-->

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 20: Arvostelussa Riders Magazine


Tätä postausta ei ole toteutettu yhteistyössä, vaan omasta tahdostani!

Lokakuussa julkaistiin playsson.net:in tekemästä lehdestä Riders Magazinesta ensimmäinen numero. Mielestäni lehti oli jo siinä vaiheessa oikein hyvä, ja lukijoiden rakentavan palautteen ansiosta ajattelin, että toinen numero tulee olemaan vielä parempi. Lehti sai jatkoa 15.12 perjantaina ja päädyinkin heti samana päivänä Citymarkettiin ostamaan kyseisen lehden. Lehden sain luettua ja ajattelin jakaa tänne blogiin mietteitä ja mielipiteitä tästä uunituoreesta lehden toisesta numerosta. Itse tein myös koko lehden ensimmäisestä numerosta postauksen, jonka voit käydä katsomassa  tästä. Kyseinen postaus oli toteutettu yhteistyössä playsson.net:in kanssa, mutta tiedoksi kaikille, ettei tämä postaus ole. Teen tämän postauksen omasta tahdostani.

"Riders Magazine on uusi nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu hevoslehti, jonka lukijat ovat hevosharrastuksen lisäksi kiinnostuneita alan blogeista sekä sosiaalisen median kiemuroista. Lehden slogan "enemmän kuin hevoslehti" tarkoittaa sitä, että lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa numeroiden sisältöön."


Mielestäni itse lehden kansi antoi jo hyvän vaikutelman lehdestä edelliseen numeroon verratuuna, sillä kuvan ympärillä ei ollut enää valkoisia reunuksia. Sen sijasta vasemmalla puolella oli pieni tummansininen raita, joka sopi kanteen oikein hyvin, sillä se osoittautui lehden pääväriksi. Kannessa oleva kuva on itsessään todella hieno ja sen varsa on varsin suloinen. Kuvan päälle on taas laitettu lehdessä olevien otsikoiden nimiä, mutta tässä numerossa fontteja ei ole hirveän erilaisia. Itse tykkäsin siitä, että ensimmäisessä numerossa oli useita erilaisia fontteja, mutta tiedän, etteivät kaikki tykänneet siitä, joten sen vuoksi siihen on varmasti tullut muutos. Vaikka fonttejakin on vähemmän, tykkään tästä silti. Yleiskuva on kannen osalta ainakin siistimpi. 

Seuraavilta kahdelta sivulta löytyy vanhaan tuttuun tapaan sisällysluettelo, joka on saanut vähän uudenlaista ilmettä. Ensimmäisellä sivulla on artikkeleiden sisältö, joka jatkuu seuraavalle sivulle, mutta sen lisäksi ensimmäisellä sivulla on myös koko lehden sisältö, joka on mielestäni hyvä parannus edelliselle numerolle. Omaan makuuni sisältö sivut on toteutettu mukavan yksinkertaisesti ja selkeästi.

Esikoislehden tapaan sisällysluettelon jälkeen löytyy pääkirjoitus sekä tietoja lehden tekijöistä sekä playsson.net:in sosiaaliset mediat. Tämän lehden toisessa numerossa oli ehkä enemmän itselleni miellyttävämpiä ja enemmän itseäni kiinnostavampia artikkeleita, joten sisällöltään tykkäsin tästä lehdestä enemmän. Lehti sisälsi joitakin tuttuja juttuja jo edellisestä numerosta, joista tykkäsin kyllä. Esimerkiksi Facebookin talliniksit ovat todella kivoja, eikä niiden katsominen käy ollenkaan tylsäksi, niitä siis jatkossakin lisää! Lisäksi Instagram -sivu oli myös jo tuttu juttu. Kyseinen sivu oli ehkä omaan makuun tylsähkö ja siihen olisi voinut lisätä vähän enemmän kuvia tai asetella ulkoasun muuten uusiksi. Vaikkei sivun ulkoasu miellyttänytkään minua, niin silti tykkään sivun ideasta ja siitä, että instagramin välityksellä voi päästä itse omalla kuvallaan lehteen.

Yhdeltä lehden sivuista löytyy myös lukijakilpailu, josta on mahdollista voittaa nahkainen satulavyö. Muita juttuja, mitkä olivat vanhasta numerosta jo valmiiksi tuttuja, olivat Sa(n)kari-ponin saarnat, jotka kertoivat tällä hetkellä julkisuudesta. Mielestäni tämä oli oikein hauska artikkeli, joka on ehkä hiukan pienemmille suunnattu. Lisäksi Maiju Lahti on taas väsännyt yhdelle sivulle sarjakuvan sekä muutamia muita hienoja kuvituksia lehden sivuille, jotka on ehkä hiukan lapsellisia, mutta niitä kompensoivat siisti ulkoasu ja muut kuvat.
Vanhojen tuttujen lisäksi lehti sisältää myös paljon uusia, hyviä sekä kiinnostavia artikkeleita. Jottei koko lehden sisältö paljastu teille, niin jaan teille vain muutamista artikkeleista mielipiteitä ja ajatuksia. Joten älkää siis huoliko, näiden esittelyyn pääsevien artikkeleiden lisäksi lehdessä on paljon myös muita kiinnostavia juttuja. 

Heti ensimmäisenä artikkelina on talven ratsastusmuodista, joka oli oikeasti kiinnostava ja plussaa siihen toi talven muotia noudattelevat kuvat sekä se, mistä niitä voi ostaa ja paljonko ne mahtavat maksaa. Seuraavalla sivulla oli vielä aiheeseen liittyen hevosihmisille joululahjavinkkejä, jotka osoittautuivat varmasti jollekin lehden ostajalle hyvin hyödylliseksi. Ehkä ainut miinus tässä oli se, että lehden julkaisuajankohtana useat ovat varmasti ostaneet jo joululahjat, joten tämän julkaisun ajankohtaa olisi voinut hiukan aikaistaa. Voihan se olla, että joku ei ole ostanut lahjoja vielä tässä vaiheessa joulukuuta, joten varmasti joku sai tästä vielä hyviä vinkkejä ja ideoita, mitä ostaa kaverille tai pyytää itse joululahjaksi. 


Yksi todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen artikkeli oli sellainen, jossa kerrottiin minkälaista taustatyötä pitää ja kannattaa tehdä ennen kuin lähtee ulkomaille ratsastamaan. Mielestäni jokaisen kuka käy useammin ulkomailla ja vieläpä ratsastamassa toisilla talleilla, pitäisi lukea tämä artikkeli. Tämä artikkeli sisälsi hyviä kuvia, jotka oltiin aseteltu hyvin ja lisäksi tästä huomaa jo sen, että tekstin tasaus on huomattavasti onnistuneempi edellisen lehden tekstin tasaukseen. Lisäksi pyöristetyt kuvan reunat ovat myös poistettu, eikä teksti mene liian lähelle kuvia. 

Mielenkiintoa herättävä artikkeli oli myös Kaktu ja Futura -blogin kirjoittajan Kaktun kirjoitus. Kyseinen artikkeli sisälsi vinkkejä ja ohjeita kuinka selviytyä negatiivisista kommenteista, joita nykypäivänä on ihan liikaa, varsinkin täällä sosiaalisessa mediassa. Mielestäni artikkeli oli kiinnostava ja pidin siitä, kun tekstin kirjoitti bloggaaja, joka on saanut kuulla ja lukea monenlaisia kommentteja oman seitsemän vuoden blogiuransa varrella. Tämän vinkkitekstin lisäksi lehti sisälsi muutaman muunkin vinkkejä sisältävän artikkelin, joista lisää löydätte hankkimalla tämän lehden teidän käsiinne. Varmasti monille kouluratsastajille hyödyllinen teksti oli ohje siistien ja kestävien sykeröiden tekoon ompelemalla. Mielestäni ohjeet olivat suhteellisen selkeät sekä niitä oli selkeyttämässä kuvat, joista näki hyvin, mitä pitää tehdä ja missäkin vaiheessa. 

Ratsastukseen liittyvien artikkeleiden lisäksi myös yksi raviurheiluun liittyvä haastattelu Jarmo Villasesta, jonka onkin toteuttanut Kylmäverinen Unelma -blogin kirjoittaja Katri. Mielestäni artikkeli oli juuri sopivan pituinen, niin kuin tämän lehden kaikki muutkin artikkelit ja tätä tekstiä lukiessa mielenkiinto pysyi matkassa mukana alusta loppuun saakka. Vaikka suurin osa lehden lukijoista onkin varmasti ratsastajia, niin tämän artikkelin lukeminen kannattaa ja tämä saattaa varmasti avata useiden ratsastajien ajatusmaailmaan uusia ovia, siitä, mitä raviurheilu oikein mahtaakaan olla.Viime lehti sisälsi myös Pia Ali-Rekolan tekstin ratsastuskunnon ylläpidosta ja lisäksi lehdessä oli keskivartalotreeniin ohje. Tässä uudemmassa lehdessä oli myös Pian teksti, joka sisälsi ohjeita venytyksiin, joita ratsastajan kannattaa tehdä. Venytyksistä oli hyvät selitykset, mutta plussaa oli se, että selitysten lisäksi viereltä löytyi hyvät kuvat, joidenka mallina oli  lehden pääkirjoittaja Mira Nieminen. Itselleni nämä kaikki liikkeet olivat koulusta jo tuttuja, joten ehkä olisin ainakin itse kaivannut jotain erilaisuutta näihin venyttelyvinkkeihin. Muuten tykkäsin kyllä artikkelista todella paljon.

Enempää lehden sisällöstä en kerro, jotta teillekin jäisi jotain jännitystä, mitä muuta lehti mahtaakaan pitää sisällään. Kokonaisuudessaan lehti on parantunut visuaalisesti todella paljon ja varmasti lukijoiden antama palaute on ollut hyödyksi lehden tekijöille. Ehkä suurimmat positiiviset muutokset ovat olleet se, että tekstin tasauksesta huolimatta tasattu teksti ei sisällä isoja aukkoja. Positiivista myös se, ettei kuvien reunoja ole pyöristetty, eikä teksti mene liian lähelle kuvia. Lehti sisältää myös paljon hyviä kuvia ja hyviä yksityiskohtia, josta tykkään erityisesti. 


Yhteenveto:

+ Siisti ulkoasu
+ Todella paljon mielenkiintoisia sekä sopivan pituisia artikkeleja
+ Tekstin tasaus onnistunut, eikä teksti mene liian lähelle kuvia

- Jotkut kuvituksista hiukan lapsellisia, mutta niitä tasapainottaa muu siisti ulkoasu
- Instagramin sivu on vähän tylsähkö

Tällä kertaa en arvo tätä uutuus lehteä, mutta voit käydä ostamassa sellaisen lehtipisteen myyntipaikoilta hintaan 6.50e. Suosittelen hommaamaan tämän lehden, jos yhtään lehden sisältö kiinnostaa. Varmasti monelle teistä tämä lehti saattaa antaa hyvän lukukokemuksen ja tekemistä joululomalle!


Toivottavasti jaksoitte lukea tämän postauksen tänne asti, sillä tästä tuli ehkä hiukan pidempi, mitä muut joulukalenterin postaukset ovat olleet. Kertokaahan ajatuksianne lehdestä kommentteihin ja mainitkaahan samalla myös, mitä piditte postauksesta!


5 kommenttia:

 1. Eikä, mä en ehtinyt hankkia vielä sitä ensimmäistäkään lehteä käsiini :D Toki tästä saan syyttää vain itseäni... Jos nyt vaikka sitten tämän lehden saisin hankittua!
  Tää oli oikein kiva postaus ja hyvin arvosteltu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan, no toivottavasti saisit sitten tämän lehden hankittua! Kiva, kun pidit kumminkin postauskesta!

   Poista
 2. Tää lehti oli kyllä ihan superi munkin mielestä, ja samoja plussia sekä miinuksia löysin itsekin. Ulkoasu on kehittynyt valtavasti. Omaan makuuni edellisessä osassa oli kiinnostavampia artikkeleja, muttä tässäkin osassa oli kyllä super hyviä, ja tosi monipuolisesti kaikkea venyttelyvinkeistä raviurheiluun, aina matkaratsastukseen ja joululahjavinkkeihin asti.

  Tämä postaus oli tosi hyvä ja rakentava. Osaat antaa huippua palautetta!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosi hyvä lehti oli kaikin puolin ja tuo ulkoasu on kyllä kehittynyt paljon! Itse pidin ehkä enemmän tämän lehden artikkeleista, vaikka molempien lehtien artikkelit olivat todella hyviä ja hyödyllisiä! Kiitos kommentistasi Pihla!

   Poista
 3. Moi! Harmi jos osa kuvituksista on mielestäsi lapsellisia, mikäli nyt vetoat piirrettyihin kuvituksiin. :-) Olen lehden kuvittaja, ja tyyli on se minkä perusteella minua pyydettiin lehteä kuvittamaan! Harmi ettei se ole sinun mieleesi! Kiitos palautteesta!

  VastaaPoista