tässä postauksessa pysyy se tietynlainen fiilis, niin jätetään kirjotusvirheet teksteihin ja pääsette lukemaan pieniä tekstipätkiä, jotka on kopioitu tänne blogiin suoraan vihkoistani. Lisäksi tätä postausta koristaa kuvat, joidenka ottamisesta on vähän enemmän aikaa.

24.01.2013

"Ihanaa saa laukata, mutta se ei ollu kivaa tippuu Jasun selästä eli mentii vaa ravii ja (miun serkku) sano äitille et toi vähä pomppelehti sit äiti katto ni se pani pukit. Myö viel autos juteltii et ravis helpomine pukittaa ei muutaku takasi selkää. Mua pelotti kyl sen jälkee laukata. Allu meni Ikealla."


11.04.2013

"Menin Sunshinellä Allu Jasonilla (Eräs tuntilainen) Ikealla ja jos (henkilö x) ois ollu ni Jaminlla. Ens ponit muummuassa Shetlannin ponit oli itseppäisii ni saatii raipat. sit alko lähtee iha tosi kovaa et mun oikee piti tosissaa pidätellä. Sitte ku alettii laukkaamaa sunshine oli iha tosi vauhikas mua oikee pelotti. Sit sunshine veti pukin en ite ees huomannu se oli ollu tosi pien."

27.06.2013

Menin Sunshinellä Alina Jasonilla (henkilö x) Fionalla ja (henkilö y) Jaminalla. Mentiin esteitä kaikil muil meni hyvi paitsi mut ne meni vaa käynnissä hyvi. Kukaa ei tippunut. Laukka oli aivan BEST se oli todella reipasta mut ku sunshine ei menny ni Pami tuli munkaa sen esteen ja poni teki KARSEEN loikan."


19.09.2013

"Menin Eileenillä Alina Colibrilla (henkilö o) Jasonilla ja Pami Caralla. Mentii maastoo tehtii tosi kiva retki. Ens mentii iha mettää mis oli kivii ja iha kallioo ja kuoppia sit mentii kahlaamaa. Mentii tai siis laukatti. Colibril ja Eileeni oli tosi iso väli ni sit Colibri ravas ja sit se alko laukkaa se oli aika kovaa kyytii ainaki näytti"

05.02.2015

"Tänään menin Colibrilla. Meillä oli väistöjä. Colibri ei ollut niin haastava kuin yleensä. Kyllä se vähän temppuili. Colibri ei onnistunut väistöissä mielestäni hyvin. Ravailimme ja teimme väistöt käynnissä. Sen jälkeen laukkailimme Colibri jäi vain muutaman kerran pyörimää. Laukkasi aivan täydellisesti. Mutta, kun Ninnille annettiin vähän vauhtia Colibrin edessä niin Colibri lähti "hurjaa" vauhtia laukkaamaan perässä. Jos ois yhtään pukittanut olisin ollut maassa. Muuten meni hyvin. Sittenn kävelimme loppu käynnit.


11.06.2015

"Menin taas Ninnillä. Tälläkertaa ilman satulaa. Poni oli reipas, mutta veti päätä aika paljon. Aluksi teimme pujottelua ja kiemura uraa. Sen jälkeen kävelimme.Sitten aloimme laukkaamaan. Eka pitkäsivu ihan hyvin kiihytteli ja meinasin tippua. Toisella kerralla veti päätä niin pitkää että lennähdin maahan. Sen jälkeen laukkasin Pamin kanssa kerran. Tuon jälkeen meillä oli tasapaino harjoituksia samoja kun ennen. Sit oli loppuravit ja käynnit."

24.09.2015

Menin Annilla ja meillä oli koulua. Anni oli alkuun tosi laiska. Piti vähän herätellä ponia. Teimme ympyröitä ravissa. Sitten teimme vähän verkkalaukkaa pitkillä sivuilla ja sen jälkeen käveltiin. Sitten aloimme työstämään laukkaa ympyröillä. Pidennettiin ja lyhennettiin. Vähän reippaampi olisi voinut olla. Tuon jälkeen laukkasimme vielä kenttää ympäri silloin mentiin jo vähän reippaamin. Sitten mentiin vielä loppu verkat.


Toivottavasti piditte tästä postauksesta. Minulla olisi mahdollisuus tehdä ainakin yksi osa tähän postaukseen, jos ketään yhtään kiinnostaa. Huomioikaahan myös, että blogistani löytyy arvonta tästä postauksesta, joten jos ette ole vielä osallistuneet siihen, käykäähän kurkkaamassa se postaus ja osallistumassa arvontaan!

10 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! On vain niin kiva lukea näitä vanhoja tuntikirjoituksia, tee vielä ihmeessä yksi osa jos kirjoituksia riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alina! Voisinkin vielä joskus tulevaisuudessa tehdä tällaisesta yhden osan!

   Poista
 2. Apua kuin ihania ja hauskoja juttuja sie oot kirjottanu :'D Oli tosi kiva postaus ja olisi kiva kuulla lisää näitä juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos Elsi! Voisinkin vaikka joskus tehdä näistä vielä kolmannen osan!

   Poista
 3. Ihania ja todella huvittavia nuo vanhat kirjotukset :D Huomaa kyllä että kirjotustaito on kehittyny tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos paljon Senni! Kirjoitustaito on kyllä kehittynyt huimasti !

   Poista
 4. Aivan ihania ja hauskoja pieniä teksti pätkiä. Tee ihmeessä vielä kolmas osa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! Voisinkin tehdä joskus kolmannen osan, kun näistä tykätään niin paljon!

   Poista
 5. Haha vähänkö kiva postaus! Ihania noi tuntikirjoitelmat, huomaa kyllä eron nykyseen tekstiin 😂💕

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Huima ero on kyllä huomattavissa, kun vertaa nykyiseen tekstiin!

   Poista