-->

tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 19: Viime hetken joululahjavinkit


Joulu alkaa olla jo ovella, mutta joku saattaa kärsiä vieläkin siitä ongelmasta, mitä oikein ostaa joululahjaksi vanhemmille, sisaruksille tai vaikkapa kavereille. Sen vuoksi ajattelin jakaa teille muutaman joululahjavinkin, joidenka toteuttaminen voisi olla mahdollista myös mahdollisen pienellä aikataululla. Tästä postauksesta voitte myös ottaa vähän ideaa siihen, mitä voisitte toivoa joululahjaksi, jos joku mahtaakin kysyä sitä vielä tässä vaiheessa, ennen joulua.

Ensimmäisenä ideana minulla on jonkinlainen elämyslahja tai muu tekeminen, jonka voi toteuttaa lahjan saajan kanssa. Tämän lahjan toteuttaminen on hyvin yksinkertaista, sillä itse joululahjaksi voi antaa pelkän lapun, mihin kirjoittaa, mikä kyseinen elämys on. Ideoita tällaiseen elämykseen on esimerkiksi kylpylä, elokuva, aktiviteettipuisto, ratsastustunti/vaellus, mökkireissu, pakohuonepeli, kahvilla tai syömässä käynti. Kaikki on siis mahdollista ja erilaisilla budjeteilla, joten varmasti lahjan antajallekin löytyy sopiva budjetti tämän lahjan toteutukseen.

Ehkä enemmän aikaa ja vaivaa vaativa lahjaidea on sellainen lahja, johon on koottu erilaisia esineitä ja tavaroita, joista lahjan saaja pitää. Tämä lahjaidea sopii varsinkin sellaisille henkilöille, jotka tunnet varmasti hyvin ja samalla tiedät mistä kyseinen henkilö tykkää. Tämän lahjankin pystyy toteuttamaan pienemmällä ja vähän isommalla budjeteilla, sillä kaiken sisällön voi valita itse omaan budjettiin sopivaksi. Sisällöllisesti paketti voisi sisältää esimerkiksi kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, tai sitten lahjan saajan lempi suklaata tai muita herkkuja. 

Postauksen kuvat on otettu netistä.

Yksi aika perinteinen lahjaidea on erilaiset mukit ja astiastot. Jos tiedät, että joku tutuistasi kerää mahdollisesti jotain astiastoa, niin kannattaa koittaa vähän udella olisiko lahjan saajalla mahdollisesti jotain puutetta jostain astiaston tuotteesta. Jos tiedät yhtään, että se henkilö kelle lahja tulee, tykkää esimerkiksi muumeista, kannattaa ostaa esimerkiksi muumimuki tai kulho. Itse lisäisin mukin lisäksi lahjaan hiukan suklaata mukaan.
Vuosikalenterit tai bullet journal voisivat olla myös varsin hyviä vaihtoehtoja joululahjaksi. Tosin kaikille ei sovi esimerkiksi bullet journalin tekeminen ja käyttö, joten kannattaa varmaan kysellä lahjan saajalta salaperäisesti, olisiko kiinnostusta saada sellainen joululahjaksi. Vuosikalenterit voivat olla myös hyviä lahjaideoita. Vuosikalenterina voi toimia vaikkapa seinäkalenteri, pöytäkalenteri tai sitten ihan sellainen pienempi kalenteri, jota voisi kuskata ympäri maailmaa. Itse tykkäisin saada joululahjaksi esimerkiksi ifolorilta tehdyn kalenterin, mutta tällä aikataululla sellaisten saaminen olisi hiukan haasteellista jouluksi.


Itse olisin aika innoissani, jos saisin ihanan ja pehmoisen torkkupeiton joululahjaksi. Nykyään torkkupeittoja löytyy moneen eri hintaan ja niitä on saatavilla useimmista kaupoista, jopa joistakin isommista tavarataloistakin. Jos torkkupeitto ei miellytä, niin jokin koristetyynykin voisi olla varmasti useiden ihmisten mielestä oikein kiva lahja.Kasa kuvia kehyksiin kehystettynä voisi olla monelle hyvin mieluinen joululahja. Siihen voisi koota vaikkapa yhteiskuvia edesmenneeltä vuodelta ja se jäisi varmasti todella ihanaksi muistoksi lahjan saajalle. Tämän voisi toteuttaa myös johonkin siistiin vihkoon, johon voisi lisäillä vähän enemmän tekstiä kuvien lisäksi.


Lähes kaikki arvostavat myös todella paljon itsetekemiä leivonnaisia. Jos yhtään innostusta ja motivaatiota löytyy, niin hyvä idea on tehdä jokin leivonnainen kaverille joululahjaksi. Omaan makuuni rocky road ja riisisuklaa ovat ainakin todella hyviä vaihtoehtoja, jos haluaa tehdä mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Jos ei haluakkaan itse tehdä leivonta osuutta, sen sijasta hyvä vaihtoehto voisi olla jokin lasipurkki, joka sisältäisi kaikki ainekset johonkin leivonnaiseen


Tässä oli nyt nämä minun joululahjavinkkini teille. Toivottavasti tästä oli edes jonkun joululahjakriisiin apua. Tämä tämän päivän postaus oli nyt tässä ja huomenna taas uuden luukun parissa! 

2 kommenttia:

 1. Tosi hyviä joululahjaideoita! Itse annoin kavereilleni heidän lempi suklaataan ja piparimuotit, paitsi yhdelle tuoksukynttilän suklaan sijaan, joka on aika varma ja helppo tie onnistumiseen, mutta parempi pelata varman päälle. Torkkupeittoja ei voi koskaan olla liikaa, ja itse rakastan tuollaisia vilttejä. Uuteen sänkyyni olisi kiva päiväpeiton lisäksi saada jokin pehmoinen viltti. Hyvä lahjaidea on myös itse tilattu kalenteri/kuvakirja kaverille tai perheenjäsenelle, miksei vaikka itselle joululahjaksi, niin saa juuri omanlaisensa kalenterin seinälle. Tosi kivoja nää ideat kyllä, tulee aina tarpeeseen!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Nuo siun lahjat kuulostavatkin oikein kivoilta ja varmasti kaverisi tykkäävät! Torkkupeitot ovat kyllä parhautta! Ja kaikki ifolorilta teetetyt tuotteetkin ovat myös kivoja lahjoja!

   Poista