-->

perjantai 22. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 22: Mistä motivaatiota bloggaamiseen?


LOMALOMALOMA! Vihdoin ja viimein koulun syyskausi on päässyt päätökseen ja on aika aloittaa ansaittu joululoma. Se meinaa myös sitä, että ollaan astetta lähempänä jouluaattoa eli ehkäpä joulun kohokohtaa sekä tämän lisäksi ollaan lähellä sitä, että tämä 24 päivää kestänyt joulukalenteri päättyy pian ja on aika uusien juttujen. Nauttikaahan täysillä näistä viimeisistä päivistä ennen joulua sekä kaikista blogeissa ja YouTubessa olevista joulukalentereista.

Monella blogia kirjoittavalla on välillä varmasti ongelmana se, mistä kirjoittaa, eikä sitten jaksaisi edes aloittaa sitä kirjoittamista aiheen keksimisen jälkeen. Joskus tilanne voi olla niinkin huono, ettei blogissa tapahdu minkäänlaista eloa pitkään aikaan. Yleensä silloin on hiukan motivaatio hukassa ja se tuntuu olevan yleisesti ottaen bloggaajien kohdalla jokseenkin yleistä. Tämän päivän luukussa jaan teille minun vinkkejä siihen, miten selviytyä motivaatiopulasta blogin suhteen. 


Kun motivaatiopula yllättää, niin mielestäni silloin pitäisi pitää hetken verran taukoa koko blogimaailmasta. Silloin kannattaa tulettaa ajatuksia koko blogista ja ottaa blogiin viikottain käytettävä aika irti jollakin muulla tavalla. Mielestäni hyvä vaihtoehto olisi käyttää se aika kavereiden kanssa oloon tai sitten hevosharrastajana tallille menoon. Leipominen voisi myös olla kivaa puuhaa blogin sijasta tai sitten vaikka puuhastelu jonkin muun nelijalkaisen kanssa. 

Jos tilanne on kuitenkin se, että blogihommia tekisi mieli tehdä, muttei tee kumminkaan mieli istahtaa koneen ääreen ja kirjoittaa postausta, niin silloin olisin niin kamala ja yrittäisin vain, vaikka pakolla kirjoittaa postauksen. Se oikeasti kuulostaa hyvin kamalalle, mutta minun mielestäni se saattaisi toimia. Ainakin minä olen saanut moisella tavalla edes hiukan motivaatiota blogin suhteen.


Pienikin motivaation kimpale voi saada paljon aikaa, sillä sen jälkeen postauksia saattaakin tulla jatkuvasti lyhyellä aikavälillä. Itse kannatan sitä, että postauksia tulee tasaisin väliajoin, eikä siten, että jossain vaiheessa postauksia tulee todella monta viikossa ja seuraavana viikkona ei tulisi ollenkaan. Säästäisin sen pienenkin motivaation palan pidemmälle aikavälille, tai sitten kirjoittaisin postauksia valmiiksi tulevien motivaatiopuutteiden varalle. 

Joskus motivaation puute saattaa johtua siitä, ettei keksi postausideoita ja minua siinä auttaa ainakin muiden blogien postauksien tai postausideoiden selaaminen. Eri blogeista löytyy paljon erilaisia postauksia, joista saa varmasti motivaatiota esimerkiksi haluamalla toteuttaa jostakin blogitekstistä juuri itsensä näköisen ja omanlaisen. 


Motivaatiopulan voi aiheuttaa myös varmasti tyytymättömyys ja se, ettei ole tarpeeksi tyytyväinen omiin kirjoituksiin tai ulkoasuun. Jos oman blogin ulkoasu ei miellytä, niin siinä tapauksessa kannattaa pistää ulkoasu kokonaan vaihtoon. Blogimaailmasta löytyy paljon ulkoasujen tekijöitä, joista joku varmasti vois tehdä motivaatiopulasta kärsivälle uuden ulkoasun. 

Jos tekstit eivät miellytä itseään, niin mielestäni silloin on tärkeää saada juuri sitä kannustavaa ja tsemppaavaa palautetta blogin lukijoilta. Ja se kannattaa teidän blogien lukijoiden muistaa! Aina kaikki ihanan positiiviset kommentit blogiin antavat paljon lisää motivaatiota, sillä niitä lukiessa tajuaa sen, että joku ainakin tykkää julkaisemasta tekstistä. Olen itse sitä mieltä, että tämä on se ensimmäinen tapa, jonka avulla tykkään saada juuri sitä motivaatiota.


Tässä oli ehkä niitä pääkohtia, jotka minulle tuli tätä postausta kirjoittaessa mieleen. Toivottavasti tästä oli edes jollekin vähän hyötyä, kertokaahan se, sillä motivaation jakaminen muille tuo lisää boostia tähän omaan blogiharrastukseen. Haluan vielä muistuttaa jouluaattoon asti olevasta arvonnasta, johon pääset osallistumaan tästä! Toivottavasti piditte postauksesta, olisi kiva kuulla teidän ajatuksia aiheeseen liittyen tuolla kommenttiboksissa. Ja haluan vielä näin tähän postauksen loppuun mainita, että nämä kaikki kohdat olivat minun omia mielipiteitäni!

4 kommenttia:

 1. Olipa tosi hyvä postaus! Aivan mahtavaa että oot jaksanut tehdä tän joulukalenterin jo pian loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri! On tämän kalenterin kanssa ollut kyllä aikamoinen työmaa, mutta kohta on onneksi tämä saanut päätöksensä!

   Poista
 2. Todella hyviä vinkkejä, ja hyvin toteutettu postaus. Nää tulee varmasti tarpeeseen ennemmin tai myöhemmin motivaatiopulan iskiessä. Tää sun joulukalenteri on kyllä ollut ainut jota on jaksanut seurata aktiivisesti koko kuun ajan, hienoa, että oot onnistunut tässä näin hyvin! Ihanaa myös, että loma alkoi, se tulee tarpeeseen! Ihan kreisiä että huomenna on jo jouluaatto :o

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pihla! Toivottavasti nämä tulee tarpeeseen motivaatiopulan iskiessä! Mutta todella ihana kuulla, että joulukalenterini on ollut mieleesi ja olet jaksanut seurailla tätä aktiivisesti! Kiitos siitä!

   Poista