-->

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Joulukalenterin luukku 6: Itsenäistymisen merkitys minulle


Hyvää itsenäisyyspäivää ja Suomen 100-vuotisjuhlavuotta kaikille. Tästä päivästä tasan sata vuotta taaksepäin meidän uljas Suomen maamme halusi irrottautua Venäjästä ja eduskunnassa hyväksyttiin 6.12.1917 itsenäisyysjulistus, jonka jälkeen koko maamme on saanut ylpeänä kantaa itsenäisyyttämme. 

Jottei tämä postaus muutu hirvittäväksi historian tunniksi, niin mennäänkin itse tämän postauksen aiheeseen. Eräässä whatsapp-ryhmässä kyselin toiveita itsenäisyyspäivän postaukselle ja Roosa linkkasikin minulle sinne erään postauksen, josta olen saanut hiukan ideaa tämän postauksen tekoon. Tänään tarkoituksena kertoa asioita, jotka ovat vaikuttaneet minun elämääni Suomen itsenäistymisen ansiosta ja niiden asioiden eteen tulee numero, joka meinaa sitä kuinka monta niitä on ollut tms. Yhteensä kyseisistä numeroista tulee yhteenlaskettuna Suomen ikä, eli 100 v.! Jos, ette ymmärtäneet, niin toivottavasti asia valkenee, kunhan pääsette lukemaan postausta vähän eteenpäin.

14... Olen saanut elää 14 vuotta turvallisesti pelkäämättä omaa turvallisuuttani.

1... Ainokainen Suomen kieli, joka on omistettu Suomelle ja, jonka puhuminen on minulle opetettu.

Postausta koristaa kuvat suomenhevosista

8... Minulla on mahdollisuus käydä ilmaiseksi koulussa ja niitä peruskoulussa käytyjä vuosia on kertynyt minulle kohta jo kahdeksan.

5... Koulupäiviä on viikoittain viisi, joidenka aikana opin aina jotain uutta oppilailta ja opettajilta.

2... Elämäni aikana on ollut kaksi virassa olevaa presidenttiä, jotka ovat vaikuttaneet Suomen asioihin ja itsenäisyyspäivinä olen saanut katsoa linnanjuhlia, joissa presidentit ovat kätelleet kutsuttuja vieraita.

14... Neljätoista vuotta elämää takana vapaassa Suomessa.

4... Suomessa on neljä vuodenaikaa, joidenka vaikutus näkyy mm. meille arvokkaassa luonnossa, jossa minä saan seikkailla jokamiehenoikeuksilla.


1... Minulla on ollut yksi koti, jossa olen saanut elää kaikki nämä vuodet elämäni ajalta.

1... Suomella on oma kulttuuri, jota myös minä olen saanut noudattaa elämäni varrella.

14... Olen saanut elää sitkeiden ja yritteliäiden suomalaisten joukossa yhteensä neljätoista vuotta ja niiden vuosien aikana olen saanut paljon halua yrittää, sillä ympärilläni elävät ihmiset ovat olleet sitkeitä ja yrittäneet aina parhaansa.

2... Minulla on mahdollisuus harrastaa erilaisia harrastuksia ja niitäkin minulla on tällä hetkellä kaksi, ratsastus ja klarinetin soitto.


1... Meillä on hieno sinivalkoinen lippu, joka tulee ilmi useissa paikoissa ja erityisesti kaikkina liputuspäivinä lipputangoissa.

14... Elämääni on mahtunut neljätoista vuotta rauhassa elämistä ilman sotia Suomessa.

+ Saan olla kavereideni kanssa

+ Minulla on mahdollisuus kokea kaikenlaista

+ Voin olla ylpeä siitä, että meillä on oma maa ja, että useat ihmiset ovat uhrautuneet sotimaan upean Suomen maan puolesta!

Yllä oli 78 + kolme muuta kohtaa, joidenka laittaminen numeroiksi oli hiukan haasteellista. Toivottavasti piditte postauksesta ja vielä kerran haluan toivottaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

10 kommenttia:

 1. Tosi hauska postausidea! Vähän sekava tää oli, mutta kiva silti. Suomi on hieno maa, ja monet ovat jo blogissaan tehneet itsenäisyyspäivän spesiaaleja. Tykkäsin tästä postauksesta!

  ps. Joulukuun haastelistaan vastaus mun blogissa 10.30!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Tästä tuli kieltämättä hiukan sekava, mutta kiitos silti! Mukavaa, että otit osaa tässä haastelistassa!

   Poista
 2. Todella kiva postaus! Meillä on hieno maa, ollaan ylpeitä Suomesta. Oikein mukavaa, rentoa, rauhallista ja juhlallista itsenäisyyspäivää sulle 💙🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Ollaan ylpeitä meidän hienosta maasta! Mukavaa itsenäisyyspäivää myös siulle!

   Poista
 3. Todella hyvä postaus! Hyvää itsenäisyyspäivää siulle!

  VastaaPoista
 4. Saamme oikeasti olla ylpeitä että saamme elää näin ihanassa maassa! Kiinnitin huomiota yhteen asiaan, nimittäin tuolla lukee että "7... Koulupäiviä on viikoittain seitsemän, joidenka aikana opin aina jotain uutta oppilailta ja opettajilta.", mutta onhan meillä viikonloppu! :D Mutta muuten hauska idea ja hauskasti toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin, pitää olla ylpeitä! Tuo on onkin ollut pieni huolimattomuus, mutta se on nyt korjattu. Kiitos silti maininnasta ja kiitos paljon kommentistasi!

   Poista
 5. Hieno idea ja hyvin toteutettu! :-) olit ottanut mukaan hyvin merkittävimmät asiat, jotka olivat oikein mielenkiintoisia.
  http://neajalore.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea! Mukava kuulla, että nämä merkittävät asiat osoittautuivat mielenkiintoisiksi sellaisiksi!

   Poista