-->

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 13: Blogiesittelyssä: Koukussa viiteen askellajiinTämän päivän luukku on toteutettu blogiyhteistyönä Pihlan eli Koukussa viiteen askellajiin -blogin kanssa. Tässä postauksessa pääsette lukemaan esittelyn Pihlasta sekä Pihlan blogista. Tämän postauksen vastineeksi Pihla on tehnyt samanlaisen postauksen minusta ja blogistani, joten tämän postauksen luettuanne, käykäähän kurkkaamassa kyseinen postaus Pihlan blogista. Siihen postaukseen pääset suorinta tietä tästä!

Pihla Parikka on 13-vuotias, mutta parin viikon päästä 14-vuotias tyttö Etelä-Suomesta, Kanta-Hämeen alueelta. Hänen harrastuksiinsa on kuulunut vuodesta 2014 lähtien ratsastus, parin vuoden ajan keppihevoset sekä bloggaaminen tällä blogilla tammikuusta 2017 asti. Pihlan kirjoittama blogi kertoo Pihlan ratsastusharrastuksestaan tuntiratsastajan näkökulmasta ja pääosassa siellä on Islanninhevoset.

Kuvassa Pihla ja Iso-Tuomiston hevonen Brydja.
(c) Ada T.

Pihla on itsessään varsin puheliasta tyyppiä, varsinkin sen jälkeen, kun hän on tutustunut uusiin ihmisiin hiukan enemmän. Pihla on ja vaikuttaa hyvin ystävälliseltä, eikä tekisi varmasti kärpäsellekkään pahaa. Häneltä löytyy rohkeutta uskaltaa yrittää kaikenlaista, niin ihmisten kuin hevosienkin kanssa.

Pihla on hevosiin ja erityisesti islanninhevosiin hurahtanut tyttö ja hän käy ratsastamassa Iso-Tuomiston issikkatallilla. Ratsastuksen Pihla aloitti vuonna 2014 Sammaliston tallilla hänen kaverin kanssa, mutta hän vaihtoi Iso-Tuomistolle vuoden 2015 tammikuussa ja siellä hän on pysynyt tähän päivään asti. Issikoissa Pihlaa kiehtoo erityisesti niiden upeat askeleet sekä ulkonäkö. Tallilla Pihla käy viikoittain pari kertaa viikossa, joista toisena kertana Pihlalla on hoitopäivänä ja toisena kertana oma ratsastustunti ja hoitopäivä.

Kuvassa Pihla ja Iso-Tuomiston issikkaori Herkku
(c) Reetta V.
Kuvassa Pihla ja Iso-Tuomiston Mosí
(c) Aaria S.

Pihlan lempihevonen, hoitohevonen ja blogin päätähti on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti 26-vuotias mummohevonen Brydja frá Kviarhóli eli tutummin Brydja. Se on Pihlalle hyvin tärkeä ja rakas hevonen ja Brydja asustaa Iso-Tuomiston tallilla. Pihla on oppinut Brydjalta ratsastuksen salat ja sen, kuinka nopeasti johonkin hevoseen pystyy kiintyä. Ratsastaessa Brydja on avuille herkkä, joten pieni pohjemerkki saa hevosen jo vauhtiin. Laukatessa Brydjan kanssa ei vauhdilta säästytä, vaan silloin siltä löytyy aina lisäenergiaa liikkua eteenpäin. Laiskuutta hevonen ei ole koskaan nähnytkään, vaan se jaksaa puksuttaa aina innokkaasti iästään huolimatta. Vaikka Brydja on todella kiltti, niin silti siltä löytyy omat haasteensa esimerkiksi töltin saaminen puhtaaksi ja ravin ylläpitäminen saattaa tuottaa vaikeuksia. Käynnin, ravin, laukan ja töltin lisäksi Brydja hallitsee myös passin eli se on viisikäyntinen hevonen.

Kuvassa Pihla ja Brydja
(c) Anna J.

Örk frá Árhóli eli Örk on myös yksi Pihlalle tärkeistä ja rakkaimmista hevosista ja tämän blogin toinen päätähdistä. Örk on Brydjaa puolet nuorempi, joten sillä on ikää vasta 13 vuotta. Se asustaa yhtälailla Brydjan kanssa Iso-Tuomiston tallilla. Luonteeltaan Örk on vähän ärhäkkä hoitaessa, mutta ratsastaessa se on sitäkin ihanampi. Örk on myös viisikäyntinen hevonen, mutta passi on sillä hyvin heiveröinen, kun taas muuta askellajit sujuvat oikein kivasti.

Kuvassa Pihla ja Iso-Tuomiston Örk
(c) Petronella K.

Lyhyehkön esittelyn jälkeen voidaankin mennä Pihlan blogin esittelyn pariin. Pihlan blogia olen seuraillut jo sivusilmällä blogin perustamisesta saakka, mutta vasta loka-marraskuun vaihteessa liityin vasta lukijaksi ja samalla suurensin Pihlan blogin lukijamäärää. Nykyään tykkään Pihlan blogista todella paljon, sen aktiivisuuden ja monipuolisuuden vuoksi.


Hyvän ensivaikutelman blogista saa jo silloin, kun näkee tai kuulee blogin nimen. Mielestäni se on todella onnistunut ja se kertoo kaiken olennaisen sekä näiden lisäksi se erottuu massasta, joka on vain ja ainoastaan positiivinen asia! Mielestäni on kiva, että nimelle on tarina, joka ilmenee blogista parissa kohtaa. Kaiken lisäksi blogin nimen tarina on todella hyvin keksitty ja kivasti muotoiltu.

"Askellajiratsastajan tarina siitä, kun kolme ei enää riittänyt, vaan tarvitaan viisi askellajia, joihin jää koukkuun kuin hiiri loukkuun. Lopullisesti."

Ulkonäöllisesti blogista saa hyvän ensivaikutelman. Se on tähän vuoden aikaan oikein kiva ja talvinen. Blogista huomaa myös sen, että sillä on yksi aihe, jota se noudattelee, joka on mielestäni blogimaailmassa todella tärkeää.


Blogin banneri on kivan erilainen, eikä moista tule ihan jokaisessa mahdollisessa blogissa vastaan. Erityisesti pidän siitä, että blogin nimi lukee todella kivalla fontilla bannerin yläosassa ja sen alla lukee, mistä blogin nimi mahtaakaan tulla. Tekstiosuuden alla onkin neljä kuvaa, joista ympyröinä olevat kuvat ovat ehkä hiukan liian kesäisä muuhun ulkoasuun verrattuna. Ympyräkehyksiset kuvat ovat mielestäni hyvin rajattu eikä kehys ole sotkuinen, kun taas sydämen mallinen kuva on ehkä vähän hutiloiten tehty, mutta siinä positiivista on vähän talvisempi tausta ratsastuskuvalla.

Tykkään todella paljon tuosta lumihiutaletaustasta, vaikka se onkin hiukan pelkistetty ja omalla tavallaan vähän tylsähkö, mutta mielestäni se sopii juuri hyvin blogiisi bannerin kanssa. Tähän väliin haluan mainita, että mielestäni blogiin sopii tuollainen suht yksinkertainen ulkoasu, mutta varmasti yhtään modernimpi ulkoasu ei olisi myöskään hullumman näköinen.

Tässä kuvassa blogin koko sivupalkki copyright:ejä lukuun ottamatta, jotka löytyvät ihan alimmaisena. 


Ensimmäisenä blogin sivupalkista löytyy tervetuliais-teksti, joka on oikein sujuvasti ja siististi kirjoitettu sekä kaiken lisäksi siitä löytyy kaikki olennainen tieto hyvin lyhyeksi ja ytimekkääksi tiivistettynä, tykkään! Sen alta löytyy kuva, jossa Pihla on Brydjan selässä ja Brydjalle on laitettu kivasti tonttulakki päähän, joka tuo vähän jouluisempaa fiilistä. Ratsastuskuvan viereltä löytyy muutama sydän, jotka voisivat olla ehkä valmiiksi jostain otetut, sillä nyt ne näyttävät ehkö turhan sotkuisilta.

Kolmas asia mitä sivupalkista löytyy, on Instagram-gadget ja mielestäni se on oikein kivasti toteutettu ja laitettu blogiin. Hyvä, että myös instgram-tilin nimi on huomioitu ja se on laitettu gadgetin alapuolelle. Sen jälkeen löytyy oikein siisti arkisto, josta löytää helposti etsimänä tekstin. Viidentenä sivupalkissa on viikon luetuimmat -gadget ja mielestäni on kiva, kun se on niin lyhyt aika, sillä postauksia tulee tänne blogiin niin paljon, ettei mielestäni sen ajan tarvitsisi olla yhtään pidempi. Itse gadgettina tuo viikon luetuimmat voisi olla hieman hienostuneempi, sillä nyt se on turhan normaali. Lopuksi sivupalkista löytyy lukijat, jonka jälkeen gadget, jossa on Pihlan lempi blogien uusimmat postaukset. Mielestäni tuo on oikein kivasti toteutettu ja mukava lisä. Huomioikaa minun blogini sieltä! Ihan päätteenä on tekijänoikeudet blogin ulkoasulle.

Yleisesti ottaen sivupalkki on siisti ja yksi ehjä kokonaisuus. Fontit ovat kaikki samanlaisia ja fonttien väri on myös jokaisessa otsikossa sama sekä eri tekstiosuuksissa sama. Tykkään myös sivupalkin otsikoiden fontin väristä, koska se sopii oikein kivasti tuon taustan kanssa! Mielestäni ulkoasuun tuo kivan lisän sivupalkin otsikoiden alla olevat viivat.Blogista löytyy bannerin alapuolelta viisi erilaista sivua, joidenka otsikot ovat kivalla fontilla ja hyvin asettuneena bannerin alapuolella. Sivuina blogissa on Pihlan oma esittely, Brydjan ja Örkin esittelyt, muut nelijalkaiset sekä banneripaja. Minun mielestäni sivuja on oikein kiva määrä, ei liikaa, eikä liian vähänkään. Kaikki sivuista on kirjoitettu mukavan laajasti ja selkeästi.  Lisäksi teksti on sujuvaa ja helppolukuista. Sivuilta löytyy myös hiukan nippelitietoa, joka on hauska lisä! Omaan makuuni kuvia on sivuilla turhan paljon, joten niitä poistelisin.

Pihla kirjoittelee yleensä useamman postauksen viikkoon ja se on hiukan ylipositiivinen asia. Postauksien aiheet noudattelee itse blogin aihetta ja postauksia tulee tosi paljon erilaisia, vaikka aihe onkin se tietty yksi ja sama. Teksti on todella sujuvaa ja helppoa luettavaa sekä pääosin kirjoitusvirheetöntä. Postauksissa ilmenee hyvin selkeästi issikkajuttuja ja se on mielestäni hyvä asia, sillä eihän issikoista tietämättömät voisi tietää, mitä Pihla oikein postauksissa selittäkään, jos Pihla ei selventäisi erinnäisiä asioita yhtään.

Pihla kirjoittelee nyt joulukuun aikana paljon erikoisempia postauksia, mutta niiden lisäksi tulee myös jokaisena adventtisunnuntaina yksi luukku adventtikalenteria. Kannattaa käydä katsomassa!

Postauksissa on paljon kivoja kuvia, joidenka laatu tosin käärsii joskus, sillä Pihla ei omista omaa kameraa jolla pystyisi kuvata. Tosin jos vertaa siihen, että kuvat ovat puhelimella otettuja, ne ovat todella hyvän laatuisia ja onnistuneita! Joskus kuvia on ehkä hiukan liikaa per postaus ja varsinkin sen huomaa silloin, kun kaikki kuvat ovat lähes samanlaisia tallikuvia.

Kokonaisuudessaan blogi on siis huippu issikkablogi ja tykkään todella paljon sen yksinkertaisuudestaan ja omanlaisuudesta. Blogin lisäksi Pihlalla on oma hevosiin suuntautuva Instagram-tili @pihlajaislanninhevoset, joka kannattaa ottaa seurantaan. Pihlan tili on myös todella aktiivinen ja sinne Pihla päivittelee myös instastorya. Tykkään kovasti Pihlan Instagram-tilistä hänen bloginsa lisäksi!


Loppuun vielä yhteenveto plussin ja miinuksin Pihlan blogista:

+ Todella kekseliäs ja erilainen nimi
+ Pidän blogin yksinkertaisuudesta ja erilaisuudesta
+ Selkeää tekstiä, jonka lukeminen on sujuvaa ja helppoa
+ Todella aktiivinen postaustahti

- Kuvia on joskus hiukan liikaa ja ne voisivat olla erilaisempia

Kuvassa Iso-Tuomiston issikka Mugga
(c) Pihla P

Toivottavasti saitte jotain irti tämän postauksen myötä myös Pihlan blogista ja itse Pihlasta. Mielestäni tätä postausta oli todella kiva toteuttaa, koska tämä oli vähän eri tyyppisempi, mitä ennen olen tehnyt. Kiitos vielä Pihlalle, että sain toteuttaa kanssasi tämän postauksen ja kiitos myös teille, että olette lukeneet tämän postauksen tänne loppuun saakka! Kertokaahan kommenteissa, mitä piditte postauksesta, nähdään huomenna uudelleen uuden luukun parissa!


4 kommenttia:

 1. Mahtava postaus! Kerroit tosi rakentavasti palautetta blogista. Tästä tuli ihan super hyvä, paljon parempi kuin kuvittelin. Kiitos vielä, ihan huippua, että tykkäät mun blogista ja osasit antaa loistavaa rakentavaa palautetta, josta on helppo ottaa opiksi. <3

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Mukava kuulla, että tykkäsit tästä ja tästä tuli parempi kuin mitä oletit. Siunkin vastine postaus oli oikein kiva, joten kiitos siitä!

   Poista
 2. Olet toteuttanut tämän tosi hyvin! Mainio idea
  http://neajalore.blogspot.fi/

  VastaaPoista