-->

torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 21: 12 kuukautta ja 12 kuvaa


Joulua edeltävät päivät alkavat käydä väliin sekä samalla myös blogin joulukalenterin luukut ovat pian julkaistuna. Joulukuussa blogille on mennyt paljon aikaa, mutta kohta tämä urakka on ohi, jonka tekemisessä olen onnistunut odotettua paremmin. Kaikki luukut ovat tulleet oikeiden päivien sisällä, eikä mikään luukku ole jäänyt kokonaan julkaisematta tai edes kirjoittamatta.

Tänään, torstaina 21.12.2017 meillä oli kauden viimeinen ratsastustunti ennen joulua ja sen kunniaksi ajattelin julkaista postauksen, jossa on jokaiselta tämän vuoden kuukaudelta yksi suosikki ratsastus- tai ponikuva. Tämän postauksen lisäksi ennen vuoden vaihdetta tänne blogiin on varmasti tulossa perinteikkäästi syyskaudesta kooste, mutta ei siitä vielä sen enempää. Nyt kumminkin mennään tämän postauksen pariin!


Uskokaa tai älkää, mutten oikeasti löytänyt tammikuussa otettua kuvaa mistäkään ponista, enkä myöskään yhden yhtä ratsastuskuvaakaan, mutta sen sijaan tämä kuva minusta ja Lorusta saa edustaa tammikuun kuvaa, jottei tämä kohta jäisi aivan tyhjäksi. Tykkään tästä kuvasta paljon ja tämä on yksi niistä harvoista poseerauskuvista, mitä minusta ja Lorusta on otettu.


Helmikuulta löytyi jo vähän enemmän materiaalia ja helmikuun kuvista ehdoton suosikkini on tämä kuva, joka on otettu tallissa. Vieressäni oleva poni on Gerda ja tämä kuva on otettu joko ennen tuntia tai tunnin jälkeen. Yleensä tällaiset tallikuvat eivät koskaan meinaa onnistua, mutta tämä on suhteellisen kelvollinen kuva ja vieläpä kännykällä otetuksi kuvaksi.


Maaliskuun puolella alkoi olemaan valoa jo vähän enemmän, joten sen ansiosta saimme yhdeltä tunnilta ratsastuskuvat, mutta niissä ei ollut mitään minua innostavaa kuvaa, joten tämä talvisempi kuva maaliskuulta Queenistä on tosi kiva ja pääsee edustamaan maaliskuuta. Tässä kuvassa tykkään siitä, että Queen pitää korviansa hörössä sekä se näyttää hiukan uteliaalta. 


Tämä huhtikuun kuva on taas yhdeltä todella onnistuneelta ratsastustunnilta Eetun kanssa. Tällä tunnilla meillä oli pitkällä sivulla puomeja sekä pieniä ristikoita joita hyppäsimme. Tämä on yksi tunnin kuvista ja mielestäni tämä on todella ihana otos, sillä Eetu näyttää jotenkin todella innokkaalta ja vielä, kun korvat ovat ihanasti höröllään. Lisäksi tämä tunti on yksi onnistuneimmista tunneista koskaan Eetun kanssa. 


Toukokuussa starttasin Eetun kanssa Kiviojan koulukisoista ja sieltä kertyi paljon ihania kuvia. Toukokuuta pääsi tällä kertaa edustamaan yksi kisojen kuvista. Tämän kuvan valinta ei todellakaan ollut helppo, sillä kisoista oli oikeasti paljon ihania ja hyviä kuvia, jotka olisivat voineet päästä tähän, mutta tämä kuva osoittautui oikein kivaksi, joten sai paikkansa tässä postauksessa.


Kesäkuun kuva on taas vaihteeksi Eetusta ja minusta otettu kuva ja mielestäni tässä kuvassa on ihana tunnelma, joten siksi valitsin tämän kuvan. Tätä kuvan ottoa ennen oli ratsastustunti, jonka jälkeen oikeasti tajusin miksi rakastan tätä ponia ja mikä siinä tekee niin kultaisen. Tämä on yksi suosikkikuvistani vuodelta 2017!


Heinäkuussa oli Kiviojalla kesätauko, mutta meidän onneksemme pääsimme maastoilemaan yhdellä suomenhevosella, joka esintyykin juuri tässä heinäkuun kuvassa. Mielestäni tämä kuva on oikein kiva ja tästä löytyy ihana kesäinen tunnelma sekä maastoilemisen riemu.


Meillä oli ratsastusleiri poikkeuksellisesti vasta elokuun puolella ja tämä kuva on yksi leirin sekä koko elokuun onnistuneimmista kuvista. Kuvassa menen Pokemonilla ja tykkään siitä siksi, koska Pokemon näyttää jokseenkin hienolta tässä kuvassa sekä sen lisäksi hienot pieneksi jääneet punaiset ratsastushousuni sopivat hyvin punaisen satulahuovan kanssa!


Esteitä tuli hypättyä Erinillä elo-syyskuun aikana vähän enemmän ja syyskuun loppupuolella starttasinkin Erinin kanssa Kiviojan esteratsastuskisoissa. Kisoissa menin C-merkin esteosuuden ja tämä kuva on yksi hyvistä ja onnistuneista kuvista, mitä minusta ja Erinistä otettiin kisoissa. 


Syyslomalla meillä oli tunti ja ratsastuksessa menin Ennillä. Sillä tunnilla meillä oli esteitä ja niissä enimmäkseen tekniikkaa. Enni yllätti minut täysin ja saimme oikein hyviä hyppyjä. Yksi onnistuneimmista hypyistä oli tämän lokakuun kuvan hyppy, jonka otin muurille. Tämän esteen jälkeen tunsin suurta ylpeyttä itseeni ja poniin, sillä olimme päässeet esteen yli.


Marraskuussa pääsin menemään pitkästä aikaa taas Eetulla ja meillä olikin silloin leikkitunti ilman satulaa. Tunnilla Eetu oli todella ihana, vaikka pääsinkin tippumaan pari kertaa sen selästä reippaassa laukassa tasapainoni pettäessä. Tämä marraskuun kuva on jotenkin ihana, sillä siitä löytyy se riemu, mikä tunnillamme oli.


Joulukuussa pääsin taas uudelleen Eetun kyytiin ja menin sillä esteitä. Tämä joulukuun kuva on kyseiseltä estetunnilta ja se tunti meni oikein kivasti. Meillä oli ainakin haastetta matkassa mukana sekä muutama kuvaaja, jotka saivat ikuistettua tämän tunnin. Tästä kuvasta tykkään siksi, koska Eetu näyttää niin iloiselta estettä hypätessä.

Tässä nämä kaksitoista kuvaa, joista yksitoista oli ratsastuskuvia ja yksi jokin muu, mutta toivottavasti se ei haitannut. Haluan kiittää vielä kaikkia kuvaajia, jotka ovat ikuistaneet tämän vuoden hyviä ja huonoja hetkiä ponien kanssa, mutta erityiskiitos tämän postauksen kuvien ottajille, eli Iinalle, Saralle, Alinalle, Nealle ja Viiville. Tämä luukku taisi olla pidemmittä puheitta tässä. Olisi kiva kuulla, mitä piditte tästä postauksesta ja oletteko te mahtaneet koskaan tehdän samanlaista.

6 kommenttia:

 1. Nää sun postausideat on kyllä ihan huippuja! Tää oli taas todella kiva idea! Oon melkeinpä kade, etten keksinyt itse tällaista ideaa, vaikka etäinen muistikuva onkin, että olisin tällaista joskus jopa harkinnut :D Jokatapauksessa oikein kiva postaus taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Mukava kuulla, että tykkäät näistä postausideoistani! Ei siun kyllä kateellinen tarvitse olla näistä, mutta kiva jos pidit postauksesta!

   Poista
 2. Todella kiva postaus ja hauskoja kuvavalintoja!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Tää oli samalla tämmönen kiva vuoden kooste kun tuli jokaiselta kuulta onnistunein ratsastus :)

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Melkeinpä oli jokaisen kuukauden ratsastustunti näistä suosikkina, muttei ihan! Suosikkikuvia vaan! :)

   Poista